Roditeljsko pravo - Strana 3
Strana 3 od 3 PrvaPrva 123
Prikaz rezultata 31 do 36 od ukupno 36
  1. #31

    Odgovor: Roditeljsko pravo

    Citat Neron kaže: Pogledaj poruku
    serem k'o foka na ovoj temi,a ne kapiraju me kako treba izgleda,cim se do advokata doslo....
    Ne seres k'o foka i ja te kapiram, samo si malo promasio temu.
    dane je postavila pitanje...
    za zajednicko ili da ne odutajem od samostalnog vrsenja roditeljskog prava.
    Advokata sam pomenula jer je njoj potreban pravni savet, a ne sad da joj ja tu nesto lupetam kao baba Saveta. Nece advokat da odluci umesto nje, samo ce da joj objasni razliku i da joj da savet.
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  2. #32

    Starateljstvo nad detetom

    Interesuje me na koji nacin otac maloletnog deteta moze dobiti starateljstvo nad njim ? Dete je majka ostavila kod oca ,brak je bio vanbracan. Majka kojoj je vec jedno dete oduzeto iz prvog braka (razlog toga se ne zna ) , a za ovo maloletno dete se retko i raspituje,a trazi da ona bude ta sa kojom bi dete zivelo. Jednom recju neodgovorna majka... Dali neko zna slican primer i kolike su sanse da otac bude staratelj nad detetom ?

  3. #33

    Odgovor: Starateljstvo nad detetom

    Koliko znam nas sud dete najcesce smesta kod majke, osim u slucajevima gde je dogovor obe strane da dete bude smesteno kod oca.

    Ulogu svakako ima dob deteta, odnos roditelja prema detetu i zelja deteta.

    Ne volim takve sudove jer mislim da nema ruznijeg od svadje nad starateljstvom jer tada se detetom ipak manipulira radi pridobijanja naklonosti.

    Mislim da roditelji moraju ostati roditelji i posle razvoda. To znaci da oboje mogu posecivati decu kad god pozele. Naravno u tom cilju roditelji moraju ostati prijatelji. Tada je sve lakse a dete nece izgubiti nijednog roditelja.
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

  4. #34

    Odgovor: Roditeljsko pravo

    Prijatelj koji nije vencan bio sa zenom sa kojom ima dete od 2g,ima problem radi dobijanja deteta . Dete je trenutno kod njega ,jer ga je majka ostavila i seti ga se svakih par dana . Pravi mu probleme ,a nije ni zeljna da dete vidi niti sta se tom detetu desava. Trazi da joj dete pripadne iako nema stalno zaposlenje kao i reseno stambeno pitanje. Jednom recju neodgovorna majka ,luftikasta... On se brine o njemu uz pomoc bake svoje. Nije mi jasno kakav je nas zakon i sud koji bi i pored toga sto je otac brizan a majka ta koja ne mari za dete,ipak dali majci na starateljstvo. Znam da do 7g deca pripadaju majkama, ali gde je logika dati dete kog ce majka ostavljati samog radi svog provoda i svojih zadovoljstava. Mislite li da ima bilo kakve sanse da to dete bude dodeljeno osobi koja se u zadnjih mesec dana brine o njemu najbolje sto moze,a to je otac.

  5. #35

    Odgovor: Roditeljsko pravo

    Ja znam jednu majku, koja je jos gora luftika od ove majke...koja bukvalno svaku noc ostavlja dete samo kod kuce ili po kucama prijateljica.Dete ima 12-13 godina (zensko), a ona (majka) bezi u provode svako vece sa drugim muskarcem.Razvedena je...ali ne sudski. Na koga ce se dete ugledati pitam se? Sta ti Heart mislis o takvoj majci?
    Majka je jedva docekala razvod da se pusti u promet...ne moze da stigne na tolike strane, a dete samo svakih 15 dana promatra kako mama menja "tate". Kako koje krecenje u kuci...dodje novi tata, svaki put drugi
    Poruku je izmenio cupavi, 15.05.2008 u 21:32 Razlog: dodavanje teksta

  6. #36

    Odgovor: Roditeljsko pravo

    Kada se bračni drugovi razvode, svakako sam za to da bude zajedničko starateljstvo, osim ako nije bilo malo težih problema u braku vezano za neke poroke ili narav. Roditelji bi trebali imati u vidu dobrobit svojeg djeteta i ravnati se prema tome a ne se povoditi za osvetom ili tko zna čime. Ako ima oba roditelja, neka ih ima i dalje. Zašto otimati drugome čari roditeljstva?

    dane, kažeš da je on sam tražio zajedničko roditeljsko pravo. Znači da želi sudjelovati u izobrazbi svojeg djeteta. Imaš li mu pravo to uskratiti?

    Što se tiče problema koje je Heart naveo, ako sve dokaze iznese pred sud, koji sud, ako ima imalo logike, će dodijeliti tada dijete majki koja ne ispunjava nikakve kriterije za dobar odgoj? Iako, Heart, dijete je tek mjesec dana kod tate. Ne znam da li bi to moglo igrati ulogu u dobivanju skrbništva (iako, vjerujem da je ta priča sada gotova jer je prošlo godinu dana od raspave).
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Strana 3 od 3 PrvaPrva 123

Slične teme

  1. Imaš pravo samo na dve...
    Autor dankaBg u forumu Pričaonica
    Odgovora: 33
    Poslednja poruka: 18.02.2015, 11:51
  2. Moje pravo ime je...
    Autor Lady S u forumu Druženje forumaša
    Odgovora: 163
    Poslednja poruka: 17.08.2013, 13:55
  3. Pravo vreme za ljubav, brak i porodicu?
    Autor Betty Boop u forumu Porodica
    Odgovora: 102
    Poslednja poruka: 24.06.2012, 11:44
  4. Pravo tinejdžera na privatnost
    Autor makilli u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 14.04.2010, 20:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •