Beovizija 2008. - Strana 2
Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 34
  1. #16

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Počinje trka za Evroviziju



    Na dvodnevnom muzičkom spektaklu Beoviziji, koja će se večeras i sutra održati u Centru Sava, dvadeset kompozicija takmičiće se za pobedu i našeg predstavnika na Evroviziji, koja će se u Beogradskoj areni održati od 20. do 24. maja.


    Organizatori obećavaju pravi spektakl koji će obe večeri biti upotpunjen revijalnim programom nakon takmičarskog dela.
    - Na Beoviziji će se pojaviti gosti iznenađenje i prve i druge večeri festivala, a dodeljivaćemo i sada već tradicionalne godišnje nagrade najboljim izvođačima u protekloj godini - kaže Aleksandar Radoš, PR manifestacije, i dodaje: Prve večeri proglasićemo najboljeg pevača i pevačicu u protekloj godini, dok će druge večeri biti dodeljene nagrade u kategorijama najbolji singl, najbolji spot, koncert, rok grupa i grupa godine, kao i nagrade festivala za najbolji aranžman, tekst, kompoziciju i najbolji scenski nastup.
    Prema najavama organizatora, ove godine biće dodeljena i jedna specijalna nagrada, nagrada za životno delo, koja će posthumno biti dodeljena Tošetu Proeskom. Naime, kako je Radoš objasnio za Blic, ova nagrada se dodeljuje upravo u čast Proeskog koji je bio prvi pobednik Beovizije 2003. godine sa pesmom Čija si, a nagradu će u njegovo ime primiti njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Nakon uručenja nagrade, prateći bend tragično preminulog pevača izvešće nekoliko njegovih numera dok će se na video bimu prikazivati Tošetovi nastupi.
    TV prenos
    Televizijski prenos iz Centra Sava režiraće Darko Kamarit, koji kaže da je Beovizija prerasla u manifestaciju koja postavlja visoke standarde za sve ostale festivale u regionu i da su čak i strane televizije zainteresovane za preuzimanje prenosa.
    - Svake godine se trudimo i sada se već vide obrisi našeg multimedijalnog rada. Ovoga puta ćemo vizuelizovati svih 20 kompozicija u 20 kratkih beogradskih priča. U stvari ceo koncept je baziran na Beogradu zbog predstojeće Evrovizije - kaže Kamarit dodajući da su prethodne Beovizije dobile odlične kritike i u zemlji i u inostranstvu.
    Da se radi o ozbiljnom projektu govori i činjenica da će se snimati sa 16 kamera, biće upotrebljena tri krana za kamere, kao i mnogo nove tehnike kako bi se gledaocima ispred malih ekrana što bolje približio događaj iz Centra Sava.
    Favoriti
    U muzičkim kuloarima već se šuška ko bi mogao biti pobednik i naš predstavnik na Evrosongu. Kao favorit broj 1 označena je Jelena Tomašević (već pobedila na Beoviziji 2005. godine) koja će se takmičiti sa pesmom Željka Joksimovića Oro. Joksimović se već dokazao na Evroviziji - sa pesmom Lane moje 2004. bio je drugi na Evrosongu, dok je pesma Lejla koju je uradio za Harija Varešanovića bila treća 2006. godine. Ozbiljnu konkurenciju Jeleni predstavljaju šarmantne devojke iz benda Beaty Queens, koje su prošle godine pratile Mariju Šerifović u Helsinkiju, a ove godine se takmiče same sa pesmom Vlade Graića, koji je bio i autor kompozicije Molitva sa kojom je Šerifovićeva trijumfovala. Kao favorit iz senke nameće se grupa Negativ, čija je prednost pre svega glas Ivane Peters. Visok plasman očekuje se i od grupe Zana (čiju je pesmu trebalo da peva Goca Tržan), sastava Ognjen i prijatelji, Alekse Jelića i Ane Štajdohar, Cvete Majtanović i studija Alektik...


    Blic

    Istorijat Beovizije

    2003. pobednik Toše Proeski - Čija si

    (Prva Beovizija je bila revijalnog karaktera, a te godine državna zajednica Srbije i Crne Gore nije učestvovala na Evrosongu.)
    2004. Negativ - Zbunjena
    (Na kasnije održanoj Evrop(j)esmi za našeg predstavnika na Pesmi Evrovizije izabran je Željko Joksimović sa numerom Lane moje.)
    2005. Jelena Tomašević - Jutro
    (Nakon što članovi žirija iz Crne Gore na Evrop(j)esmi nisu dali nijedan glas Jeleni Tomašević, na Evrosong je otišao crnogorski bend No Name.)
    2006. Flamingosi i Luis - Ludi letnji ples
    (Posle skandaloznog glasanja crnogorskih članova žirija, na Evrop(j)esmi su ponovo pobedili članovi grupe No Name iako su Flamingosi dobili ubedljivo najviše glasova gledalaca. Nakon višemesečnog natezanja odlučeno je da Srbija i Crna Gora nema predstavnika na Evrosongu.)
    2007. Marija Šerifović - Molitva
    (Prvi put je na Beoviziji biran srpski predstavnik za Pesmu Evrovizije, a Marija Šerifović je kasnije pobedila u Helsinkiju.)

    Pravila takmičenja


    U polufinalu Beovizije koje se održava večeras u Centru Sava nastupiće 20 izvođača, a 10 izvođača koji dobiju najviše glasova tročlanog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS plasiraće se u finale, koje se održava sutra. Članove žirija bira RTS, a u polufinalu i finalu će biti različiti žiriji. Glasovi gledalaca i žirija vrede po 50 odsto, a izvođač koji dobije najviše glasova u finalu Beovizije predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu.
    Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša ...tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku...
      Vrh

  2. #17

    Odgovor: Beovizija 2008.

    od svih pesama koje sam cula veceras, najvise mi se dopala od grupe "Beauty Queens" i bice mi veoma zao ako sa tom pesmom kod nas ne budemo predstavljali Srbiju na pesmi Evrovizije..
    jedina pesma koja mi se pored pomenute svidela je "Cudesni svetovi", mada mislim da je suvise.. ekscentricna za nase pojmove..
    i dopao mi se nastup grupe koja ce prestavljati BiH na Evroviziji.. doduse, vise pesma nego nastup..
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  3. #18

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Ja sam na brzinu preslusala pjesme sa RTS-ovog sajta. Na prvo slusanje mi se najvise dopala Jelena Tomasevic, mada pjesma pomalo lici na Lane. Dobre su i Beauty Queens, Cveta i Negativ. Nisam nikad ranije cula za ovu Cvetu i moram da priznam da stvarno dobro pjeva. Sve je nekako tralalala. Ove ostale ne vrijedi ni spominjati. Prosto mi je nevjerovatnio koliko je losa produkcija

    No, sjutra cemo saznati ko ce pobijediti.
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  4. #19

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Cveta je pobedila na srpskom idolu, al ju je tadašnji BK zajebao, i nije snimila obećanu ploču.

    Od svih pesema, meni se najviše svidela pesma Jelene Tomašević, Cvetina pesma, i Negativ. Sve ostalo je bilo.... nikakvo.
    I Dont Believe In God, and I'm proud if it.
      Vrh

  5. #20

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Jako slaba ponuda dobrih vokala, zanimljivih pesama. Ne mogu da verujem da se josh uvek nismo odmakli od osamdesetih i nachina izvodjenja pesmica. Pojedini izvodjachi su stvarno delovali smesno. Pored par grupica i Ivane, licno mi se dopala Cveta. Jako dobar glas i neobicna licnost na nasim prostorima....zasluzuje paznju! Cula sam da je favorit Jelena Tomasevic. Mogu samo reci - Jeco, divan glas, ali ....VEC VIDJENO!!!!!!!
    Govorim tiho i nosim psa sa sobom
      Vrh

  6. #21

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Jedino mi se svidja pesma Jelene Tomasevic,a mislim da je Negativ mogao to mnogo bolje...
      Vrh

  7. #22

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Ono što sam sinoć videla, dok sam gledala,je veoma jadno... Ne znam zašto mislimo da će nam tugaljivi zvuk paliti apsolutno svaki put... Vreme je za promene, za nešto novo, brže, uzbudljivije... Ono sinoć... Kao takmičenje amatera ...
    nije dotakla ništa što bi moglo da boli
    njene ruke su bele kao led
    njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje
      Vrh

  8. #23

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Sve pesme su ili tra-la-la ili jako namestene i vestacke.

    Treba Cveta da pobedi. Jelena Tomasevic mi je sva na silu, one Queens su takodje na silu, ovi bendovi sto su nastupali su simpaticni ali daleko od zaista dobrog, kao da su se ustrucavali.
      Vrh

  9. #24

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Napred jelena!!! A i betty boop su dobre!!
      Vrh

  10. #25

    Odgovor: Beovizija 2008.

    ja sam bas u tripu da pobede Beauty Queens, jedina je pesma zbog koje sam se najezila i koja mi je usla u glavu..
    spojile su zaista dobre vokale, lepe su sve do jedne, zgodnjikave.. a i pesma je extra.. sto ne bi pobedile.. napred, napred
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  11. #26

    14 Odgovor: Beovizija 2008.

    Citat goldie kaže: Pogledaj poruku
    Treba Cveta da pobedi.

    Trebalo biiii ...

    Jelena Tomašević ima '' fantastične glasovne mogućnosti '', ali nije moj favorit...
    Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
      Vrh

  12. #27

    Odgovor: Beovizija 2008.

    I pobedi Jeca! Potpuno predvidljivo, svi su to očekivali. Ali pretpostavljam da je to nekakva kosmička pravda, zbog onog što se desilo one godine kad je NoName otišao na evroviziju...
    I Dont Believe In God, and I'm proud if it.
      Vrh

  13. #28

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Jelena Tomašević u ime Srbije na Eurosongu!


    Srbiju će na Pesmi Evrovizije u Beogradu u maju predstavljati Jelena Tomašević sa pesmom "Oro", odlučio je žiri, ali i glasovi publike.

    Širokim, iskrenim osmehom, zavodljivom crvenom haljinom i fantastičnim glasovnim mogućnostima, šarmantna Kragujevčanka osvojila je srce publike, ali i žirija. Za Jelenu (24) pobeda na Beoviziji nije novo iskustvo, već je pobedila 2004. sa pesmom "Jutro", ali je na spojenom izboru Srbije i Crne Gore izgubila od grupe No Name. Može se reći da za nju važi pravilo "treća sreća", jer je ovo treći put da učestvuje na Beoviziji.

    "Hvala svim divnim ljudima oko mene, kao i publici koja mi je omogućila pobedu" rekla je predstavnica Srbije na predstojećem Eurosongu.

    Pre proglašenja, prošlogodišnja pobednica prestižnog takmičenja Marija Šerifović poželela je svom nasledniku da časno brani ono što je ona stvorila prethodne godine.

    "Trudiću se da ispunim vaša očekivanja, i daću sve od sebe da Eurosong ostane u Beogradu. To jeste teško, ali nije nemoguće. Nećemo se obrukati! Pesmu verovatno neću pevati na engleskom, jer bolje zvuči na srpskom. Međutim, to je svojevrsna uspavanka, koja je jasna na svakom jeziku sveta" rekla je Jelena novinarima.




    Njena pesma "Oro", autorsko delo pop velikana Željka Joksimovića, takođe pobednika Beovizije 2005. godine, osvojila je čak 8.563 glasa publike, i maksimalnih 12 bodova žirija. Drugo mesto zauzeli su Aleksa Jelić i Ana Štajdohar ("Beli jablan"), sa skoro pet hiljada poena manje!

    Trećeplasirana bila je pesma "Zavet" grupe Beauty Queens svojevrsna "produžena ruka" pesme "Molitva" koju potpisuje Vladimir Graić, a izvodi pet devojaka koje su Mariju prošle godine pratile u Helsinkiju.

    Jelenina pobeda usledila je nakon prilično razvučenog finala, u kojem je svakome ko je "mrdnuo" na muzičkoj sceni u protekloj godini, dodeljena neka nagrada. Po reakcijama publike, ali i novinara u press centru, mlaki nastupi voditeljskih parova samo su odmogli celokupnom utisku.

    A šta predstavnicu Srbije očekuje pre majskog nastupa u Areni?

    "Tek sada me je "strefila" pobeda" priznala je Jelena novinarima kroz smeh.

    "Već imam zakazan jutarnji program za sutra, a promotivne aktivnosti oko pesme me tek čekaju. Imaću veoma mnogo obaveza" rekla je pevačica, pomalo zbunjena sevanjem bliceva iz obruča novinara koji se sužavao oko nje.

    Šta reći osim - neka se navikne na njih, i srećno!



    Biografija pobednice

    Jelena Tomašević rođena je u Kragujevcu, u novembru 1983. godine dakle, Kragujevac definitivno rađa beovizijske (i evrovizijske) pobednice! Da podsetimo, i Marija je rođena Kragujevčanka.

    Trenutno je Jelena zbog obaveza pauzirala studije na Filološko-umetničkom fakultetu u rodnom gradu, na odseku za engleski jezik i književnost.

    Od osme godine niže muzičke uspehe na festivalima u zemlji i inostranstvu, i sarađivala je sa Joksimovićem, Vladom Georgijevim, a snimila je i muziku za film "Ivkova slava".

    Prema nezvaničnim informacijama, njen album možemo očekivati u aprilu ove godine.Do tada, poslušajte pobedničku pesmu Beovizije.

    (MONDO)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  14. #29

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Ja bacala pogled ono prvo veče. Ozvučenje, voditelji, pesme... bezveze. Beovizija takva da je dovoljno da pogledaš onaj pregled pred glasanje i konstatuješ onih par koji mogu da ostave kao nešto utisak. Na mene je ostavila utisak jedino Cveta (prejebala je akustiku sale ) i one devojke u belim haljinicama, mada su opet jedino zajedno zvučale dobro, pojedinačno jako mršavo, bar meni. Nije loša ni Tomaševićka i neka je pobedila da više Lane moje odmori od manifestacije ako je moguće Negativ - razočarenje. I bila mi interesantna Zoe Kida Enivej, čestitam Jeleni.
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

      Vrh

  15. #30

    Odgovor: Beovizija 2008.

    Drago mi je što je Jelena pobedila, mada ni Cveta nije bila loša
    Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša ...tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku...
      Vrh

Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Beovizija 2009
    Autor silvia u forumu Spomenar
    Odgovora: 45
    Poslednja poruka: 10.03.2009, 02:08
  2. US Open 2008.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 44
    Poslednja poruka: 09.09.2008, 01:30
  3. Exit 2008
    Autor SQUAW u forumu Spomenar
    Odgovora: 41
    Poslednja poruka: 26.07.2008, 22:59
  4. Superliga 2008
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 16.06.2008, 23:06
  5. Beovizija 2007.
    Autor Lady S u forumu Spomenar
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 08.03.2007, 00:49

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •