Wimbledon 2007.
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 16
  1. #1

    Wimbledon 2007.

    Pocinje Wimbledon!


    Prestiž, kraljica, jagode, kiša...i tenis!


    Juce, mečevima prvog kola glavnog žreba u muškoj i ženskoj konkurenciji, počinje treći Gren Slem turnir sezone, za mnoge prvi među četiri jednaka - Vimbldon!

    Srbija, hit zemlja ove sezone u tenisu, i na travnatim terenima u Londonu će jurišati do same završnice. Tačnije, to će u ime svoje zemlje raditi naši najbolji "beli" predstavnici, nikada bolje rangirani, Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac!


    *Trenutno treća teniserka sveta, popularna Džej Džej, dolazi u London posle osvojene titule u Rimu, polufinala na Rolan Garosu, osvojene titule u Birmingemu, te finala u Den Bošu. Lepše rečeno, Jelena na Vimbldon dolazi posle serije fantastičnih rezultata, puna samopouzdanja i spremna za nove pobede.

    Prva u nizu, barem bi tako trebalo da bude, biće domaća teniserka, dobitnica "specijalne pozivnice" En Keotavong (178. WTA). Jelena nikada ranije nije igrala sa 23-godišnjom Britankom, ali sve sem ubedljive pobede, i pored povrede leve noge naše teniserke, bilo bi iznenađenje. Ovaj meč je na programu u ponedeljak, oko 18 časova!


    *Finalistkinja Rolan Garosa, mlada Ana Ivanović, na Vimbldon takođe dolazi puna samopouzdanja. Seriju sjajnih rezultata, odnosno osvajanje turnira u Berlinu, te plasmana u finale Rolan Garosa, Ana je malčice pokvarila porazom u četvrtfinalu malog turira u Den Bošu, ali i dalje predstavlja kandidatkinju za visok plasman u Londonu.

    Na samom startu turnira Ana igra protiv Mađarice Melinde Cink (133. WTA), sa kojom je ušla u istoriju 2005. godine na turniru u Kanberi. Tada je "klinka" iz Beograda iz kvalifikacija došla do titule, sa dve pobede nad Mađaricom, prvo u kvalifikacijama, a potom i u finalu turnira! Prognoza - Ana pobeđuje sa manje od pet izgubljenih gemova.


    *Novak Đoković, naš najbolji teniser ikada, posle sjajnog žreba na Rolan Garosu, na Vimbldonu već u prvom kolu igra protiv tenisera iz prvih pedeset. Poraz u trećem kolu ATP turnira u Londonu nije dobra podloga za odlazak na treći Gren Slem sezone, ali smo sigurni da je Novak napornim treninzima otklonio sve greške iz svog sistema.

    Prvi protivnik našem teniseru, inače četvrtom nosiocu turnira, je Italijan Puetito Staraće, trenutno 47. teniser planete. Novak i sve bolji Puetito nikada ranije nisu odmerili snage!


    *Janko Tipsarević, posle veoma dobrih igara na turnirima na travi, na Vimbldon odlazi sa misijom da pokuša barem da izjednači najbolji rezultat karijere na tom turniru, treće kolo iz 2005. godine!

    Prva prepreka na tom putu je teniser izvan prvih 105., Austrijanac Aleksander Peja. Janko i Aleksander se veoma dobro poznaju, kako će im ovo biti četvrti međusobni duel. Janko je slavio u prvom meču, 2003. godine, ali je Peja onda vezao dve pobede, od kojih jedna na "US Open-u" 2004., u finalu kvalifikacija. Ovaj duel je na programu u ponedeljak sa početkom u 13 časova!


    U konkurenciji parova, našu zemlju će predstavljati Ana Ivanović, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Ilija Bozoljac, svi sa stranim partnerima.

    Ivanovićeva igra sa Danijelom Hantuhovom, što je veoma čudno obzirom da njih dve očekuje međusobni duel krajem jula u Dejvis kupu. Ana i Danijela u prvom kolu igraju protiv trećih kosturašica Čan i Čuang sa Tajpeha.

    Nenad Zimonjić i Fabris Santoro, četvrti nosioci, u prvom kolu igraju protiv Čajldsa i Delgada, domaćih dobitnika "specijalne pozivnice".

    Janko Tipsarević se upario sa Hjung Taik Lijem iz Koreje, i njih dvojca na startu imaju težak posao u vidu Čeha Čermaka i Fridla.

    I na kraju, Ilija Bozoljac i Belgijanac Dik Norman su prošli kvalifikacije, te ovu dvojicu strašnih servera u prvom kolu očekuje duel protiv Oklanda i Hasa, britansko/australijske kombinacije.

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  2. #2

    Odgovor: Tenis

    VIMBLDON:Tipsarević od sjaja do očaja i nazad

    Janko Tipsarević kao da se ove godine na Vimbldonu pretplatio na triler mečeve. Nakon prvog kola u kojem je od 0:2, stigao do pobede, u drugoj rundi srpski teniser je ponovo odigrao pet setova, iako je ovoga puta on vodio sa 2:0.

    Tipsarević je do plasmana u treće kola stigao zahvaljujući trijumfu nad Francuzom Floranom Serom (90. na ATP listi) rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 3:6, 6:2.

    Početak prvog seta protekao je u izjednačenoj igri, budući da su obojica tenisera do petog gema čuvala svoj servis. Tada je Tipsarević napravio brejk za 3:2, potom i sa 4:2, da bi u devetom gemu ponovo oduzeo servis Seri za konačnih 6:3.

    Još bolju igru srpski teniser pružio je u narednom setu, kada je već u drugom gemu napravio brejk, a zatim poveo sa 3:0. Tipsarević je u nastavku znalački čuvao tu prednost, a onda kao i u prvom periodu, set okončao brejkom i trijumfovao sa 6:2.

    Treći set bio je najzbudljiviji. Tipsarević je još jednom u drugom gemu oduzeo servis Seri, ali je Francuz odmah uzvratio. Nakon toga, obojica tenisera držala su svoj servis, tako da je odluka pala u taj brejku. U odlučujućem delu seta Tipsarević se dobro držao samo do 3:3, a potom je Sera sa četiri vezana poena uspeo da izbori ostanak u meču.

    U četvrtom setu Tipsarević je potpuno pao u igri, što je Sera iskoristio i vrlo brzo stigao do vodjstva od 4:1. Do kraja seta francuski teniser je rutinskom igrom sačuvao vodjstvo i lako izborio peti set.

    U poslednjem delu meča, Tipsarević se izdigao iz pepela kao feniks i u drugom gemu napravio brejk, a zatim poveo sa 3:0. Do kraja meča srpski teniser je uspeo da izvuče poslednje atome snage iz sebe i zaslužene dodje do pobede.

    Tisparević će u trećem kolu igrati protiv petog nosioca Čileanca Fernanda Gonzalesa.

    Najbolji rezultat na Vimbldonu Tipsarevic je zabeležio 2005. godine kada je stigao do trece runde takmicenja.

    "Džej Džej" ekspres

    Uprkos najavama da Vimbldon ne ocekuje u najboljoj formi, posle napornog rasporeda u prvoj polovini godine, Jelena Jankovic odlicno je zapocela takmicenje na trecem Gren slemu sezone.

    Najbolja srpska teniserka je u prvom kolu, bez vecih problema, nadigrala Britanku En Keotavong sa 2:0, po setovima 6:2, 6:0 posle 55 minuta igre.

    Jankoviceva, koja je postavljena za treceg nosioca na turniru u Londonu, je vec u trecem gemu napravila brejk i povela sa 4:1.

    Britanka, koja je prvi put u karijeri dobila šansu da odmeri snage sa srpskom teniserkom, uspela je da vrati brejk u šestom gemu (2:4), ali je Jelena nakon toga vrlo brzo završila posao.

    "Džej Džej" je silovito krenula i u nastavku - odmah je oduzela servis protivnici i zatim vezala šest gemova, potvrdivši da je u Londonu, sa pravom, svrstana u krug najužih favorita za osvajanje titule.

    Jelena ce u drugoj rundi takmicenja igrati protiv Slovakinje Jarmile Gajdosove, koja je priredila iznenadjenje i eliminisala na startu Amerikanku Megan Šonesi sa 6:2, 6:4.

    Jankoviceva je do sada samo jedanput odmerila snage sa Gajdosovom, koja trenutno zauzima 105. mesto na WTA listi. Bilo je to 2004. godine na turniru u Filderštadu kada je Jelena slavila sa 6:3, 6:4.

    Gajdosova, koja ima 20 godina, debitovala je Vimbldonu 2006. godine, kada je završila nastup u prvom kolu.

    Podsetimo da je Jankoviceva najbolji rezultat na Vimbldonu zabeležila prošle sezone kada je stigla do osmine finala.

    Djokovic "pocistio" Staracea


    Najbolji srpski teniser Novak Djokovic bez vecih problema plasirao se u drugo kolo Vimbldona.
    Mladi Beogradjanin, koji je postavljen za cetvrtog nosioca, u prvom kolu pobedio je Italijana Potita Staracea sa 3:0, po setovima 6:0, 6:3, 6:4.

    U prvom setu, koji je trajao 26 minuta, Djokovic se nije pošteno ni oznojio, a tom periodu napravio je cak tri brejka. Vec u drugom gemu srpski teniser oduzeo je servis Staraceu, potom poveo sa 3:0, usledio je još jedan brejk, pa vodjstvo od 5:0, da bi Djokovic set završio ponovo ostavivši Staracea bez servisa za 6:0.

    Drugi set trajao je skoro pola sata i Djokovic je morao malo da se pomuci. U prvih sedam gemova obojica tenisera cuvala su svoj servis, a onda je Djokovic napravio brejk za 5:3. U narednom gemu šesti igrac sveta lako je iskorstio prednost i zasluženo slavio sa 6:3.

    Treci, ujedno i poslednji setm bio je najneizvesniji. Djokovic je u trecem gemu napravio brejk, a zatim poveo i sa 3:1 i cinilo se da ce ubedljivo slaviti. Medjutim, tada je Starace uzvratio, prvo napravio ribrejk za 3:3, a potom poveo sa 4:3. To kao da je naljutilo Djokovica koji je prvo izjednacio, onda oduzeo servis Staraceu za 5:4, a potom rutinski stigao do pobede.

    Djokovic ce u drugom kolu igrati protiv pobednika duela izmedju Amerikanca Amera Delica i Ceha Lukasa Dlohija.



    Ana jača od Cink i kiše


    Ana Ivanović je furiozno započela takmičenje na ovogodišnjem Vimbldonu. Ona je u prvom kolu eliminisala Madjaricu Melndu Cink sa 6:0, 7:6.

    Ivanovićeva je od starta nametnula svoj ritam igre i primorala protivnicu na veliki broj grešaka, što joj je omogućilo da prvi set reši u svoju korist sa maksimalnih 6:0, posle samo 19 minuta.

    Ipak, Madjarica, koja na WTA listi zauzima 137. mesto, uspela je u drugom setu da napravi iznenadjenje i na početku stigne do brejka, ali je prilikom njenog vodjstva od 2:1 kiša prekinula duel.

    Posle pola sata pauze meč je nastavljen, a neizvesnost je potrajala sve do 12 gema (6:5), kada je srpska teniserka imala meč loptu na servis protivnice. Ana nije iskoristila tu priliku, pa je duel nastavljen taj-brejkom.

    Ivanović je ipak uspela da ispravi grešku, pošto je brzo stigla do vodjstva od 4:2, a zatim i do tri nove meč lopte, od kojih je odmah prvu iskoristila i posle tačno 103 minuta igre izborila je plasman u drugo kolo.

    Srpska teniserka je tako poboljšala skor u medjusobnim duelima sa madjarskom teniserkom, posle dva trijumfa ostvarena 2005. godine, upisala je i treću pobedu.

    Ivanovićeva, koja u Vimbldonu slovi za šestog favorita, u drugoj rundi takmičenja igraće protiv Amerikanke Mejlen Tu, koja je nadigrala Edinu Galovic iz Rumunije rezultatom 4:6, 6:2, 6:2.

    Amerikanka, koja je trenutno 33. igračica sveta, nikada nije odmerila snage sa Anom Ivanović.

    Dvadesetogodišnjoj Ani Ivanović ovo je treće učešće na najprestižnijem travnatom turniru na svetu, a najbolji rezultat zabeležila je prošle sezone, kada je zaustavljena u osmini finala.

    (MONDO)

    Danas svoje mečeve igraju i Jelena Janković, Nenad Zimonjić (dubl) i Ilija Bozoljac (takođe dubl) - Nastavite pobedonosni niz devojko i momci
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  3. #3

    Odgovor: Tenis

    VIMBLDON: Džej Džej ekspres!

    Jelena Jankovic protutnjala je do treceg kola, treceg Gren Slem turnira sezone - Vimbldona!

    Naša najbolja teniserka je dan nakon što je deklasirala domacu En Kiotavong (6-2 6-0), uradila isto sa Jarmilom Gajdošovom, 105. teniserkom sveta. Opet je Jelena izgubila tek dva gema, ovaj put u trijumfu rezultatom 6-1 6-1.


    U borbi za osminu finala, odnosno odbranu poena iz prošle sezone, Jelenu ocekuje pobednica duela izmedju talentovane Cehinje Lusi Safarove i iskusne Grkinje Eleni Danilidu. Mec je u sredu prekinut pri vodjstvu Safarove od 4-2 u trecem setu.

    Jelena je prošle sezone na WTA turniru u Los Andjelesu porazila Safarovu rezultatom 7-6(4) 6-4, dok je Danilidijevu porazila na prvom turniru ove sezone u Oklendu, rezultatom 6-4 6-3.



    VIMBLDON: Opet pet setova za Tipsu, opet pobeda


    Janko Tipsarevic nije dozvolio Floranu Seri da ucini ono što je on uradio u prvom kolu - da preokrene rezultat sa 0-2 na 3-2.

    Naš teniser je vodio sa 6-3 6-2, te imao brejk prednosti u trecem setu, protiv 90. tenisera planete iz Francuske, samo da bi Sera preokrenuo rezultat na 6-3 6-2 6-7(3) 3-6. Ipak, naš teniser je ostao hladne glave i sa dva brejka u petom setu dolazi do plasmana mecu 32 najbolja tenisera na Vimbldonu, rezultatom 6-3 6-2 6-7(3) 3-6 6-2.

    Podsetimo, Janko je u prvom kolu gubio sa 0-2 u setovima protiv Austrijanca Aleksandera Peje, kada je sjajnom završnicom preokrenuo rezultat i na kraju tirjumfovao sa 3-2.


    Našeg mladog tenisera u trecem kolu ocekuje duel sa Fernandom Gonzalesom, koga je propustio kroz šake na ATP turniru u Londonu, kada je imao mec loptu u trecem setu, koji nažalost nije iskoristio.

    Gonzales, trenutno šesti teniser planete, u drugom kolu je sa 3-1 po setovima porazio Kolumbijca Aleksandra Falu.

    (tenisrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  4. #4

    Odgovor: Tenis

    Jelena iščupala pobedu protiv Šafarove!

    Srpska teniserka Jelena Janković plesala je na ivici poraza, ali je ipak uspela da se plasira u četvrto kolo Vimbldona, savladavši talentovanu i izuzetno motivisanu Čehinju Lusi Šafarovu rezultatom 2:1.

    Po setovima je bilo 5:7, 7:6 (7:4), 6:2, a ne računajući kraći prekid izmedju drugog i trećeg seta, igralo se dva sata i 35 minuta.

    Koliko se žestoka borba vodila na terenu broj 1, svedoči podatak da je ovaj duel u trenutku prekida prouzrokovanog dosadnom engleskom kišom već trajao dva sata i dva minuta!

    Šafarova je do tada načinila duplo više neiznudjenih grešaka (31:15), ali je pokretljivošću, pogadjanjem linija i efikasnim izlascima na mrežu uspela da održi rezultatsku ravnotežu, pa čak i da bude igračica koja je većim delom meča diktirala tempo.

    Jankovićeva je počela u skladu sa očekivanjima. Napravila je brejk već u trećem gemu, a onda uspešnim prigovorom na jednu sudijsku odluku izbegla "ribrejk" i povela sa 3:1. Ipak, to kao da joj nije pomoglo da shvati kako sa druge strane mreže stoji raspoložena protivnica, pa je Šafarova sa tri uzastopno osvojena gema preuzela vodjstvo - 3:4.

    Čehinja je zbog iskazane borbenosti i hrabrosti veoma često imala pomoć sreće. Poen kojim je Jeleni oduzela servis za izjednačenje na 3:3 osvojila je tako što je loptica dva puta udarila vrh mreže, pre nego što je pala u polje naše igračice!

    Obe teniserke držale su svoj servis do rezultata 5:6, kada je Šafarova stigla do dve brejk-set lopte. Jankovićeva je prvu spasila, ali je onda u najgorem mogućem trenutku načinila svoju jedinu dvostruku servis grešku i našla se u krajnje nezavidnom položaju.

    Drugi set protegao se na 75 minuta, kao da se igralo na šljaci, a ne na travi. Za to je najviše "zasluga" imao sedmi gem, u kojem je Šafarova odnela prevagu tek nakon 11 izjednačenja i čak 20 minuta igre!

    Do 5:5 nije bilo brejka ni na jednoj ni na drugoj strani, da bi treća teniserka sveta konačno probila led i dvostrukom servis greškom Šafarove povela sa 6:5. Da nijedan poen ne sme da uzme "zdravo za gotovo", Jelena je ponovo uvidela već u narednom gemu, kada je prvo propustila jednu set-loptu, a onda izgubila gem i morala u "taj-brejk".

    Jankovićeva je u teniskom ruletu povela sa 3:1, Čehinja je izjednačila na 3:3, ali Jelena joj je uzvratila mini-brejkom za 5:3 i tu prednost sačuvala do konačnih 7:4.

    Od tog trenutka, psihološka prednost bila je potpuno na strani Srpkinje, dok je lepša polovina češkog tenisera Tomaša Berdiha posustala i izgubila igru kojom je Jelenu držala "na konopcima".

    Šafarova je odolevala do 3:2, kada je Jankovićeva napravila prvi brejk, a ubrzo još jednim oduzetim servisom završila posao i izborila meč osmine finala protiv Izraelke Šahar Pir ili Francuskinje Marion Bartoli.

    Zimonjić i Santoro u osmini finala


    Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić i njegov partner Fabris Santoro izborili su plasman u osminu finala vimbldonskog turnira, pošto su u drugom kolu pobedili američki dvojac Robi Džinepri - Trevis Perot sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2.

    Zimonjić i Santoro, koji su u Londonu postavljeni za četvrte nosioce, za razliku od prvog meča na turniru, u drugom kolu nisu imali mnogo problema. Rani brejk u prvom setu, omogućio im je da u potpunosti kontrolišu situaciju na terenu, dok su u drugom setu morali da ulože malo više truda.

    Neizvesna borba potrajala je sve do devetog gema, ali je tada srpsko-francuski par uspeo da oduzme servis protivnicima, a zatim iskusno poveća prednost na 2:0.

    Po istom receptu Zimonjić i Santoro odigrali su i u trećem setu - brzo su stigli do brejka, a zatim vešto iskoristili taj "višak" za prolaz u treće kolo muških dublova.

    Zimonjić i Santoro će ime svojih protivnika saznati naknadno, budući da neki mečevi prvog kola nisu odigrani na vreme zbog kiše, koja je proteklih dana poremetila raspored na Vimbldonu.


    Janko Tipsarević za istoriju!


    Plasmanom u osminu finala jednog gren slem turnira Janko Tipsarević ostvario je najveći uspeh u karijeri. U trećem kolu Vimbldona srpski teniser je u spektakularnom meču nadigrao šestog igrača sveta i finalistu ovogodišnjeg Australijan opena, Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 3:2, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 8:6.

    Janko Tipsarević potvrdio je još jednom da je majstor za dugačke mečeve. Nakon što je u prvoj rundi eliminisao Aleksandera Peju, u drugoj Florana Seru i treći duel na engleskoj travi ove godine okončao je u maratonskih pet setova.

    U odlučujućem setu srpski teniser je već na startu stigao do dve brejk lopte. Gonzales je na kratko uspeo da se izvuče, medjutim, treću prednost Janko je pretvorio u vodjstvo od 1:0, da bi zatim dobio svoj servis gem bez izgubljenog poena.

    I u narednom gemu Janko je imao brejk loptu, ali ju je prokockao i taj promašaj na kraju je mogao skupo da ga košta. Čileanac je smanjio na 2:1, a zatim mu je pošlo za rukom i da oduzme servis Tipsareviću. Pomalo srećnim forhendom, prilikom koga je lopticu zakačio okvirom reketa, uspeo je da "prodje" Janka na mreži čime je došao do brejk lopte, a onda je nakon razmene udaraca sa osnovne linije srpski teniser dvoručni bekhend izbacio u aut.

    Pobedonosnu seriju Gonzales je nastavio i u naredna tri gema, još jednom je oduzeo servis sprskom teniseru i tada se činilo da je pitanje pobednika rešeno.

    Medjutim, srpski "Maraton men", kako su ga prozvali novinari, u situaciji kada je Gonzales servirao za meč pokazao da za njega ne postoji izgubljena situacija. Napravio je brejk, izjednačio na 5:5, a pri vodjstvu Čileanca od 6:5 spasio jednu meč loptu.

    U narednom gemu na servis Gonzalesa iskoristio je drugu brejk šansu i forhend štop volejem stigao do vodjstva od 7:6, da bi zatim sjajnim servisima stigao do tri vezane meč lopte. Iskoristio je drugu i 13. asom na meču posle više od tri i po sata igre stigao do istorijske pobede.

    U osmini finala rival srpskom teniseru biće bolji iz duela u kojem se sastaju deveti i dvadeseti nosilac, Amerikanac Džejms Blejk i Španac Huan Karlos Ferero.

    Tipsarević je odlično je započeo meč na Centralnom terenu. Jedini brejk napravio je u drugom gemu, nakon čega je odmah poveo sa 3:0, a zatim držao svoj servis do kraja seta i konačnih 6:3. Tipsarević je u tom delu igre napravio samo dve neiznudjene greške, a posebno impresivan skor imao je nakon drugog servisa, posle kojeg je osvojio fantastičnih 85 odsto poena (11/13).

    Janko je i u drugom setu zadržao polovičan uspeh ubačenih prvih servis, medjutim, drugi servis ga nije služio tako dobro kao u prvom, te je uzeo samo tri poena nakon drugog početnog udarca. Gonzales je u skoro svakom servis gemu Tipsarevića ozbiljno pretio, a u šestom je konačno stigao do tri vezane brejk lopte.

    Janko je dve uspeo da spasi, a onda je jedan relativno lak bekhend volej ubacio u mrežu. Čileanac je poveo sa 4:2, a zatim rutinski osvojio svoja dva servis gema i nakon 65 minuta igre stigao je do izjednačenja.

    U trećem setu ključan je ponovo bio šesti gem. Za razliku od drugog u kojem je brejk napravio Čileanac, u ovom je to pošlo za rukom Tipsareviću. Srpski teniser je poveo sa 30:0, Gonzales je smanjio na 30:15, a onda je dva bekhenda izbacio u aut. Prvi put lopticu je pogodio ramom reketa, a zatim je njegov "slajs" završio van terena i Janko je poveo sa 4:2.

    Svoj naredni servis gem Tipsarević je lagano osvojio. Gonzales je smanjio na 5:3, da bi se u poslednjem gemu trećeg seta rasplamsala velika borba. Janko je, ipak, nakon čak pet djuseva uspeo da iskoristi drugu set loptu i povede sa 2:1.

    U četvrtom setu pri vodjstvu Gonzalesa od 3:2 usledio dvadesetominutni prekid zbog kiše, da bi nakon pauze obojica tenisera ljubomorno čuvala svoj servis do 10. gema, a onda je Janku naglo opala koncentracija, izgubio je svoj gem sa nulom, a samim tim i set sa 6:4.


    (MONDO)

    Bitno je pobeđivati i probijati se u sledeća kola, i Jelena i Janko su jedva prošli, ali su prošli i to je najbitnije!

    Svaka čast Janko - lavovski se dečko bori
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  5. #5

    Odgovor: Tenis

    Ko nije gledao jucerasnje meceve (Jelenin i Jankov) ne zna sta je propustio. Odavno bolji tenis nije vidjen na teniskim terenima.
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  6. #6

    Odgovor: Tenis

    Jeca i Ana u Londonu

    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  7. #7

    Odgovor: Tenis

    2.7.07
    VIMBLDON: Ana u osmini finala!

    Ana Ivanovi? pridružila se starijoj kolegnici Jeleni Jankovi? u osmini finala tre?eg Gren Slem turnira - Vimbldona, nastavivši fantasti?ni niz pobeda naših tenisera u singl konkurenciji!

    Šesta teniserka planete je u nastavku me?a protiv Aravan Rezai iz Francuske, prekinutog u subotu zbog kiše, osvojila drugi set, a samim tim i trijumfovala u me?u rezultatom 2-0, po setovima 6-3 6-2.

    Iako rezultat govori da je ovo bila laka pobeda mlade Beogra?anke, stvari na terenu nisu bile toliko lake. Rezaijeva je prikazala zavidan talenat, a oduševila je ?injenicom da lopticu može udariti ?ak i ja?e od naše Ane. Razlika, ali velika, je u ?injenici da je naša teniserka daleko konstatnija od svoje današnje protivnice, što joj je i donelo trijumf!


    U borbi za tre?e Gren Slem ?etvrtfinale karijere, Ivanovi?eva ?e se boriti sa Nadijom Petrovom, trenutno devetom teniserkom sveta. Sedmostruka šampionka WTA turnira je u tre?em kolu bez ve?ih problema izašla na kraj sa veterankom iz Španija, Virhinijom Ruano-Paskval.

    Ana i Nadija su do sada odigrale ?etiri duela, a rezultat je 2-2! Poslednji me? su odigrale u Sidneju, po?etkom ove sezone, kada je Ana vodila sa 6-2 4-2 pre nego što se Ruskinje predala zbog povrede stoma?nih miši?a.

    Na Gren Slem turnirima njih dve su odigrale jedan me? i to 2005. godine, u Aninom prvom Gren Slem ?etvrtfinalu u Parizu. Tada je iskusnija Ruskinja slavila sa ubedljivih 6-2 6-2.

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  8. #8

    Odgovor: Tenis

    Ferero zaustavio Tipsarevića
    - Dobro je, Janko je konačno počeo da pobeđuje na velikim turnirima, igraće sve bolje, samo napred!


    "Maraton men" Janko Tipsarević završio je učešće na ovogodišnjem Vimbldonu. On je uspeo da ostvari najveći uspeh u karijeri plasmanom u osminu finala jednog Gren slema, ali ga je na putu do četvrtfinala zaustavio Huan Karlos Ferero - 7:5, 6:3, 7:6.

    Tipsarević, koja je prva tri duela na Vimbldonu rešio u svoju korist posle maratonskih borbi u pet setova, veoma dobro je započeo i duel protiv Španca. On je vodio egal borbu sve do 10 gema prvog seta (5:5), ali je posle prve pauze, koju je prouzrokovala kiša, Ferero uspeo da dobije dva gema zaredom i tako povede sa 1:0 u setovima.

    Španac, koji je imenovan za 20. nosioca, i u nastavku je odlično povukao - odmah je napravio brejk (2:0), pa mu nakon toga nije bilo teško da taj "višak" očuva i poveća prednost na 2:0 u setovima.

    Tipsarević je u trećem setu, posle novog prekida, zaigrao nešto bolje, ali je Ferero opet uspeo da mu oduzme servis. Igra na "sve ili ništa" povratila je nadu srpskom teniseru kada je posle još jedne pauze stigao do izjednačenja (4:4) i ta neizvesnost trajala je još naredna četiri gema, kada se stiglo do taj-brejka.

    Tipsarević se žestoko borio u finišu trećeg seta, ali je Ferero ipak uspeo da slavi sa 7:5, što mu je omogućilo plasman u četvtfinale, i najveći uspeh u karijeri.

    Naredni protivnik Ferera biće branilac trofeja Rože Federer.

    "Džej Džej" stala u osmini finala


    Jelena Janković potpuno neočekivano završila je učešće na ovogodišnjem Vimbldonu već u osmini finala. Najbolje rangirana srpska teniserka i treći favorit gren slema u Londonu poražena je od Francuskinje Merion Bartoli 6:3, 5:7, 6:3.

    Mnogi teniseri žalili su se kako im dosadna kiša, koja gotovo neprekidno pada prethodnih dana i prekida mečeve, remeti koncentraciju. Izuzetak nije ni Jelena Janković, budući da joj odloženi program u Londonu uopšte nije prijao.

    Jelena je odlično počela meč protiv Bartoli. Već na startu napravila je brejk (2:0) i samouvereno vodila duel. Francuskinja je pokušavala da pronadje odgovor za gotovo besprekornu igru sprke teniserke, ali bez uspeha. "Džej Džej" je potpunu dominaciju potvrdila sa još dva brejka u prvom setu, koji je, posle kraće pauze koju je izazavala dvadesetominutna kiša, okončala rezultatom 6:3.

    U nastavku je Jelena posustala, što je protivnica iskoristila i povela sa 2:1, kada je došlo do kraće pauze. Naime, Jankovićevoj je, verovatno zbog vetra, neka trun upala u oko i žestoko ga iziritirala, pa je posle pomoći medicinskog osoblja, srpska teniserka nastavila duel. Nakon toga odmah je vratila brejk - 2:2.

    Ipak, Bartoli je zatim zaigrala maestralno i sa tri vezana gema stigla do visoke prednosti od 5:2. Jankovićeva je posle toga preuzela kontrolu nad terenom i serijom dobrih poena došla do izjednačenja.

    Kiša je u tim trenucima ponovo prekinula duel na desetak minuta, a nakon povratka na teren Francuskinja se bolje snašla u finišu seta i stigla do izjednačenja od 1:1, posle sat i po vremena igre.

    Nakon novog prekida zbog kiše, Jelena i Bartoli su na početku odlučujućeg seta razmenile brejkove, a zatim su u naredna tri gema obe uspele da osvoje svoje servise - srpska teniserka dva, a Bartoli jedan gem.

    Usledila je nova pauza zbog padavina, a po povratku na teren Bartoli je osvojila sva četiri gema i tako stigla do najveće pobede u karijeri.

    Doduše, krajnji ishod bi možda bio i drugačiji da je pri vodjstvu Francuskinje od 4:3 i rezultata 40:40 Jeleni bio dodeljen poen nakon potpuno ispravnog čelendža. Umesto toga sudija u stolici naložio je da se poen ponovi. Sprska teniserka je izgubila taj, a zatim i naredni, pa je Bartoli stigla na gem od pobede.

    U narednom gemu, na servis dekoncentrisane Jelene Janković, Francuskinja je iskoristila već prvu od tri meč lopte i izoborila duel sa Mihaelom Krajiček, 31. nosiocem na Vimbldonu. Holandjanka je u osmini finala počistila Amerikanku Loru Grenvil sa 6:3, 6:4.

    Ostali parovi četvrtfinala su: Žistin Enan (1) - Serena Vilijams (7), Ana Ivanović (6) - Nikol Vajdišova (14) i Svetlana Kuznjecova (5) - Marija Šarapova (2) ili Venus Vilijams (23).


    Ana Ivanović slomila Petrovu!


    Srpska teniserka Ana Ivanović napokon je izborila plasman u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u meču koji je računajući prekide zbog kiše trajao pet i po sati, savladala Ruskinju Nadju Petrovu rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 2:6, 6:4.

    Ana će se za mesto u polufinalu boriti sa osamnaestogodišnjom Čehinjom Nikol Vajdišovom, 14. nosiocem, koja je u utorak okončala vladavinu Francuskinje Ameli Morezmo. Vajdišova je u sjajnom meču bila bolja od pobednice Vimbldona iz 2006, takodje u tri seta - 7:6 (8:6), 4:6, 6:1.

    Ana Ivanović startovala je impresivno. Fantastičnim reternom (91 odsto) i sa čak 14 vinera u prvom setu, deklasirala je Petrovu za 26 minuta igre - 6:1. Nažalost, kada je Ruskinja već bila u nokdaunu, počeo je pljusak, a po povratku na teren, stvari su se preokrenule za 180 stepeni.

    Petrova je teškom mukom dobila prvi gem drugog seta na svoj servis, zatim uz obilatu Aninu pomoć napravila brejk i povela sa velikih 3:0. Devetnaestogodišnja Beogradjanka nakratko se "vratila u život" smanjivši na 3:2, ali to je bio samo tračak nade. Nije joj išao prvi servis, pa je razigrana Petrova opet počela da diktira tempo i sa još dva brejka dobila set čak sa 6:2.

    Anine muke nastavljene su u trećem setu, kada je za izjednačenje na 1:1 morala da spasi čak četiri brejk-lopte. Petrova je povela 2:1 i imala punu inicijativu, kada se nebo smilovalo na Ivanovićevu i opet počelo da "plače".

    Ipak, preokret u nastavku nije došao odmah. Ruskinja je napravila brejk bez izgubljenog poena i povećala na 3:1, a onda je Ana iskoristila treću priliku u šestom gemu (dvostruka servis-greška Petrove) za izjednačenje na 3:3. Usledila je serija od najdramatičnija tri gema na meču.

    Ana je prokockala 0:40 (aut, linija Petrove, mreža) i propustila priliku za brejk, ali se zato odmah nakon toga izvukla iz "rupe" 15:40 na svoj servis - 4:4.

    U devetom gemu je povela 15:40, propustila prvu šansu, da bi ruska teniserka odservirala još jednu duplu grešku i dovela Ivanovićevu na prag pobede. Neverovatno, ali istinito - opet je počela kiša i igračice su se zaputile ka svlačionici pri rezultatu 15:15.

    Usledio je još jedan sat neizvesnosti i čekanja do novog izlaska na teren, Anu su tri poena delila od pobede i isto toliko od nastavka psihološki izuzetno teškog duela. Na svu sreću, sjajna Srpkinja imala je prednost servisa, povela je 30:15, onda jednim teškim bekhend slajsom primorala Petrovu na grešku i to je bila meč-lopta. Dobar servis i forhend viner koji su usledili, označili su srećan kraj.

    Ivanovićeva posle eliminacije Jelene Janković i Janka Tipsarevića ostaje jedini adut Srbije u četvrtfinalu.

    Možda će joj se priključiti i Novak Djoković, ali da bi se plasirao medju osam najboljih, naš as prvo treba da završi posao sa Nemcem Nikolasom Kiferom (vodi 7:6, 6:5) u meču trećeg kola, a onda na red dolaze Lejton Hjuit ili Giljermo Kanjas.

    REZULTATI:

    Jelena Janković (3) - Marion Bartoli (18 ) 6:3, 5:7, 3:6
    Ana Ivanović (6) - Nadja Petrova (11) 6:1, 2:6, 6:4
    Huan Karlos Ferero (20) - Janko Tipsarević 7:5, 6:3, 7:6 (7:5)

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  9. #9

    Odgovor: Tenis

    4.7.07
    VIMBLDON: Najzad!


    Novaku Đokoviću trebalo je nekoliko dana(!) da se plasira u osminu finala Vimbldona, i tako odbrani prošlogodišnji nastup na trećem Gren Slem turniru sezone.

    Najbolji teniser Srbije je rezultatom 3-1, po setovima 7-6(4) 6-7(6) 6-2 7-6(5), posle skoro četiri sata bespoštedne borbe sa Nemcem Nikolasom Kiferom.


    Đoković i Kifer su odigrali jedan manje-više ujednačen meč, koji je odlučen nervoznom igrom Nemca u završnicama prvog i četvrtog seta, ali i psihičkom stabilnošću našeg mladog tenisera.

    Videli smo dosta zanimljivih poena, odličnih odbrana i Đokovića i Kifera, ali i loš servis Nemca, kao i ponekad katastrofalna igra na mreži. Naš teniser je sa druge strane bio solidan maltene u svim segmentima, te mu je to i na kraju donelo trijumf nad nerangiranim Kiferom.


    Mladi Beograđanin će se u osmini finala, već sutra, sastati sa Australijancem Lejtonom Hjuitom (19. ATP), poslednjim čovekom koji je podigao titulu na Vimbldonu pre dolaska vremena Rodžera Federera.

    Novak i Lejton su do sada odigrali samo jedan duel i to na "US Open-u" prošle sezone. Tada je Hjuit slavio sa neočekivano lakih 6-3 6-1 6-2, pokazavši da ne kao tip igrača ne odgovara našem teniseru.




    VIMBLDON: Ziki opet u četvrtfinalu!


    Nenad Zimonjić i Fabris Santoro prošetali su se kroz osminu finala parova na Vimbldonu.

    Četvrti favoriti turnira i prošlogodišnji finalisti su sa ubedljivih 6-1 6-2 6-4 porazili češku kombinaciju Jaroslav Levinski / David Skoč, inače trinaeste nosioce, te se plasirali među osam najboljih dublova na "Otvorenom Prvenstvu Engleske".

    Ovo će Nenadu biti četvrto uzastopno četvrtfinale, drugo sa Santorom, u kojem će njih dvojica igrati protiv petih nosioca Martina Dama (Češka) i Leandera Paesa (Indija), aktuelnih šampiona "US Open-a".


    Sa druge strane Janko Tipsarević nije uspeo da upiše pobedu u konkurenciji parova, u meču prvog kola koji je trebao da se odigra pre maltene nedelju dana. On i Korejac Hjung Taik Li su poraženi od češke kombinacije Čermak / Fridl, rezultatom 1-3, po setovima 3-6 7-6 4-6 3-6.

    Ovim porazom Janko je okončao učešće na trećem Gren Slem turniru sezone, nakon kojeg ima mnoštvo razloga za zadovoljstvo.


    Naša najbolja teniserka, Jelena Janković, utehu za neočekivani poraz u osmini finala singla potražila je u konkurenciji parova. Ne u svom partneru Džejmiju Mareju, već u pobedi u prvom kolu. Njih dvoje su sa 3-6 7-6(4) 6-2 porazili britanski duo R.Blumfild / S.Borvel, te će se u drugom kolu sastati sa dubl ekspertima, Zi Jan (Kina) i Markom Noulsom, inače trećim nosiocima.

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  10. #10

    Odgovor: Tenis

    5.7.07

    VIMBLDON: Ana u polufinalu!

    Ana Ivanović igraće u svom drugom uzastopnom Gren Slem polufinalu i to na Vimbldonu!!!

    Drugoplasirana teniserka Srbija danas se bukvalno vratila iz mrtvih u duelu protiv visoke Čehinje Nikol Vaidišove. Vodila je Nikol, inače višestruka Gren Slem polufinalistkinja, sa 6-4 2-6 5-3, te imala nekoliko meč lopti, ali su čelični nervi naše teniserke na kraju ipak odneli pobedu rezultatom 4-6 6-2 7-5!


    Nakon prvog seta činilo se da za Anu nema spasa. Ne samo da je prvi set izgubila sa 6-4, već je izgubila servu na startu drugog dela igre. Ipak, tada je u Ani proradila njena odavno opisana borbenost, kojom Ana uspeva da protutnja kroz drugi set, osvojivši ga sa 6-2.

    Treći set nije nagoveštavao hepiend. Gubila je Ana sa 1-3, a potom i sa 3-5, gde je Čehinja imala i meč loptu. Ipak, Ana je uspela servom da se izvuče iz problema, i dođe do 4-5. Tu je Vaidisova imala prednost od 40-15, kada su već svi otpisali Ivanovićevu. Međutim stegla se ruka Vaidišovoj, dok je Ana svoju pustila da radi šta joj je volja.

    Stiže Beograđanka do izjednačenja, a potom i do vođstva od 6-5. Tada je Čehinja trebala da odservira za ostanak u meču, ali je onda Ana sjajnom igrom došla do meč lopte, na koju Vaidišova pravi duplu grešku za oproštaj od Vimbldona.


    Ivanovićeva će se u polufinalu po trećo put u karijeri sastati sa tamnoputom Amerikankom Venus Vilijams, koja je danas sa 6-3 6-4 porazila i drugu Ruskinju zaredom, ovaj put Svetlanu Kuznjecovu.

    Prethodna dva duela Ana je izgubila bez osvojenog seta, jedan u Cirihu 2004., u onom legendarnom duelu, a drugi u Luksemburgu dve godine kasnije. Sada možemo konstatovati da nema boljeg ni mesta ni vremena za Aninu osvetu, obzirom na činjenicu da je Venus trostruka šampionka Vimbldona, a dva puta je zaustavljena u finalu.



    VIMBLDON: Četvrtfinale za Đokovića!

    Peti teniser sveta, Novak Đoković, uspešno je završio prvi deo posla na Vimbldonu, odnosno prva četiri meča, u kojima je bio apsolutni favorit.

    Đoković je danas rezultatom 3-1, po setovima 7-6( 8 ) 7-6(2) 4-6 7-6(3), porazio nekadašnjeg šampiona ovog turnira, Australijanca Lejtona Hjuita, tako mu se osvetivši za poraz prošle godine u trećem kolu "US Open-a".

    Naš najbolji teniser bio je najjači baš kada je trebalo. U završnici prvog, drugog i četvrtog seta. U taj-brejku prvog seta popularni Nole je spasio nekoliko set lopti Hjuita, od kojih dve na njegov servis.

    U drugom setu naš teniser je od samog starta taj-brejka bio jednostavno bolji i smireniji od Hjuita, pogotovo u dugim duelima sa osnovne linije, što mu je na kraju i donelo vođstvo od 2-0 u setovima.

    Treći deo igre potpuno zasluženo pripada Australijancu koji je pojedinim forhendima, ali i volejima, podsetio na igru kada je žario i palio teniskim terenima, pogotovo travnatim.

    Umalo se ista priča nije desila i u četvrtom setu. Dva puta je prednost brejka imao plavokosi Hjuit, a kod 5-4 je i servirao za izjednačenje u setovima. Međutim, naš teniser uspeva da napravi ri-brejk, a potom sjajnom igrom u završnici dolazi do velike pobede.


    U svom prvom četvrtfinalu na Vimbldonu, Novak će igrati protiv prošlogodišnjeg polufinaliste, Kipranina Markosa Bagdatisa. Borbeni Bagdatis je danas u tri seta sa terena počistio ruskog predstavnika Nikolaja Davidjenka, te će protiv Novaka tražiti drugo uzastopno polufinale u Londonu.

    Novak i Markos su igrali ranije ove sezone na ATP Masters turniru u Rimu, kada je Đoković slavio sa očekivanim 6-2 7-5. Obzirom da se Bagdatis daleko bolje snalazi na bržim podlogama, ovaj put se očekuje izjednačeniji meč.

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  11. #11

    Odgovor: Tenis

    VIMBLDON: Đoković u polufinalu!

    Novak Đoković uspeo je da se plasira u svoje drugo uzastopno Gren Slem polufinale, prvo na Vimbldonu!

    Najbolji teniser Srbije danas je slavio u maratonskom meču protiv Markosa Bagdatisa, 16. nosioca sa Kipra, koji je trajao tačno pet časova! Đoković je plasman u četiri najbolja na ovom turniru obezbedio pobedom rezultatom 3-2, po setovima 7-6(4) 7-6(9) 6-7(3) 4-6 i 7-5 u finalnom setu.


    Mladog Beograđanina u borbi za prvo veliko finale karijere očekuje drugi teniser planete, Rafael Nadal iz Španije. Nadal je u prvom današnjem četvrtfinalu ekspresno slavio protiv Čeha Tomasa Berdiha, rezultatom 7-6(4) 6-4 6-2.

    Novak i Rafael su do sada odigrali pet duela, od kojih je četiri Nadal rešio u svoju korist ne izgubivši nijedan set. Đoković je trijumfovao samo u polufinalu ATP Masters turnira u Majamiju, takođe u dva seta.



    VIMBLDON: Ziki u polufinalu!


    Nenad Zimonjić i Fabris Santoro u subotu će se boriti za svoje drugo uzastopno finale Vimbldona!

    Četvrti nosioci iz Srbije, odnosno Frnacuske, u četvrtfinalu su sa 3-1, po setovima 7-6 6-7 6-4 6-3, porazili češko/indijsku kombinaciju Martin Dam / Leander Paes, inače aktuelne šampione "US Open-a".

    Nenada i Fabrisa u polufinalu očekuje repriza prošlogodišnjeg finala, kako će se sastati sa tadašnjim egzekutorima, Bobom Brajenom i Majkom Brajenom, najpoznatijim teniskim blizancima.

    Amerikanci, inače prvi nosici, u četvrtfinalu su sa 6-3 6-2 6-4 bili bolji od Čeha Dluhija i Viznera, te tako obezbedili svoje peto učešće u polufinalu Vimbldona.




    VIMBLDON: Jankovićeva u četvrtfinalu miksa!



    Jelena Janković i Džejmi Marej posle Vimbldona će sigurno razmišljati o dugoročnijoj saradnji u mešovitim parovima Gren Slem turnira.

    Naime, njih dvoje su posle pobede nad trećim nosiocima Z.Jan (KIN) i M.Noulsom (BAH), danas slavili nad još jednim dubl ekspertima, 14. nosiocima Tjantjan San (Kina) i Julijanom Novleom (Austrija), rezultatom 6-3 7-6(1).

    U četvrtfinalu, Jeleninom prvom u ovoj konkurenciji, našu teniserku i Britanca očekuje duel sa devetim favoritima turnira, Poljakom Marcinom Matkovskim i veterankom iz Zimababvea, Karom Blek.

    Meč četvrtfinala u konkurenciji mešovitih parova na programu je u subotu!



    VIMBLDON: Venus nadjačala Anu

    Ana Ivanović poražena je prvom polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona, od strane trostruke šampionke ovog turnira Venus Vilijams.

    Ivanovićeva, šesta teniserka sveta, nije uspela da se odupre snažnim napadima crne Venere, koja je igrom u ovom polufinalu podsetila na dane kada je "harala" Vimbldonom. Posle 85 minuta igre, od čega 50 u drugom setu, starija Vilijamsova je slavila rezultatom 6-2 6-4.


    Naša drugoplasirana teniserka na je plasmanom u polufinale osigurala napredak na WTA listi, te će se od ponedeljka po prvi put u karijeri naći među pet najbolja teniserki sveta, zajedno sa Jelenom Janković, koja će ostati na trećoj poziciji.

    Što se tiče tamnopute Amerikanke, ona će u šestom finalu na ovom turniru igrati protiv Merijon Bartoli, ubedljivo najvećeg iznenađenja Vimbldona!

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  12. #12

    Odgovor: TENIS: Wimbledon 2007.

    Djoković predao polufinale


    Najbolji srpski teniser Novak Djoković predao je polufinale Vimbldona Rafaelu Nadalu pri rezultatu 1:1 u setovima (6:3, 1:6) i vodjstvu Španca od 4:1 u trećem setu.

    Srpski teniser odlično je odigrao prvi set, ali se već u drugom videlo da nema snage za jači otpor, pre svega zbog činjenice da je na ovogodišnjem Vimbldonu odigrao veliki broj dugih mečeva, koji su često bili prekidani zbog kiše.

    Iako je u petak morao da igra pet setova protiv Markosa Bagdatisa, to nije smetalo Srbinu da već na početku prvog seta stvori ključnu prednost.

    Nakon dobiijenog prvog gema na svoj servis, Djoković je napravio brejk, a potom poveo i sa 3:0.

    Tu prednost srpski teniser je, pre svega zahvaljujući odličnom servisu i igri sa osnovne linije, sačuvao do kraja seta.

    Gubitak prvog seta kao da je iznerivirao Nadala, koji je već u drugom gemu drugog seta napravio brejk, a zatim stigao i do vodjstva od 3:0.

    U šestom gemu španski teniser ponovo je oduzeo servis mladom Beogradjaninu i poveo sa 5:1, a nedugo zatim je bez većih problema osvojio set rezultatom 6:1.

    Dobro je Djoković počeo treći set i osvojio prvi gem na svoj servis, ali je nedugo zatim Nadal jedan a potom i drugi brejk za prednost od 4:1. Tada je Djoković zbog umora i problema sa ledjima odlučio da preda meč, ali je sa terena ispraćen gromoglasnim aplauzom publike.

    Zahvaljujući dobrim partijama na londonskoj travi, Djoković će od ponedeljka biti treći igral na planeti, što je napredak za tri mesta u odnosu na poslednju ATP listu.

    U drugom polufinalnom meču najbolji teniser sveta Rože Federer deklasirao je Francuza Rišar Gaske rezultatom 3:0.

    Federer srušio Nadala i Borga!


    Najbolji teniser sveta Švajcarac Rože Federer peti put uzastopno osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu, posle velike borbe, savladao Španca Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2.

    Momak iz Bazela ovim rezultatom izjednačio se sa najuspešnijim teniserom u istoriji Vimbldona Bjernom Borgom, koji je gospodario londonskom travom od 1976. do 1980. godine.

    Početak teniskog duela divova pripao je Federeru koji je mnogo koncentrisanije ušao u meč.

    Već u drugom gemu Švajcarac je napravio brejk i poveo sa 2:0, a potom i sa 3:0. Tada je izgledalo da će "broj 1" imati lak posao do kraja seta, ali... Nadal je u narednom gemu vratio brejk, a onda stigao i do izjednačenja - 3:3. Do kraja prvog seta obojica tenisera sačuvala su svoj servis i došlo se do taj brejka, u kojem je Federer na startu poveo sa 4:1, Nadal se vratio kod 6:6, ali je Švajcarac na kraju trijumfovao sa 9:7.

    U drugom setu usledio je odgovor asa sa Majorke. Iako je drugi deo meča obilovao izjednačenom igrom, bilo je očigledno da je Nadala preuzeo inicijativu. U desetom gemu, pri vodjstvu od 5:4, Nadal je konačno uspeo da oduzme protivniku servis i da u velikom stilu okonča drugi set i stigne do izjednačenja.

    Slična situacija bila je i u trečem delu meča, budući da su i Nadal i Federer "ljubomorno" čuvali svoj servis i opet je odluka morala da padne u taj brejku. Kao i u prvom setu, švajcarski teniser je već na početku napravio mini brejk i poveo sa 3:1, a kasnije je tu prednost povećao i trijumfovao rezultatom 7:3.

    Da se neće ponoviti prošlogodišnje finale, kada ga je Federer lako dobio, Nadal je pokazao u četvrtom setu, kada je saterao Švajcarca u "mišiju rupu". Već u prvom gemu Španac je napravio brejk, zatim poveo sa 2:0, a kada je posle još jednog brejka stigao do 3:0 bilo je evidentno da će lako odvesti meč u peti set. Do kraja četvrtog dela meča Nadal je sjajnom igrom sačuvao veliku prednost i na kraju slavio sa 6:2.

    Federer je poveo sa 1:0 na početku, usledilo je izjednačenje, a u narednom gemu Nadal je propustio dve brejk lopte. Španac je potom izjednačio na 2:2, a u petom gemu ponovo je imao dve lopte za brejk, ali je Federer odličnim servisima ponovo došao do vodjstva.

    Kazna za promašaje Nadala je stigla u sledećem gemu, kada je Federer iz neverovatnih situacija pogadjao linije i na kraju stigao do brejka i vodjstva od 4:2. Švajcarac je naredni gem dobio sa 40:0, a nakon velike borbe u osmom gemu i nekoliko neverovatnih poena, Federer je stigao do pobede.

    Četvrti Vimbldon za Venus Vilijams!



    Američka teniserka Venus Vilijams osvojila je Vimbldon po četvrti put u karijeri, a drugi put u poslednje tri godine, pošto je u finalu koje je potrajalo 90 minuta savladala iznenadjenje turnira, Francuskinju Marion Bartoli, rezultatom 6:4, 6:1.

    Šestom titulom na gren slem turnirima približila se mladjoj sestri Sereni, koja ih u kolekciji ima osam - tri Australijan opena, po dva Vimbldona i US opena, kao i jedan Rolan Garos. Venus je dva puta osvojila US open.

    Kao 23. nosilac, Vilijams postala je najniže rangirana pobednica Vimbldona u istoriji. Impresivnim trijumfima nad Marijom Šarapovom, Svetlanom Kuznjecovom i Anom Ivanović dokazala je da se vratila u formu koja je krasila početkom decenije, kada se nalazila na čelu WTA liste.

    Bartoli je bila imenovana za 18. "kosturašicu" i na putu do svog ubedljivo najvećeg uspeha u karijeri eliminisala je treću igračicu sveta Jelenu Janković, a u polufinalu i prvog favorita, Belgijanku Žistin Enan, čime je uskratila svet za očekivano i priželjkivano finale.

    Dosadašnji najbolji rezultat na gren slem turnirima bilo joj je četvrto kolo Rolan Garosa, ove godine.


    Amerikanka uzela "milionče"

    Ne može se reći da je okršaj Vilijams i Bartoli bio "igra mačke i miša", ali nije bio ni daleko od toga. Venus je krenula po običaju, brejkom u drugom gemu i vodjstvom od 3:0. Pošto nije iskoristila priliku da uveća prednost, Francuskinja je stabilizovala igru i uzvratila istom merom, izjednačivši na 3:3.

    Teniserke su čuvale svoj servis do rezultata 5:4, kada je Vilijams povela 15:40 i kombinacijom forhenda u sam desni ugao i neodbranjivog bekhend voleja po sredini terena rešila prvi set u svoju korist.

    Bartoli je protiv Enan načinila preokret posle početnih 1:6, ali kako kaže narod "nije svaki dan Badnji dan".

    Amerikanka je posle velike borbe opet došla do brejka u drugom gemu, a Bartoli je nakon 3:0 zatražila lekarski tajm-aut zbog povrede stopala, ali verovatno i želje da pauzom koliko-toliko poremeti protivnicu.

    Iako je i sama osećala bol u butnom mišiću, Venus je nastavila da igra u velikom stilu. Oduzela je Francuskinji servis i u šestom gemu, nakon čega joj je ostalo samo da rutinski privede meč kraju.

    Venus Vilijams prva je teniserka koja će za trijumf na Vimbldonu dobiti jednak novčani iznos kao pobednik muškog turnira, Rože Federer ili Rafael Nadal.

    Ol Inglend klub priklonio se ove godine ostalim najvećim turnirima tako što je izjednačio nagradni fond u dve konkurencije, pa će "Mis" i "Mister" Vimbldona za 2007. inkasirati po 700.000 funti, odnosno oko 1,05 miliona evra!

    (MONDO)

    Marej: Jelena je dobila finale


    Škotlandjanin Džejmi Marej postao je prvi Britanac koji je osvojio pobednički pehar u Vimbldonu u poslednjih 20 godina, a najveće zasluge za taj uspeh, prema njegovim rečima, ima njegova partnerka u mešovitom dublu, srpska teniserka Jelena Janković.

    "Sve ovo je došlo poprilično neočekivano, jer niko nije mogao da pretpostavi da bismo nas dvoje mogli da osvojimo Vimbldon, s obzirom da smo prvi put nastupili zajedno. U finalu smo imali nekoliko padova u igri, a na kraju je Jelena sama dobila taj meč, jer je bila u stanju da vraća servis Jonasu Bjorkmanu, što ja nisam uspevao", rekao je Marej.

    Britanski teniser, stariji brat mnogo poznatijeg Endija Mareja, kaže da bi "bio presrećan kada bi nastavio da igra u paru sa Janković", mada zna da njoj to ni u kom slučaju nije prioritet, jer joj je cilj da postane najbolja teniserka sveta i priprema se samo za nastupe u singlu.

    Britanska štampa danas slavi svog tenisera koji je toj državi konačno doneo jedan trijumf na najznačajnijem gren slem turniru, ali se u gotovo svim izveštajima ističe da je presudnu ulogu u finalnoj pobedi imala srpska teniserka.

    Poslednji Britanci koji su osvojili Vimbldon bili su Džeremi Bejts i Džo Duri, koji su 1987. godine u finalu mešovitih dublova pobedili autralijsku kombinaciju Daren Kejhil - Nikol Provis.

    U svim izveštajima britanskih pisanih i elektronskih medija ističe se da je Džejmi Marej pozvao Jelenu Janković da provedu zajedno božićne praznike u Škotskoj.

    (Tanjug)

    Jelena Janković: Marej se zaljubio!


    Da se britanski teniser Džejmi Marej nije zaljubio u Jelenu Janković, danas njih dvoje ne bi bili osvajači Vimbldona u konkurenciji mešovitih dublova, otkrila je naša najbolje rangirana igračica na konferenciji za novinare, koja joj je po povratku iz Londona priredjena u Teniskom klubu Gemaks.

    "Prvog dana turnira padala je kiša i dok smo svi čekali da prestane, prišao mi je Džejmijev menadžer i zamolio me da sa njim nastupim u miksu. Ja sam imala nameru da mu dam odgovor za nekoliko dana, medjutim, pogodilo se da smo sutradan u istom trenutku izašli iz dva kombija koja prevoze igrače do terena. Džejmi mi je tada sam prišao, pitao me i ja sam morala da pristanem", uz smeh je ispričala Jelena.

    "Rekla sam mu odmah da neće imati vajde od mene, jer sam ja prvenstveno teniserka za singl. Pitala sam ga otkud mu ideja da igra sa mnom, a tek na kraju turnira se ispostavilo da je to bilo zato što se zaljubio".

    Jankovićeva je istakla da ni u najsmelijim snovima nije mogla da očekuje trofej.

    "Moj san je da osvojim Vimbldon, ali u pojedinačnoj konkurenciji. To se, nažalost, nije dogodilo, ali ovaj trofej je ipak lepa uteha. Mnogo puta sam izjavila da ne volim dubl i da ga igram samo radi treninga. Očekivala sam da Džejmi i ja možemo da ostvarimo pobedu-dve, ali uspostavili smo dobar kontakt na terenu, konstantno smo se zabavljali i možda nas je baš to odvelo do trijumfa".


    Antelj: Jelena - ambasador i uzor

    Predsednik Gemaksa Djordjo Antelj čestitao je članici svog kluba na velikom uspehu i uz komentar "brilijant za dijamantsku Jelenu", uručio joj vredan komad nakita.

    "Jelena Janković je pravi ambasador nacije i uzor mladima. Verujte da već ove godine imamo mnogo talenata koji se javljaju i učlanjuju u Gemaks, inspirisani uspesima Jelene i ostalih naših tenisera. Jelena je teniski "vaskrsla" u 2007. godini. Ponašanjem, rezultatima i patriotizmom postala je uzor svim sportistima Srbije. Čak su i poslovično hladni Englezi srdačno pozdravili nju i možda budućeg zeta Mareja", u dahu je izgovorio Antelj.

    Jankovićeva se osvrnula i na svoj nastup u singlu, a iz načina na koji je pričala videlo se da i dalje ne može da se pomiri sa ispadanjem u osmini finala od Francuskinje Marion Bartoli.

    "Iskreno, razočarana sam zbog te eliminacije. Meč je trajao od 11 do 18 časova, više puta je prekidan i meni je svaki put bilo sve manje do igre, dok je ona igrala kao mašina".

    "Možda sam bila žrtva lošeg vremena, ali to je za mene novo iskustvo. Moram da izvučem pouke i naviknem se na takve stvari. Mislim da ni pod kakvim uslovima nisam smela da izgubim od Bartoli", kategorična je Jelena.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  13. #13

    Odgovor: TENIS: Wimbledon 2007.

    Jelena Jankovic i DŽejmi Marej - Šampioni Vimbldona u mjesovitim parovima!


    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  14. #14

    Odgovor: TENIS: Wimbledon 2007.

    Murray & Cinderella Go to the Ball

    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  15. #15

    02 Odgovor: TENIS: Wimbledon 2007.

    Treca teniserka sveta zadivila je Wimbledon sarmom i maestralnom igrom.......



    plus,veliko plus &
    VELIKO BRAVO


    za Novaka i Anu, nisu se obrukali na terenu i
    definitivno su obojili Wimbledon malo lepse od
    uobicajene zeleno- ljubicaste kombinacije


    Lav Mike,drug koji zivi u Londonu,poslao je svoje utiske,ja prenosim
    tnx mike:cmokChinaBRE:


    velicanstveno finale Federer vs. Nadal......

    sa jedne strane......
    elegancija pokreta
    ledena mirnoca
    neverovatni passing backhand
    skoro lezerni return
    strahovita uvek razlicita serva.




    sa druge.....
    sirova snaga pretvorena u neverovatnu tehniku
    prizemnost i skromnost koju poseduju prave velicine
    razarajuci forehand
    kretanje po terenu nevidjeno od ere B.Beckera
    improvizovani returni koje niko ne ocekuje
    izlasci na mrezu koji se redovno poentiraju.



    Jedno od najboljih finala, since mc.enroe vs. borg.......
      Vrh

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Wimbledon 2011
    Autor Charlie Harper u forumu Spomenar
    Odgovora: 47
    Poslednja poruka: 04.07.2011, 13:09
  2. Wimbledon 2010.
    Autor Sunflower u forumu Spomenar
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 02.07.2010, 22:35
  3. Wimbledon 2009
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 61
    Poslednja poruka: 07.07.2009, 02:06
  4. Wimbledon 2008.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 06.07.2008, 22:55
  5. F1 sezona 2007.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 57
    Poslednja poruka: 21.12.2007, 20:47

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •