Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca
Prikaz rezultata 1 do 14 od ukupno 14
  1. #1

    Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Zimski prelazni rok 2007/08

    Igrači Vojvodine na ceni - Evropa ih traži

    Kraj je kalendarske godine, ali u najvećem vojvodjanskom fudbalskom klubu radi se punom parom, jer je mnogo menadžera koji žele da završe posao do zvaničnog početka prelaznog roka. Evropski klubovi zainteresovani su za "sve što vredi" u Vojvodini.

    Za napadača Ranka Despotovića zainteresovan je jedan nemački klub, ali ima i ponuda iz Rusije, dok su za golmana Damira Kahrimana i defanzivce Nina Pekarića i Miodraga Stošića interesovanje pokazali neki klubovi iz Turske.

    "Golmanima je najteže da nadju angažman, ali Kahriman iza sebe ima uspešnu godinu, od osvajanja srebrne medalje sa mladom reprezentacijom u Holandiji i izbora u tim prvenstva, do dobrih odbrana u Vojvodini. Utisak je da Pekarić ima veće šanse da već ove zime karijeru nastavi u nekom inostranom klubu", objavio je novosadski "Dnevnik" reči jednog sagovornika upućenih u dešavanja u klubu iz Novog Sada.

    Najbliži odlasku iz Vojvodine je fenomenalni Gojko Kačar, uz Stevana Jovetića, vodeći strelac Meridijan Superlige Srbije, pravo otkrovenje jesenjeg prvenstva. Iako je bilo gotovo izvesno da će Kačar ove zime preći u moskovski Dinamo negde je ipak zapelo u tom transferu.

    Rusi bi pošto-poto da im se Kačar obaveže na petogodišnju vernost, ali reprezentativac Srbije smatra da je to predugačak period. U mdjuvremenu, javili su se još neki ruski klubovi - Saturn, CSKA, Lokomotiva, ali i neki klubovi iz Francuske.

    Nije tajna da Crvena zvezda i Partizan takodje žele Kačara, ali je uprava Vojvodine davno zauzela stav -u inostranstvo može, u Beograd ne može!

    Lotar Mateus, ipak, neće u Bosnu

    Legenda nemačkog i svetskog fudbala i nekadašnji trener beogradskog Partizana Lotar Mateus demantovao je informacije da je prihvatio da za mesečnu platu od 5.000 evra vodi selekciju Bosne i Hercegovine.

    "Ha ha, prvi put čujem. O kojoj poziciji je reč?", upitao je začudjeni Mateus novinare mostarskog "Dnevnog lista" koji su ga kontaktirali telefonom.

    Kada su mu preneli informaciju da je navodno dao pisanu potvrdu da će preuzeti selekciju BiH, Mateus je izjavio: "Pre desetak dana zvao me neko iz Saveza BiH i pitao me da li sam zainteresovan za saradnju. Rekao sam im da su praznici i da ne želim da se optrećujem takvim razgovorima i da nisam zainteresovan".

    Potpredsednik Fudbalskog saveza BiH Bogdan Čeko izjavio je "Nezavisnim novinama" da je lično razgovarao sa Mateusom i da je dobio pisanu potvrdu da on pristaje.

    Kanjizares u Čelsiju?

    Španski golman Santjago Kanjizares, čijih se usluga nedavno odrekao trener Valensije Ronald Kuman, nalazi se nadomak prelaska u Čelsi, objavio je list "Dejli Miror".

    Londonski klub ima problema sa povredama čuvara mreže, pošto su van stroja i prvi golman Petr Čeh, kao i rezervista Karlo Kudićini. Čeh je povredio mišić, dok Italijan ima problema sa povredom rebara.

    Menadžer ekipe sa Stamford Bridža Avram Grant na raspolaganju ima Portugalca Enrikea Ilarija i sedamnaestogodišnjeg Risa Tejlora, tako da se Kanjizares nameće kao logično rešenje.

    Španca, koji je u karijeri nastupao i za Real Madrid, traže još timovi iz Ujedninjenih Arapskih Emirata, tačnije iz Dubaija, ali je tamošnje prvenstvo mnogo neatraktivnije od eventualnog angažmana u engleskoj Premijer ligi.

    Mamić u Londonu: Ko da više, vodi Modrića!

    Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić stigao je u London, gde namerava da ugovori transfer svog najboljeg igrača Luke Modrića, i to u klub koji ponudi najviše novca na ime obeštećenja!

    Kontroverzni Mamić izjavio je da će za "plejmejkera" Dinama i hrvatske reprezentacije tražiti oko 18 miliona funti (po aktuelnom kursu oko 24,5 miliona evra).

    Tako visoka cena rasterala je još neke zainteresovane klubove, poput Ajaksa, Juventusa i Barselone, pa je izvesno da će Modrić u novoj godini nositi dres nekog od timova koji se bore za mesta u vrhu tabele engleske Premijer lige.

    Kao tri kluba koja su najozbiljnije zainteresovana za njega navode se Čelsi, Mančester Siti i Totenhem.

    Menadžer Čelsija Avram Grant gledao je Modrića uživo na utakmici Makedonija - Hrvatska, a skauti Arsenala bili su prošlog meseca na tribinama stadiona u Maksimiru, kada se Dinamo u okviru Lige UEFA sastao sa Hamburgom.

    Hrvatski mediji navode da je trenutno sigurno samo jedno - da će Mamić još jednom napuniti džepove...

    Bane Ivanović "zacepio", Juventus odustao

    Juventus je i definitivno odustao od pokušaja da dovede fudbalera Lokomotive iz Moskve, Branislava Ivanovića.

    "Stara dama" je, kako piše Blic, odustala od transfera Ivanovića, koji je mesecima unazad najavljivan kao gotovo sigurno pojačanje najtrofejnijeg tima Italije, zbog visokih finansijskih zahteva srpskog reprezentativca.

    Sada su u redu za Ivanovića ostali, takodje, odavno zainteresovani Čelsi i Milan, dok su oko na jednog od najtalentovanijih svetskih defanzivaca nedavno bacili i Real, Barsa i Mančester junajted.

    Lokomotiva će teško moći da se odbrani od "napada" giganata, jer bilo koji klub koji se dogovori sa srpskim internacionalcem, može da ga dovede za obesstechenje od 15 miliona evra.


    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  2. #2

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Mediji: Čelsi pristao, Bane Ivanović dolazi

    Čelsi je pristao na uslove moskovske Lokomotive i želi da plati 8,9 miliona funti (12,2 miliona evra) za srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, tvrde britanski mediji.

    Prema pisanju "Sana" (The Sun), Bane Ivanović bi do kraja nedelje trebalo da otputuje u London i posle lekarskih pregleda potpiše ugovor sa "plavcima".

    Ako se ostvare ovde tvrdnje, biće to prvi veliki posao Čelsija i trenera Avrama Granta u januaru, koji bi posle srpskog štopera trebalo da dovede i napadača Nikolasa Anjelku.

    Grant je u oktobru boravio u Moskvi kako bi gledao Ivanovića i ono što je video izuzetno mu se dopalo. Ivanović može da igra i na poziciji štopera i na poziciji desnog beka.

    Trener Čelsija je u problemima, jer kapiten Džon Teri šest nedelja neće moći da igra zbog povrede stopala, a Mikael Esjen naredne nedelje odlazi na Afrički kup nacija.

    Posle Ivanovića, naredni veliki posao Čelsija trebalo bi da bude dovodjenje 28-godišnjeg Anjelke iz Boltona.

    "Predsednici Boltona i Čelsija razgovaraju o transferu i nadam se da će se to dogoditi. Želim da igram u većem klubu", rekao je francuski fudbaler.

    (MONDO)

    Hicfeld u junu odlazi iz Bajerna

    Trener nemačkog prvoligaša Bajerna iz Minhena Otmar Hicfeld neće u junu produžiti ugovor sa trofejnim klubom, potvrdio je direktor Bavaraca Uli Henes.

    Henes nije precizirao da li dosadašnji prvi stručnjak na klupi Bajerna namerava po isteku ugovora da preuzme reprezentaciju Švajcarske, kako su ranije preneli nemački mediji.

    "Ono što je sigurno je da Hicfeld u junu odlazi iz kluba", poručio je Henes.

    Prema navodima nemačkog lista "Kiker", kormilo Bajerna mogao bi da preuzme selektor holandske reprezentacije Marko van Basten.

    Berbatov ostaje u Totenhemu

    Trener engleskog prvoligaša Totenhema Huande Ramos odbacio je mogućnost da napadač londonskog kluba Bugarin Dimitar Berbatov u januaru bude stavljen na transfer listu, prenosi britanski BBC.

    "Zadovoljni smo igrom Berbatova i nemamo nameru da raskidamo ugovor sa njim", poručio je Ramos.

    Menadžer bugarskog igrača nedavno je izjavio da Berbatov planira odlazak iz Totenhema, ukoliko iz nekog većeg kluba stigne prava ponuda.

    Medju klubovima koji bi želeli Berbatova u svojim redovima navodi se i Čelsi, čiji je trener Avram Grant nedavno izjavio da se "divi njegovoj fudbalskoj veštini".

    Berbatov je u Totenhem došao 2006. godine iz nemačkog Leverkuzena za iznos od 21,6 miliona dolara.

    (Tanjug)

    Barselona: Ronaldo, Fabregas, Hleb...


    Katalonski gigant, najbogatiji klub na svetu, sastavio je listu igrača koje će "juriti" na leto. Sudeći po imenima i broju želja, u Barseloni se spremaju za "generalku".

    Na "Kamp Nou" su izgleda procenili da je došlo do zasićenja izmedju većine igrača aktuelna generacije, pre svih Ronaldinja, Deka, Silvinja, Edmilsona, Olegera, Markeza, Zambrote, Gudjonsena... i da je za trofeje neophodno dovesti nove, mladje i poletnije zvezde.

    A, one su po tvrdnjama španskog magazina "Sport": Kristijano Ronaldo, Sesk Fabregas, Ćabi Alonso, Aliksandr Hleb, Vili Sanjol i Filip Lam.

    Svako navedeno ime, ima i svoje "zašto".

    Ove sezone postalo je očito da je Ronaldinju dosta Barselone i Barseloni dosta Ronaldinja. A, ko bi u ovom trenutku na planeti, na poziciji krila, bio jedini igrač koji bi mogao da se nazove "pojačanjem" umesto Ronaldinja? Kristijano Ronaldo.

    Tu, medjutim, postoje dva velika problema za predsednika Djoana Laportu. Novac, naravno, nije problem. Jeste ser Aleks Ferguson i Real Madrid.

    Mančesteru nije potreban novac, makar vrednost Ronalda bila procenjena na 75 miliona evra (!). Mančesteru je potreban igrač njegovog kvaliteta.

    Usput, prvi je za Portugalca zagrizao Real Madrid, koji je u svojoj istoriji često umeo da otme igrače Barseloni, bilo da su oni igrali upravo za Barsu, bilo za neki drugi klub. Uostalom, većina fudbalera u Evropi navodi da im je san da jednog dana zaigraju za najtrofejniji klub XX veka, Real Madrid.

    Na poziciji ispred Ronaldinja, nije navedeno nijedno pojačanje, jer Barsa dugo već igra sa jednim špicem, a pored Samjuela Etoa, koji je "zacementirao" svoje mesto u ekipi, tu su Tjeri Anri i dva vunderkinda Bojan Krkić i Djovani dos Santos.


    "Kupi nazad" Fabregasa

    Više je, ove sezone, škripalo u sredini, gde se sve svodilo na mogućnosti Ćavija i Injeste, ali ne i Deka, koji je u krizi. Španskim reprezentativcima neophodna je podrška, a u Barsi je vide u vidu, takodje, reprezentativaca Sesku Fabregasu (Arsenal) i Ćabiju Alonsu (Liverpul).

    Za Fabregasa, takodje, je zainteresovan Real Madrid, čak je i predsednik "kraljevskog kluba" Ramon Kalderon izjavio da mu je najbolje ocenjeni igrač Premijer lige rekao da bi voleo da igra za Real.

    Medjutim, Fabregas je u Arsenal došao iz Barselone (zašto li su ga pustili!?), a sadašnji tehnički direktor Katalonaca Ćiki Begeristajn otkrio je da u ugovoru po kojem je Fabregas otišao u London postoji takozvana "otkupi nazad" ili "prva opcija" klauzula, po kojoj će bivši klub biti prvi koji će moći da pregovara sa igračem, ako kupac jednom odluči da ga proda.

    Klauzulu su potpisali bivši direktori dva kluba Sandro Rosel i Dejvid Din 2003. godine.

    Barselona je, po pisanju španskog "Sporta", već obavestila Liverpul da su zainteresovani za Ćabija Alonsa, čiji je otac Periko igrao na "Kamp Nou".


    Barseloni je potreban Hleb

    Na "wish list" upisano je i ime Aliksandra Hleba, ofanzivnog veziste Arsenala. Belorus je oduševio stručnjake Barselone i svojim tehničkim i taktičkim znanjem.

    Klub razmišlja da se pojača i sa dvojicom defanzivaca, kako bi se Karles Pujol vratio sa ekskurzije na desnom beku, na poziciju centralnog, što je Begeristajnova želja.

    Zambrotu su u klubu navodno već ispratili u Italiju, verovatno u Milan, a Olegera i Silvinja voleli bi da vide bilo gde, ali ne na "Kamp Nou".

    Umesto njih, bekovi bi mogli da postanu bekovi Bajerna iz Minhena: Vili Sanjol i Filip Lam, kojeg Barsa juri već dve godine.

    Lamu ugovor ističe 2009. godine i Laporta želi da reaguje brzo i konkretno da nemački reprezentativac uopšte ne bi razmišlao da ga produži.

    "Sport" nije spominjao da li slavni klub namerava da osveži i trenersku klupu.

    Nešto se nesećam da je Barsa u zadnje vreme u prvi tim ubacila nekog fudbalera iz svojih mlađih kategorija... Lakše je odrešiti kesu, pljunuti lovu na sto i pazariti odgovarajuće 'meso'. Vlastite omladinske fudbalske škole kao da nepostoje!?

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  3. #3

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Vojvodina želi Pjanovića i Dmitrovića

    Pošto bi u zimskom prelaznom roku mogla da ostane bez nekolicine standardnih prvotimaca, Vojvodina će učiniti sve da se obezbedi i pronadje adekvatne zamene. Kako piše "Sportski žurnal", prvi na listi želja novosadskog superligaša su nekadašnji reprezentativci Mihajlo Pjanović i Boban Dmitrović!

    Pjanović je posle obećavajućih partija u OFK Beogradu i Crvenoj zvezdi otišao u Rusiju, ali tamo nije ostavio dublji trag. Nekoliko sezona proveo je u moskovskom Spartaku i još nekim timovima, a odnedavno je bez angažmana i mogao bi da se vrati u srpski fudbal.

    Iskusni Dmitrović odavno je završio sa "pečalbom" i brani boje čačanskog Borca. Uprkos poodmaklim godinama, pokazao se upotrebljivim na nekoliko pozicija u timu, pa trener Vojvodine Ivica Brzić ozbiljno razmišlja da ga angažuje za prolećna iskušenja.

    Tabor "lala" mogli bi da napuste najbolji - Gojko Kačar, Ranko Despotović, Nino Pekarić, Damir Kahriman i Miodrag Stošić, a na listi želja su pored Dmitrovića i Pjanovića još Vladimir Vukajlović iz Bežanije i Savo Pavićević iz kulskog Hajduka.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  4. #4

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Bajern: Potraga za Hicfeldovim naslednikom

    Zvaničnici minhenskog Bajerna u ponedeljak su "zasvirali u trubu za početak lova" na novog trenera, naslednika Otmara Hicfelda, koji "sigurno ostaje do kraja sezone", bar tako tvrdi sportski direktor bavarskog fudbalskog kluba Uli Henes.

    "Otmar sigurno ostaje do kraja juna. Imamo dovoljno vremena do jula da nadjemo novo rešenje i nismo pod pritiskom", rekao je Henes.

    Legenda nemačkog fudbala i Bajerna Franc Bekenbauer, popularni "Kajzer Franc" jasno je rekao šta i koga želi. "Žoze Murinjo je jedan od kandidata i nadam se da će reći DA", rekao je Bekenbauer nemačkim medijima.

    Na to je Murinjov portparol izjavio da portugalski stručnjak još nije dobio zvaničnu ponudu, ali i dodao: "Bajern? zašto da ne?".

    Hicfeld je dobio ponudu Švajcarskog fudbalskog saveza i vrlo verovatno biće novi selektor te zemlje, ko-domaćina Evropskog prvenstva ove godine.

    Osim Murinja, u medijima se kao mogući naslednici Hicfelda pominju Marćelo Lipi, Marko van Basten, Lotar Mateus, Jirgen Klinsman i Jirgen Klop.

    Sportski direktor Bajerna Uli Henes ujedno je odbacio spekulacije italijanskih medija da Bajern želi da dovede napadača rimskog Lacija, Makedonca Gorana Pandeva, i demantovao iste izvore da će prodati Bastijana Švajnštajgera Interu.

    U medjuvremenu, u Bajern je iz Brazila stigao novi defanzivac Breno.

    Drogba: Odoh na leto

    Roman Abramovič i Avram Grant ovog leta moraće da krenu u ozbiljan pazar, pogotovo za poziciju napadača, jer je Didije Drogba najavio odlazak sa Stamford bridža na kraju ove sezone.

    Reprezentativac Obale Slonovače još je u oktobru, kada je Čelsi napustio Žoze Murinjo, najavio razlaz sa Čelsijem, a u intervjuu Eurosportu potvrdio je da će na leto potražiti novi klub.

    "Da, ostajem pri tome šta sam rekao. Istina je da sam želeo da odem još pre nekoliko sezona. Odlazak Murinja me je samo još više učvrstio u toj odluci", izjavio je Drogba.

    Njegovo ime povezivano je proteklih n edelja i meseci sa evropskim gigantima kao što su Real Madrid i Milan, ali 30-godišnji fudbaler kaže da još nije vodio nikakve pregovore i da ne zna gde će.

    "Trenutno, glavna peokupacija mi je Afrički kup nacija, a kad se vratim u Čelsi želim da doprinesem osvajanju trofeja u onim takmičenjima gde je to moguće. Liga šampiona je, svakako, najvažnija. Ali ako osvojimo 'samo' Premijer ligu, neću se buniti", kaže Drogba.

    Čelsi poslao Boltonu ponudu za Anelku


    Ekipa Čelsija poslala je u ponedeljak i zvaničnu ponudu Boltonu za napadača Nikolasa Anelku, preneo je Skaj sport.

    Dvadesetšestogodišnji francuski fudbaler je još ranije izrazio želju da predje u redove "plavaca", a Bolton je odredio odštetu od 17 miliona evra.

    Ukoliko dva premijerligaša pronadju zajednički jezik i dogovore se oko transfera Anelka će napustiti klub u koji je stigao 2006. godine.

    On već ima bogato iskustvo nastupa za klubove sa Ostrva, budući da je bio i član Mančester sitija, Liverpula i Arsenala, dok je u karijeri igrao i za PSŽ, Fenerbahče i Real Madrid.

    Supruga vraća Zambrotu u Italiju

    Ofanzivni bek Barselone Djanluka Zambrota mogao bi da se vrati u domovinu, pošto njegova supruga Valentina ni posle 18 meseci života na obali Mediterana nije uspela da pobedi nostalgiju.

    Italijanska štampa stoprocentno je sigurna da će nekadašnji as Juventusa i Barija nastaviti karijeru u ekipi Milana, a jedino se postavlja pitanje da li će do transfera doći sada, ili u letnjoj pauzi.

    Što se tiče španskih medija, "El Mundo Deportivo" tvrdi da je Juventus stupio u kontakt sa Barsom i da bi posao mogao da bude zaključen u narednih nekoliko dana.

    Iako je za sedam sezona u dresu "stare dame" osvojio mnogo trofeja, Zambrota možda ne bi bio dobro prihvaćen od strane navijača, s obzirom na to da je napustio klub kada je po kazni premešten u Seriju B.

    Tehnički direktor Katalonaca Ćiki Begiristain izjavio je posle pobede na Majorci u subotu, da će Italijan sigurno ostati na Nou Kampu do kraja sezone.

    Zambrota je za reprezentaciju Italije odigrao 68 utakmica, uz učešće na poslednja četiri velika takmičenja, po dva evropska i svetska prvenstva.

    Prelazni rok u našoj ligi: Mnogo priče, ali nema potpisa


    Zimski prelazni rok u srpskom fudbalu zvanično je počeo u utorak i trajaće do 9. februara. Što se tiče kandidata za titulu, poznato je kakva su pojačanja potrebna Partizanu, Crvenoj zvezdi i Vojvodini, ali zasad se sve svodi na ogroman broj pretpostavki.

    Partizan po odlasku Antonija Rukavine traži desnog beka, a potreban mu je i štoper. Kandidati za mesto uz desnu aut-liniju su Ivan Stevanović iz OFK Beograda i Risto Lakić iz podgoričke Budućnosti, ali obojica imaju "kombinaciju" za odlazak u inostranstvo, tako da će crno-beli možda morati da se okrenu nekim drugim rešenjima.

    "Sportski žurnal" čak piše da bi Stevanović mogao da stigne u Humsku u nesvakidašnjoj trampi, tako da u suprotnom smeru ode vezni fudbaler crno-belih Miloš Bosančić!?

    Povredjenog Sikimića u defanzivi bi trebalo da zameni Vukašin Dević iz portugalskog Belenenseša. U pitanju je oprobana šema sa menadžerom Zoranom Stojadinovićem, koji je na relaciji Portugal - Partizan već obavio nekoliko uspešnih aranžmana (Moreira, Dijara, Veselinović).


    Tagoe najbliži Marakani

    Što se tiče Crvene zvezde, čak i vrapci na granama odavno znaju da na Marakanu mora da stigne makar jedan rasni napadač ako crveno-beli misle da odbrane "duplu krunu".

    Pošto na domaćem tržištu nema pravih rešenja, Zvezda se opet okrenula inostranstvu, a kako sada stoje stvari, najbliži dolasku je Princ Tagoe, talenat iz Gane.

    Moguće je da stigne i jedan štoper umesto Miloša Bajalice (otišao u Nagoju), a to bi takodje bio stranac - Brazilac Žoao Karlos iz belgijskog Lokerena, njegov zemljak Ernani iz poljske Korone, Darijuš Pjetrašak iz poljskog Belhatova...

    "Večiti rivali" ozbiljno su zainteresovani i za mladog reprezentativca Ljubomira Fejsu, ali on bi iz Kule pre mogao preko granice nego u Beograd. Posle letošnjeg propalog transfera u Mec, Fejsa je sada na pragu Bundes lige, tačnije Herte, gde bi postao saigrač Marka Pantelića!

    ...

    Vojvodina će se pojačati u zavisnosti od toga ko napusti njene redove. Odlazak Gojka Kačara u Rusiju još uvek je u domenu priče, a isto važi za Nina Pekarića (ruski Šinjik), golmana Damira Kahrimana (turski Konjaspor) i Ranka Despotovića (Nemačka).

    Na spisku mogućih akvizicija novosadskog kluba već nekoliko dana figuriraju Mihajlo Pjanović, Boban Dmitrović (Borac), Vladimir Vukajlović (Bežanija), Savo Pavićević i Jovo Radivojević (Hajduk).

    Trenutno je najrealnije da potpiše Pjanović, koji po odlasku iz Rusije nema angažman, a Vojvodini posle teške povrede Saše Drakulića treba napadač, čak i ako Despotović ostane

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  5. #5

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Maniš potpisao za Inter, Albelda u Atletiku

    Maniš, portugalski reprezentativac, igraće u Interu do kraja sezone, ali kao pozajmljen igrač. Šampion Italije dogovorio se u sredu sa Atletiko Madridom, da nezadovoljni vezista predje u Milano.

    Konačan transfer, za cenu od šest miliona evra, odložen je za leto i biće realizovan ukoliko trener Intera Manćini bude zadovoljan pojačanjem, koje je uistinu iznudjeno teškim povredama četvorice igrača sredine terena (Stanković, Figo, Dakur, Vijera).

    Maniš već skoro mesec dana nije u prvom planu kod trenera Atletiko Madrida Havijera Aguirea, koji je zatražio od uprave kluba da proda Portugalca.

    Isti je status i španskog reprezentativca Davida Albelde u Valensiji. On je u sredu postigao usmeni dogovor sa upravo Atletika o prelasku u ovaj klub na leto. Albelda računa da će do tada uspeti da dobije raskid ugovora sa Valensijom na sudu i da će u Madrid stići kao slobodan igrač.

    Transfer će morati da sačeka bar šest meseci iz dva razloga. Prvi je pravilnik o transferima u Španiji, po kojem jedan igrač koji je nastupao na pet i više utakmica u sezoni za jedan španski klub, nema pravo prelaska u drugi u toku sezone.

    To pravilo ne odnosi se na igrače koji dobiju raskid ugovora sa klubom iz kojeg žele da odu, ali je Albeldi rečeno da sudski spor koji je pokrenuo kada ga je novi trener Valensije Ronald Kuman izbacio iz konkurencije za takmičarski tim, neće moći da bude okončan do kraja januarskog prelaznog roka.

    Još jedan klub iz vrha Primere, Espanjol, poslao je zvaničnu ponudu za napadača Mančester sitija, Italijana Rolanda Bjankija. As Redjine, koji je letos za 8,8 miliona funti stigao u tim Svena Gorana Eriskona, nije uspeo da se nametne Švedjaninu, koji je nedavno angažovao Meksikanca Nerija Kastilja iz Šahtjora.

    Erikson će verovatno prihvatiti ponudjenih sedam miliona funti od strane Espanjola, jer nije očekivano da povrati uloženi novac u Bjankija, koji je veći deo sezone presedeo na tribinama.

    Sa tih sedam miliona, Erikson računa da će morati da doda još devet kako bi doveo Mansinija iz Rome.

    "Želim ga odmah! On bi mogao da bude moj novi Kristijano Ronaldo", izjavio je Erikson, koji se nada da će rimski tim biti primoran da proda Brazilca, jer mu ugovor ističe 2009. godine i za tačno godinu dana bio bi slobodan da predje u bilo koji klub, bez obeštećenja.

    "Novac nije problem. Samo ako Roma želi da ga proda", dodao je menadžer Mančester sitija.

    Delegacija Real Sosijedada otputovaće uskoro u Valensiju, gde će pokušati da nagovori Upravu ovog kluba i trenera Kumana da im prodaju Nikolu Žigića.

    Interesovanje drugoligaša iz San Sebastijana traje od ranije, a posle tri gola za Valensiju u dva meča, trener Kuman izjavio je da je srpski centarfor potreban timu.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  6. #6

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Pijaca: Vojvodina već kupuje, spas Mladosti

    Zimski prelazni rok u Srbiji tek što je počeo, a već se prave raznorazne kombinacije. Najkonkretniji posao do sada uradila je Vojvodina, bar što se tiče igrača, a veliki kamen sa srca pao je i ljubiteljima Mladsti iz Lučana, jer je posle silnih glasina o gašenju tog kluba, ipak nadjeno rešenje, pa će novajlija nastaviti da se takmiči u Meridijan Superligi.

    Za razliku od Partizana i Crvene zvezde, koji pregovaraju na "sto strana", Vojvodina je već pazarila i to dosadašnjeg beka kulskog Hajduka i crnogorske reprezentacije, iskusnog Savu Pavićevića, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

    Blizu Novog Sada je još jedan igrač Hajduka, tačnije napadač Jovan Radivojević. Na spisku želja su i nekadašnji napadač Crvene zvezde Mihajlo Pjanović i vezista Bežanija Vladimir Vukajlović, kratko vreme i fudbaler Partizana.

    Vojvodina je, medjutim, već i prodala jednog igrača. Reč je o golmanu Damiru Kahrimanu, koji je u sredu potpisao dvoipogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem Konjom.Nezvanično, ugovor je vredan oko pola miliona evra.

    Inače, taj turki klub zainteresovan je i za štopera Partizana Miloša Mihajlova.

    Hajduk iz Kule je, tako, već prodao jednog (Pavićevića), veliki su izgledi da proda ubrzo i drugog (Radivojevića), a nije isključeno da proda i trećeg fudbalera i prvu zvezdu tima - Ljubomira Fejsu.

    Fejsa je, medjutim, preskup za Partizan, ali je zato sada Vojodina ušla u trku za nadarenim fudbalerom. "Malo je 1,5 miliona evra za Fejsu", kaže finansijer Hajduka Nikola Džomba, sumirajući rezultate pregovora sa crno-belima.

    "Najpovoljnija ponuda za Hajduk dolazi iz Vojvodine. Nude nam mnogo dobrih igrača za stalno i nešto novca", kaže Džomba, dodajući da je i berlinska Herta u igri, ali i Crvena zvezda sa kojom tek predstoje pregovori.

    Dobra vest, ne samo za ljubitelje lučanske Mladosti, već za sve kojima je fudbal u srcu, jeste da se Mladost iz Lučana neće ugasiti. Štaviše, Nenad Milovanović ostaje šef struke (pominjalo se da je prvi pik čačanskog Borca posle odlaska Miodraga Božovića u Rusiju), a biće zadržan i igrački kadar. Uz to, klub će dobiti i jake sponzore, za normalan i mian nastavak takmičenja.

    (MONDO)

    Janković: Ili ću igrati ili odlazim

    Vezni fudbaler Palerma i srpske reprezentacije Boško Janković poručio je upravi tog sicilijanskog kluba da će napustiti tim ukoliko ne bude dobijao šansu da igra


    Janković je pre šest meseci potpisao za Palermo ali nije dobio pravu priliku da se dokaže. On je samo četiri puta bio starter u dosadašnjem delu sezone, zbog čega želi da napusti klub.

    - Nisam igrao mnogo do sada. Kada je Stefano Kolantono bio trener, govorio mi je da sam neupotrebljiv jer mnogo vremena provodim sa reprezentacijom, tako da nisam trenirao redovno sa ekipom. Nikada nisam shvatio taj izgovor - rekao je Janković i dodao:

    - Frančesko Gvidolin me je pozvao nekoliko puta i rekao da me ne poznaje jer ne govorim dobro italijanski. Vi sada vidite da ja pričam italijanski i nadam se da ću zbog toga biti češće na terenu.

    Janković ističe da se nije pokajao zbog toga što je potpisao ugovor sa Palermom.

    - Moj agent će razgovarati sa direktoroma o mojoj budućnosti. Ne žalim zbog toga što sam došao u Palermo jer volim italijanski fudbal. Neko ko ovde uspe, uspeće bilo gde. Ali želim da znam šta mi je sudbina priredila. Imam strpljenja, ali ako na kraju sezone ne budem imao dovoljno mečeva 'u nogama', razmisliću da promenim okruženje. Nisam potpisao ugovor da bih sedeo i gledao, došao sam da igram - rekao je Janković.

    (SrbijaSport)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  7. #7

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Zvezda i Vojvodina počeli pregovore - ne očekujem da neće doći do transfera, ovi 'biznismeni' iz Vojvodine će prodati najbolje igrače onom ko više ponudi. Tragedija Srpskog fudbala je što bi ovim transferom Vojvodina ispala iz trke u šampionatu, Zvezda bi kupovinom dvojice najboljih vojvodininih igrača protiv sebe imala samo Partizan...

    Predstavnici Crvene zvezde i Vojvodine u petak uveče su počeli pregovore oko mogućih transfera veznog fudbalera Gojka Kačara i napadača Ranka Despotovića na Marakanu.

    Prema informacijama kojima raspolaže MONDO, beogradski i novosadski crveno-beli vodili su samo preliminarnu priču, a "ono pravo" trebalo bi da usledi u nedelju, kada će se za stolom naći glavni finansijer Zvezde Marko Mišković i prvi čovek Vojvodine Ratko Butorović.

    Poznato je da je Butorović u nekoliko navrata rekao da će prodaja bilo kog fudbalera "lala" Partizanu ili Zvezdi označiti kraj njegovog mandata. Šta se u medjuvremenu promenilo i kakva bi mogla da bude ponuda aktuelnog šampiona Srbije, nije u ovom trenutku poznato, ali Vojvodina je raspoložena za razgovor.

    Sportski direktor Zvezde Stevan Dika Stojanović u petak je na prozivci prvog tima priznao da su pomenuta dvojica fudbalera na meti osvajača "duple krune".

    "Imaćemo sastanak sa predstavnicima Vojvodine oko transfera Kačara i Despotovića. U planu imamo i razgovore sa Čukaričkim oko Marka Blažića i Pavla Ninkova i želja nam je da neke od tih transfera realizujemo dok se ekipa nalazi u Italiji, u prvoj fazi priprema", rekao je Stojanović, uz napomenu da "sve zavisi od tehničkih detalja".


    Ninkov i Blažić u Zvezdi - brzo ili nikako!

    Crvena zvezda je u subotu započela operaciju dovodjenja prvotimaca Čukaričkog Pavla Ninkova i Marka Blažića.

    Generalni menadžer Darko Ramovš predstavljao je "brdjane" na pregovorima održanim na Marakani, saslušao je ponudu crveno-belih i preneće je prvom čoveku kluba Aleksandru Mihajloviću.

    Kako saznaje MONDO, Zvezdini čelnici postavili su potencijalnim partnerima iz Čukaričkog uslov da do transfera mora doći u narednih par dana, ili od posla neće biti ništa!

    Crveno-beli insistiraju da se pojačanja što pre priključe ostatku ekipe na prvom delu zimskih priprema u Italiji, kako se ne bi ponovio haos od letos, kada su novi igrači stalno pristizali, što je otežalo proces uigravanja za kvalifikacione mečeve Lige šampiona.

    Inače, na Marakanu su u subotu došli Južnoamerikanci Maurisio Molina i Ernan Barkos, koji se opravdano nisu pojavili na prozivci dan ranije. Od standardnih prvotimaca nedostaje samo još Ibrahim Gaj, ali i on bi trebalo da se pojavi do ponedeljka popodne, kada je na programu let na Apenine.

    Milovan Rajevac novi trener Borca


    Milovan Rajevac, koji je napravio reneansu u novosadskoj Vojvodini protekle sezone, imenovan je za novog trenera čačanskog Borca, čime je klub iz zapadne Srbije pokazao da ima visoke ambicije u nastavku Meridijan Superlige.

    Umesto Miodraga "Grofa" Božovića, koji je otišao u Rusiju, uprava Borca odlučila je da za prvog trenera postavi iskusnog Rajevca. On je prošle sezone sa Vojvodinom osvojio treće mesto. Ekipu Borca preuzeže zvanično 17. januara kada počinju pripreme čačanskog superligaša.

    "Borcu tek predstoje velika iskušenja. Trenutno dobro stoji na tabeli, ali mala je bodovna razlika izmedju ekipa. Sada je najvažnije da do početka prvenstva dovedemo sve stvari do perfekcije", izjavio je Rajevac.

    Jesenji deo prvenstva Borac je završio na petom mestu.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  8. #8

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Fejsa već u Herti, stižu Kačar i Basta?

    Nastavlja se borba za Gojka Kačara. Taman kada su u Crvenoj zvezdi pomislili da su dobili i Kačara i Ranka Despotovića za (neproverenih) 4,5 miliona evra, u Novi Sad je doputovala delegacija berlinske Herte.

    Nezvanično, izaslanik nemačkog prvoligaša Ronald Grahamer, učesnik dvomeča izmedju Crvene zvezde i Bajerna 1991. godine, ponudio je za Kačara oko četiri miliona evra. S njim u društvu doputovao je Srbin Saša Hrnjački, koji u Fudbalskom savezu Nemačke obavlja skauting fudbalera sa ovih prostora.

    On je najavio da bi posao u Bundes ligi mogli da dobiji još trojica fudbalera Vojvodine: Tadić, Aleksić i Smiljanić, ali nije otkrio u kojim klubovima.

    Fejsa se na Tenerifama bori za potpis

    A, posao u Bundes ligi, po svemu sudeći čeka Ljubomira Fejsu, koji se već nalazi na Tenerifama gde se priprema Herta. Fejsa, kojeg su beogradski mediji već pripisali Partizanu, a neki i Crvenoj zvezdi, od subote trenira sa timom u kojem nastupa i Marko Pantelić, a ako zadovolji menadžera Ditera Henesa, verovatno će i potpisati ugovor kada se Berlinci vrate u svoj grad, u ponedeljak 14. januara.

    Ta informacija objavljena je i na zvaničnom sajtu kluba.

    Medjutim, ono što nije objavljeno na Hertinom sajtu, ali jeste u dva nemačka lista je da plavo-beli žele i novog desnog beka, a u opticaju su Dušan Basta iz Crvene zvezde (piše "Kiker") i Ivan Stevanović iz OFK Beograda (piše "Berlinger Cajtung").

    Novac za Kačara i Fejsu, Herta je izgleda pronašla u mogućem transferu Brazilca Žilberta (31) u Mančester junajted, koji je najavljen na mnogim evropskim Internet sajtovima.

    U FK Vojvodina zatražili su malu pauzu kako bi sagledali pristigle ponude iz svih uglova, ali i istakli da su sve ponude - za sada - samo usmene. Očekuje se da će prva zvanična, pismena, stići iz Ljutice Bogdana za Kačara i Despotovića u nedelju, u toku dana.

    U nedelju bi trebalo da bude poznato i da li će dvojac Čukaričkog Ninkov/Blažić potpisati za Crvenu zvezdu. Sportski direktor kluba Dika Stojanović dao je "brdjanima" rok da se izjasne o za javnost nepoznatoj ponudi pre nego što ekipa otputuje na pripreme u Italiju, a putuje se u ponedeljak!

    Zvezdini stranci Barkos, Molina i Gaj doputovali su u subotu u Beograd i priključili se medicinksim pregledima pre puta u Italiju. A, da li će u avionu biti Andjelković i Salas, zavisiće od volje crveno-belih da ih proslede u Novi Sad, a sve u sklopu oko transfera Kačara i Despotovića.


    U Humsku stiže Božović, uskoro i Lakić?

    Zanimljivo je i na Topčiderskom brdu, gde se užurbano radi na dovodjenju štopera, jer bi Partizan mogao lako da ostane samo sa dvojicom centralnih odbranbenih igrača. Naime, turska Konja trebalo bi u ponedeljak da doputuje u Beograd po Miloša Mihajlova.

    Dok očekuju odlazak Mihajlova, u Humskoj pregledaju različite ponude koje stižu iz dana u dan, ali za sad, najizvesniji je dolazak desnog beka Budućnosti Riste Lakića, koji može da igra i na poziciji centralnog defanzivnog igrača.

    Ovom transferu protivi se direktno predsednik Tomislav Karadžić, koji insistira na vraćanju Milivoja Ćirkovića na poziciju desnog beka i poručuje da od Ćire nema boljeg igrača na toj poziciji u zemlji.

    To je za podgoričke "Vijesti" potvrdio i njegov menadžer. Medjutim, iz Partizana, tačnije njegovog sportskog direktora Ivana Tomića, stigla je usmena potvrda samo prelaska golmana Mladena Božovića iz Budućnosti u Partizan, za sumu od 150.000 evra, doduše nepotrvrdjenu.

    Što se štopera tiče, pominjani su Francuz iz Liteksa Filip Kaje, vremešni Belgijanac Filip Leonar (34), koji je igrao za Monako, Standard, Fejenrod...), Francuz Augustin Žo iz Rozelara, koji je navodno skup za crno-bele iako "Novosti" procenjuju da mu je cena oko 200.000 evra.

    Crno-beli su se setili i Miloša Vještice, koji nastupa u Rusiji, ali taj momak je nedavno potpisao za Šinjik.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  9. #9

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Zvezda izvisila za Kačara i Despotovića

    Upravni odbor FK Vojvodina jednoglasno je u utorak uveče poručio Crvenoj zvezdi "ne damo Gojka Kačara i Ranka Despotovića".

    Tehnički direktor Vojvodine Radisav Rabrenović rekao je za MONDO da je odluka doneta jednoglasno, a obrazloženje je da Kačar i Despotović vrede mnogo više od ponudjenih 2,6 miliona evra plus 25 odsto od njihovih budućih transfera.

    Uz to uprava Vojvodine je još jednom poručila da ne namerava svojim igračima da pojačava beogradske klubove.

    "Kačar i Despotović do daljeg ostaju igrači Vojvodine, a da li će možda otići u neki klub iz Evrope zavisi od tržišta", rekao je Rabrenović i za sredu najavio dolazak delegacije berlinske Herte u Novi Sad.

    Time što je odluka o Kačaru i Despotoviću doneta jednoglasno demantovane su pojedine spekulacije u beogradskim medijima da je prvi čovek novosadskog kluba Ratko Butorović usamljen u nastojanju da dvojica najboljih igrača Voše ne pojačaju Crvenu zvezdu.

    Rabrenović je za MONDO rekao i da posle Save Pavićevića u Novi Sad stiže i drugi igrač kulskog Hajduka Jovan Radivojević, kao i vezista Bežanije, nekadašnji član Partizana Vladan Vukajlović, odnosno štoper Sutjeske iz Nikšića Radović.

    "Sa ta četiri igrača doveli smo ono što nam treba i eventualno ako ode Despotović potražićemo jednog špica", naveo je Rabrenović.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  10. #10

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Kačar nije otišao, vratio se Pekarić

    U četvrtak uveče, na prijem kod rukovodstva FK Vojvodina, sedele su i čekale tri delegacije, koje su iz Nemačke došle po Gojka Kačara. Na sastanku, prednost su imali predstavnici Herte, na čelu sa menadžerom Diterom Henesom.

    "Sastanci će trajati celo veče. Ne ide to tako lako. Nekad se završi sve za sat vremena, a nekad to traje danima, nedeljama. Ipak, neće biti ništa definitivno u vezi Kačara do sutra", rekao je četvrtak uveče u razgovoru za MONDO, tehnički direktor Vojvodine Radisav Rabrenović.

    "Kod nas u klubu su trenutno tri nemačke delegacije, ali samo jedan klub ima direktno svoje predstavnike i to je Herta. Ostale zastupaju agencije, a kada vam u goste dodje agencija, to znači da ste tek na početku pregovora. Onda oni odu u klub, pa se vrate i tako u nedogled", slikovito opisuje maratonske pregovore prvi operativac novosadskog kluba.

    Dakle, samo se odmaklo u pregovorima sa Hertom?

    "To je jedini klub, a ima ih mnogo koji zovu, koji je pokazao pravi interes. Ja pričam ono što jeste. Medjutim, ni tu neće biti sve jednostavno", uzdržan je Rabrenović.

    U Vojvodini, posle odlaska Despotovića za sumu od milion evra u Rapid iz Bukurešta i sve izvesnijeg prelaska Gojka Kačara u neki veliki evropski klub za "dobre pare", moraju (ali i mogu) da razmišljaju o pojačanjima na mestu napadača, naročito što bi u ovom trenutku, usled povreda Drakulića na malom fudbalu zbog čega je optušten iz kluba i Koraća, koji će pauzirati još četiri meseca zbog povrede prepona, u špicu mogao da igra samo momak iz Ugande Eudjeni Sepua.

    "Papiri su konačno stigli za Sepuu, bar smo jednu brigu prebrinuli. Pored njega, trenutno je na probi jedan Amerikanac, Mark Konrad. Ima 22 godine, visok je 193 centimetra i klasičan je centarfor. Očekujemo na probi još jednog napadača iz Nigerije", otkriva za MONDO Rabrenović.

    To su sve stranci?

    "Nažalost jesu. Nama je neophodan samo napadač, sve ostalo imamo, ali u zemlji ne postoji napadač koji bi bio adekvatno pojačanje."

    A, Vukelja?

    "Želeli smo da vratimo Vukelju, ali nisam siguran kako će to da izgleda. Ima tu nekih stvari koje mi se ne svidjaju. Ne razumem te današnje momke, njihove želje, ambicije... Umesto da im na prvom mestu bude da igraju", uz uzdah, rezervisano, prokomentarisao je tehniko Vojvodine, verovatno razočaran ishodom pregovora sa Partizanom i nekadašnjim napadačem Vojvodine.

    Medjutim, Rabrenovića je imalo šta i da obraduje u četvrtak.

    "Vratio nam se Nino Pekarić, nešto nije bilo kako treba u Rusiji, gde je trebalo da pronadje novi klub. Danas je trenirao sa nama, bilo bi dobro da ostane. Videćemo šta će biti", dodao je tehnički direktor najstarijeg srpskog prvoligaša.

    Sad ide Morijentes, a ne Žigić?

    Pet golova u poslednjih mesec dana Nikole Žigića, izgleda da su naterala trenera Ronalda Kumana da razmisli o tome ko bi trebalo da napusti Valensiju.

    Prema pisanju španskih medija, došlo je do male rokade i mesto na Kumanovoj "crnoj listi" našao je Fernando Morijentes, koji je bio u dobroj formi na početku sezone, ali već dugo ne uspeva da zabeleži dobar nastup.

    Uoči početka prelaznog roka, Kuman je Upravi Valensije ispisao listu igrača koji mogu da napuste klub i izvori bliski klubu potvrdili su da se na njoj našlo ime našeg centarfora, koji je letos došao iz Santandera.

    Medjutim, posle nekoliko dobrih igara i golova, od kojih je poslednji postigao u sredu protiv Betisa u Kupu kralja, ledeni Holandjanin je omekšao.

    "Nekako sam siguran da Kuman računa na mene, naročito što sam u poslednjih nekoliko utakmica dao neke važne golove i dokazao da umem to da radim. Pružio mi je šansu i ja sam je iskoristio. Nadam se da ću sada ostati. Inače, nisam imao direktan kontakt ni sa jednim drugim klubom", pričao je Nikola Žigić, kojeg i dalje "jure" Real Sosijedad, Fulam, Mančester siti...

    Tomić: Dijara nije na prodaju!

    Osim Antonija Rukavine, nijedan drugi fudbler koji je nosio igru Partizana u jesenjem delu neće napustiti Humsku ove zime, poručio je sporski diretkor crno-belih Ivan Tomić.

    U tu grupu igrača spada i napadač Lamin Dijara za koga, kako se po čaršiji priča, postoje primamljive ponude inostranih klubova.

    "Dijare je igrač za koga bi mi u ovom trenutku učinili sve da ostane i on i svi ostali koji su bili medju prvih 11. To je grupa igrača koju ne želimo da prodamo. Posle odlaska Rukavine neće doći ni do kakvih pomeranja u timu", rekao je Tomić novinarima.

    Što se tiče ostalih raznoraznih imena koje se pominju po beogradskoj štampi sportski direktor Partizana je rekao da je za sada sve na nivou početnih informacija.

    "Kako mi neko donese neku kasetu za nekog igrača, tako izadje u novinama", našalio se Tomić.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  11. #11

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Vojvodina dovela ceo jedan tim, cilj: titula!

    Fudbalski klub Vojvodina ostao je bez trojice najboljih igrača, bez tri zvezde, ali je zato doveo ceo jedan tim u ovom zimskom prelaznom roku, a ambicije Novosadjana su najviše - titula prvaka Srbije!

    U Vojvodini je u petak predstavljeno svih 11 novih igrača koji su došli u zimskom prelaznom roku: Savo Pavićević (iskusni defanzivac iz Hajduka iz Kule), napadači Endrju Sepua iz Ugande i povratnik Ljubiša Vukelja, golman Djordje Babalj, Ilija Radović štoper iz nikšićke Sutjeske, trojka iz Bežanije - Vladan Vukajlović, Marko Djalović i Nemanja Ilić, makedonski reprezentativac Vlatko Grozdanovski, kao i Amerikanac Mark Rasel i Srbin iz Australije Aleksandar Jovanović, koji će u prvo vreme igrati za podmladak.

    "U Vojvodini su se dogodile velike promene otkako sam ja otišao iz kluba. Gotovo 80 odsto stvari nije isto kao pre. Vojvodina je sada stabilan, ozbiljan klub sa ozbiljnim namerama. Trudićemo se da poverenje uprave opravdamo i da osvojimo titulu", izjavio je povratnik u redove novosadskih crveno-belih Ljubiša Vukelja.

    Savo Pavićević oduševljen je prijemom u Vojvodini. "Sve je fenomenalno. Imam utisak kao da sam najmanje šest meseci ovde, sjajno sam prijvaćen. Cilj je titula i nadam se da ću dati doprinos njenom osvajanju", rekao je crnogorski reprezentativac.

    Iz Vojvodine su otišli Gojko Kačar (Herta), Ranko Despotović (Rapid Bukurešt), Damir Kahriman (Konja). U Hajduk su prosledjeni Milan Milutinović, Djordje Čotra i Damir Topčagić. U Mladost iz Apatina odlazi Aleksandar Kesić, a nove klubove još traže Srdjan Radosavljev, Ljubomir Stevanović, Saša Dobrić i Vojo Ubiparip.

    Iz kluba su odstranjeni iskusni Saša Drakulić i Dragan Šarac jer su tokom pauze igrali mali fudbal, što im nije bilo dozvoljeno. Drakulić je na jednom turniru čak zadobio tešku povredu i ovih dana bi trebalo da operiše ligamente levog kolena.

    Portugalac Ednilson u Partizanu?

    Još jedan Portugalac možda će igrati na proleće u Partizanu. Pedro Roča Andrade Neveš Ednilson (25), nekadašji fudbaler Benfike i Rome, početkom naredne nedelje trebelo bi da potpiše ugovor sa crno-belima i pridruži se zemljaku Almamiju Moreiri!

    Beogradska sportska štampa prenosi izjavu generalnog sekretara kluba iz Humske Gordana Petrića koji potvrdjuje kontakt sa ovim fudbalerom.

    "Uspostavili smo kontakt sa Ednilsonom pre nekoliko dana i uspeli smo da postignemo dogovor o njegovom dolasku u Partizan", rekao je Petrić za "Press".

    Ednilson igra na poziciji zadnjeg veznog, a osim Benfike i Rome, po jednu sezonu proveo je u Vitoriji iz Gimaraeša i Žil Visenteu. Takođe, svojevremeno je nosio i dres Ređine, a proteklu godinu proveo je u grčkom klubu OFI sa Krita. Bio je i član mlade selekcije Portugala, za koju je odigrao 28 mečeva i postigao dva gola.

    Ednilson je protekle sezone u dresu grčkog prvoligaša odigrao 13 mečeva. Saigrač u OFI-ju mu je bio Goran Drulić.

    Inače, kada je sa 18 godina došao u Romu, za italijanski klub igrao je sadašnji sportski direktor Partizana Ivan Tomić.

    Ako Ednilson potpiše za Partizan, biće peto pojačanje u zimskom prelaznom roku (došli napadač Dragan Čadikovski, golman Mladen Božović, desni bek Risto Lakić i štoper Milan Vještica).

    Moguće je da će se u Partizan vratiti i Nenad Djordjević koji je raskinuo ugovor sa japanskim Džef junajtedom.

    ...

    Uz Ednilsona stiže i Nenad Đorđević

    Fudbalski klub Partizan potpisaće u ponedeljak ugovore sa dvojicom igrača, pored Portugalca Ednilsona novi-stari fudbaler 'crno-belih' postaće Nenad Đorđević. Nekadašnji reprezentativac proveo je poslednjih godinu dana u japanskom Džef junajtedu.

    Đorđević je rođen 7. avgusta 1979. godine. U Partizanu je igrao od 2003. godine, kada je došao iz Obilića, do prošle zime kada se preselio u Japan.

    U crno-belom dresu nastupao je u Ligi šampiona i ligaškom delu Kupa UEFA. U prvenstvu je odigrao 85 utakmica i postigao sedam golova. U karijeri je nastupao za Zemun, Jedinstvo iz Paraćina i Obilić.

    Za reprezentaciju je odigrao 17 utakmica i postigao jedan gol. (B92)

    Lans zove Boška Jankovića

    Srpska fudbalska kolonija u Lansu uskoro bi mogla da bude povećana, jer klub Nenada Kovačevića i Milana Biševca zove u svoje redove još jednog bivšeg igrača Crvene zvezde - Boška Jankovića.

    Francuski mediji, u subotu su objavili da je Lans zainteresovan da dovede srpskog reprezentativca iz Palerma koji od dolaska na Apenine prošlog leta još nije dobio pravu priliku u Seriji A..

    Janković je kao veliko pojačanje stigao u Palermo iz Majorke za osam miliona evra, ali nije se nametnuo ni bivšem treneru Stefanu Kolauntanu, ni njegovom nasledniku Frančesku Gvidolinu.

    Lans, koji je prošle sezone igrao odlično u francuskoj, ove sezone posrće i trenutno se nalazi tek na 17. mestu. Doduše, u poslednja tri kola Lans je ostvario tri pobede i pokazao da se vraća u staru formu.

    Janković, koji je odigrao samo deset utakmica za Palermo, od toga samo četiri počeo u prvih jedanaest, nedavno je u italijanskim medijima upozorio čelnike Palerma da želi da igra ili će otići iz sicilijanskog kluba.

    "Dok je trener ekipe bio Stefano Kolantuono obrazloženje je bilo da ne mogu da igram jer sam previše sa srpskom reprezentacijom pa ne treniram redovno sa ostatkom tima. Nikada nisam razumeo taj izgovor. Gvidolin me nekoliko puta zvao telefonom i rekao mi da je problem što ne govorim dobro italijanski jezik i što me uopšte ne poznaje. Govorim italijanski i zato se nadam da ću češće dobijati priliku", rekao je tada Janković.


    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  12. #12

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Inijesta u Barseloni do 2014.

    Vezni fudbaler Barselone i reprezentacije Španije Andres Inijesta produžio je ugovor sa katalonskim klubom do 2014. godine.

    Dvadesettrogodišnji fudbaler, koji se odlično snalazi u veznom redu, ali i napadu, već je upisao više od 200 nastupa za tim sa Nou Kampa i postao gotovo nezamenljiv u startnoj postavi “crvene furije”.

    “Ovo mi je jedan od najsretnijih dana u karijeri. Želim da se osvrnem posle tridesete godine i kažem da sam ostvario velike uspehe sa Barsom”, rekao je Inijesta za zvanični sajt katalonskog kluba, koji nakon nedeljnog remija u Bilbaou ima devet bodova manje od vodeće tima Primere, ljutog rivala Real Madrida.

    Zadovoljstvo zbog novog ugovora Inijeste, nije krio ni predsednik Katalonaca Djoan Laporta: “Ovo je istorijski ugovor i za klub, a verujem i za našeg igrača. Dugo smo želeli da sklopimo produžetak saradnje. Inijesta je budućnost Barselone!”

    Partizan zaključio spisak pojačanja

    Partizan je podvukao crtu ispod spiska pojačanja u zimskom prelaznom roku. Listu će zaključiti novi-stari komandant odbrane, štoper Nenad Djordjević (28 ) i zadnji vezni Portugalac Ednilson Roča Mendeš (25).

    Ednilson, nekadašnji igrač Benfike i Rome, u ponedeljak je sa Partizanom potpisao ugovor na šest meseci uz opciju da se na kraju sezone saradnja oroči još na tri godine.

    "Veoma sam zadovoljan što sam postao član Partizana. Oduševljen sam načinom na koji se ovde radi, stadionom i trening centrom, koji je maltene bolji od Rominog i Benfikinog", rekao je Ednilson po potpisivanju ugovora.

    Ednilson, osim Benfike i Rome, igrao je i u Vitoriji iz Gimaraeša i Žil Visenteu. Takodje, svojevremeno je nosio i dres Redjine, a proteklu godinu proveo je u grčkom klubu OFI sa Krita. Bio je i član mlade selekcije Portugala, za koju je odigrao 28 mečeva i postigao dva gola, a dva puta je oblačio dres i najjačeg tima svoje zemlje.

    Nenad Djordjević, koji je nedavno raskinuo ugovor sa japanskim Džef junajtedom, u utorak trebalo zvanično da obaveže na godinu i po vernosti crno-belima.

    "Hvala Bogu, japanska priča se završila, ovo je kao Bingo! Srećan sam zbog povratka, a osećaj koji me obuzima mogu da zamisle samo oni igrači koji su imali prilike da igraju u Partizanu", rekao je Djordjević, koji je pre epizode u Džef junajtedu četiri sezone igrao u Humskoj, gde je stigao iz Obilića.

    U zimskom prelaznom Partizan je doveo još golmana Mladena Božovića, desnog beka Rista Lakića, štopera Milana Vješticu i špica Dragana Čadikovskog, a otišli su desni bek Antonio Rukavina (Borusija Dormund) i štoper Miloš Mihajlov (Konja).


    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  13. #13

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Sisoko potpisao za Juventus

    Mohamed Sisoko pojačao je u utorak vezni red Juventusa. Ovaj transfer, vredan 11 miliona evra, poslednji je čin višegodišnjeg nastojanja "Stare Dame" da dovede igrača Liverpula.

    Sisoko je treće pojačanje Juvea u poslednjih nedelju dana, nakon što su u Torinu predstavljeni stoperi Giljermo Stendardo iz Lacija i Olaf Melberg iz Aston Vile.

    Doduše, Stendardo je pozajmljen do kraja sezone, a Melberg će postati fudbaler Juventusa tek na kraju sezone.

    Crno-beli pokušavali su da dovedu Sisoka još dok je igrao za Valensiju, a na novu inicijativu odlučili su se kada je postalo jasno da se letošnja pojačanja u veznom redu Tijago Mendes i Serhio Almiron ni posle šest meseci neće adaptirati na stil igre Juventusa i trenera Klaudija Ranijerija.

    "Drago mi je da sam došao u ovako važan klub. Ovaj potez svakako predstavlja korak napred u mojoj karijeri, a nema potrebe da ističem koliko sam uzbudjen što ću se naći na istoj strani sa šampionima kakvi su Djidji Bufon i Alesandro Del Pjero. Takodje, radujem se ponovnom susretu sa "top" trenerom kakav je Ranieri", izjavio je Sisoko za Juventusovu radio stanicu.

    Sisoko se odmah po potpisivanju ugovora za Juventus, vratio u Ganu na Afrički kup nacija, gde ga u dresu Malija očekuje presudan meč u grupi sa Obalom Slonovače.

    Liverpul, s druge strane, mogao bi da zaradi i više od prodaje Sisoka, ukoliko on bude igrao dobro i postao standardan prvotimac Juventusa naredne sezone.

    Gavrančić u Zvezdi za petinu plate?

    Gospodin Sjomin, sportski direktor kijevskog Dinama, pristao je da bez dinara nadoknade pošalje Gorana Gavrančića u Crvenu zvezdu na šest meseci.

    Kako kaže, ne želi da kvari dobre odnose sa Srbima.

    U utorak, u toku dana, nekadašnji reprezentativac i član Čukaričkog trebalo bi da odluči da li i on to želi, jer u Beogradu bi mogao da zaradjuje tek peti deo svoje astronomske ukrajinske plate, iako već dugo nije standardan u timu ovogodišnjeg ušesnika Lige šampiona.

    Kako MONDO saznaje, Gavrančić je jako blizu da sportske motive stavi ispred finansijskih, tako da će verovatno pomoći Zvezdi u pokušaju da se odbrani dupla kruna.

    Da li bi Gavrančić ostao i duže na "Marakani" u slučaju da crveno-beli izbore nove kvalifikacije za Ligu šampiona, bilo bi odlučeno kada i ako se to dogodi, a problem je novi dvogodišnji ugovor sa Dinamom, koji je nedavno potpisao igrač star 29 godina.

    MONDO saznaje i da razlog nezadovoljstva sportskog direktora Stevana Dike Stojanovića ne leži u angažovanju bivšeg kapitena tima Gorana Bunjevčevića za savetnika predsednika kluba Toplice Spasojevića.

    Spasojević namerava da uskoro oko sebe okupi još ljudi, od kojih bi jedan bio direktor za kadrovska pitanja, a drugi savetnik predsednika za finansije i ulaganja.

    Više od Bunjevčevića, Diki smeta to što mu se u posao mešaju finansijeri i sponzori kluba, koji nezavisno od njega kontaktiraju igrače u ime Crvene zvezde, odlučuju o tome ko bi trebalo da dodje, a ko da ode...

    To je, pre svega posao za sportskog direktora, koji on obavlja u dogovoru sa šefom stručnog štaba.

    "Istina je. Uspostavljaju se razni kontakti mimo mog znanja", izjavio je Stojanović.


    Prijateljska "petarda"

    Iz Tel Aviva, gde je kompletna ekspedicija crveno-belih u utorak ujutru posetila ambasadora Srbije u Izraelu Miodraga Isakova (inače deklarisanog Partizanovca), i informacija da od dovodjenja trećeg špica Briža, Ibrahima Salua neće biti ništa.

    Čelnici Zvezde poklonili su Isakovu dres golmana Ivana Randjelovića sa brojem "1", jer njegov sin trenira fudbal i želi da postane čuvar mreže.

    Cela ova priča malo je pomerila iz žiže javnosti blamažu ekipe protiv Spartaka iz Moskve (2:5) u drugom meču na turniru "Kanal 1" uz Izraelu, posle solidne igre sa Dinamom iz Kijeva (1:1).

    Zbog igre i rezultata, pet primljenih golova i očajnog utiska, predsednik kluba Toplica Spasojević održao je "bukvicu" igračima, ali i treneru Aleksandru Jankoviću, koji je uoči odlaska u Tel Aviv izjavio kako je rezultat u drugom planu i da je sve podredjeno pobedi nad Partizanom na startu prolećnog dela prvenstva.

    Takvo razmišljanje ne deli i Spasojević.

    "Nisam znao kako ruskim prijateljima, koji su nas i pozvali ovamo, da objasnim kako smo dopustili da odigramo tako slab meč. To je bilo nedopustivo, jer smo znali da za rivale imamo timove učesnike Lige šampiona", rekao je Spasojević.

    Ni trener Janković nije koristio predznak "prijateljska" kao izgovor za "petardu" u golu u direktnom prenosu na mnogim svetskim kanalima.

    Po njegovim rečima, nije bitno ko je protivnik, o kojem se takmičenju radi, gde se utakmica igra i pod kakvim uslovima - pet primljenih golova je nedopustiv rezultat, velika sramota! Pored toga, trener je ogorčen na sve pojedince, koji nisu ispunili očekivanja ni u jednom segmentu igre.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  14. #14

    Odgovor: Zimski prelazni rok 2007/08... fudbalska pijaca

    Najviše zaradila Voša, a pojačao se Partizan

    Još jedna zimska fudbalska pijaca u Srbiji je zatvorena. Najveći promet, uobičajeno, bio je u najvećim srpskim klubovima - Crvenoj zvezdi, Partizanu i Vojvodini, koja je bila hit zimskog prelaznog roka i za razliku od prethodnih godina, pa i decenija, ovog puta su Novosađani zaradili najviše. Karakteristika ovog prelaznog roka je i najezda stranaca u Meridijan Superligi, pa će tako novi trener Partizana Slaviša Jokanović na raspolaganju imati čak njih 14!

    Promašaj prelaznog roka je svakako prvi čovek kulskog Hajduka - Nikola Džomba. Prodavao je Ljubomira Fejsu gotovo svuda gde je otvorio vrata (a otvarao ih je baš, baš), ali na kraju svi su digli ruke, jer nisu sigurni da li uz Fejsu "kupuju" i administrativne probleme. Fejsa je bio najbliži Herti, pa Partizanu, bila je u igri i Crvena zvezda, ali su svi odustali.

    U prolećnom delu sezone nećemo gledati čak petoricu reprezentativaca Srbije Antonija Rukavinu (prešao iz Partizana u Borusiju iz Dortmunda), Stefana Babovića (iz OFK Beograda se preselio u Nant), kao i trio iz Vojvodine Gojka Kačara (Herta), Ranka Despotovića (Rapid iz Bukurešta) i Damira Kahrimana (turska Konja).

    ...

    Lider jesenjeg dela prvenstva, Partizan ulazi u proleće sa šest bodova prednosti nad Crvenom zvezdom, ali i sa novim trenerom (Jokanović), kao i sa osveženim igračkim kadrom. Osim Rukavine, otišli su i njegove kolege iz zadnje linije Miloš Mihajlov (Konja), Ivan Radovanović (Atalanta), zatim Borko Veselinovć (Inčon, Koreja), dok se Ljubiša Vukelja vratio u Vojvodinu. Na pozajmicama su Miloš Bosančič (OFK Beograd), Marko Markovski (Kalitea, Grčka), Nebojša Marinković (Rubin, Rusija)...Prema nekim procenama, Partizan je od zimske prodaje dobio oko 3,2 miliona evra.

    U Partizan su došli Milan Vještica (Rostov, Rusija), Nenad Đorđević (Džef junajted), Ednilson (OFI, Grčka), Mladen Božović i Risto Lakić (Budućnost), Dragan Čadikovski (Maribor). Iako je doveo šestoricu igrača, Partizan je olakšao kasu za oko 250.000 evra, jer su obeštećenja plaćena samo za golmana Božovića i Čadikovskog.

    Crvena zvezda je više prodala nego što je kupila. Otišli su Miloš Bajalica (Nagoja), Marko Perović (Bazel), Aleksandar Trišović (Metalist, Ukrajina), Salas (LDU Kito, Ekvador) i Maurisio Molina (Santos, Brazil). Došli su samo napadač Ivan Tričkovski (Rabotnički), Pavle Ninkov i Marko Blažić (iz Čukaričkog) i iz Rada sa pozajmice vraćen je štoper Nenad Tomović.

    ...

    Vojvodina je bila zaista u žiži u ovom prelaznom roku. Dosadašnji predsednik novosadskog kluba Ratko Butorović, do hapšenja zbog sumnji da je potkupio sudije, napunio je kasu Voše. Od prodaje Kačara, Kahrimana, Despotovića i Nina Pekarića (Dinamo iz Bukurešta) Vojvodina je zaradila više od 4,5 miliona evra. Prodala je najbolji kvartet, ali je zato dovela ceo jedan tim. U Vojvodinu je došlo čak 11 novih igrača, uključujući i napadača Vukelju koji se vratio posle epizoda u Partizanu i u nekim inostranim klubovima.

    Došao je trio iz Bežanije - Marko Đalović, Vladan Vukajlović, Nemanja lić. Uz Sepuu iz Ugande, i tarosedeoca Kizita, stranac u Voši je i Amerikanac Mark Rasel, došao je i Grozdanovski, a veliko pojačanje u odbrani je iskusni Savo Pavićević, crnogorski reprezentativac, koji je do sada igrao u kulskom Hajduku.

    OFK Beograd je ostao bez najveće zvezde Stefana Babovića (otišao u Nant, koji sada igra u Drugoj ligi), a nekolicina igrača je na pozajmicama u drugim srpskim klubovima (Nemanja Arsenijević u lučanskoj Mladosti, Kasalica u kulskom Hajduku...). Na Karaburmu su došli Bosančić i Predrag Lazić (Parzizan), Milovan Milović (Javor), kao i Ćirka iz Hajduka i Brazilac Oliveira iz Srema.

    Čukarički je ostao bez najboljih igrača (Ninkov i Blažić u Zvezdi), ali je zato doveo Alberta Nađa, koji će biti od velike pomoći, pre svega zbog svog bogatog iskustva. Iz Partizana su stigli i mladi igrači Stjepanović, Aganović i Marović...

    Ostali klubovi su manje-više doveli iskusne fudbalere koji godinama igraju u Superligi ili Prvoj ligi. Smederevo je, čini se, najviše oslabljeno, jer su otišli najiskusniji Mirosavljević, Zafirović, Osmanović...

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

Slične teme

  1. Zelena pijaca... idete li?
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 03.06.2010, 23:49
  2. Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 17.05.2010, 14:27
  3. FUDBAL: Letnji prelazni rok 2007.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 21.08.2007, 21:09

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •