ATP turniri - sezona 2008. - Strana 2
Strana 2 od 8 PrvaPrva 1234 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 119
  1. #16

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Janko prošao, Viktor ispao u Zagrebu

    Duel prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg pobednika čelendžera na Gemaksu, Janka Tipsarevića i Hrvata Roka Karanušića, pripao je srpskom teniseru - bravo fensi Janko, nastavi tako . Janko je u drugoj rundi ATP turnira u Zagrebu slavio u tri seta.

    Tipsarević je u trećem gemu napravio prvi brejk, a zatim još jedan do kraja prvog seta koji je dobio sa 6:3. U drugom setu vidjena je žestoka borba, a odlučivao je taj-brejk. Karanušić, 105. igrač sveta, pružio je odličan otpor 44. teniseru planete, uspeo je prvo da nadoknadi brejk zaostatka, a onda je u "teniskom ruletu" slavio sa 7:4 i stigao do izjednačenja.

    Janko, medjutim, nije dozvolio preokret. U odlučujućem, trećem setu srpski teniser jedanput je uspeo da oduzme servis rivalu, u devetom gemu, a u narednom je posle 143 minuta igre stavio tačku na ovaj meč i plasirao se u treću rundu.

    Za razliku od Tipsarevića, Viktor Troicki nije uspeo da prebrodi drugu prepreku u Zagrebu. Srpski Dejvis kup reprezentativac poražen je u tri seta (6:7, 6:3, 4:6) od Ukrajinca Sergeja Stahovskog. Upravo 209. igrač sa ATP liste biće Jankov protivnik u trećoj rundi.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  2. #17

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Stahovski koban i za Tipsarevića

    Srpski teniser Janko Tipsarević nije izborio plasman u polufinale turnira u Zagrebu, pošto je u meču četvrtfinala izgubio od Ukrajinca Sergeja Stahovskog rezultatom 3:6, 6:4, 6:2. Stahovski je u glavni žreb ušao kao srećni gubitnik, a prethodno je savladao drugog nosioca Ivu Karlovića i Viktora Troickog. Tipsarević će za ulazak u četvrtfinale biti nagrađen sa 9.200 evra i 40 ATP bodova. Ukrajinac, trenutno 209. igrač na svetu, u polufinalu će se sastati sa boljim iz okršaja Olivijea Rohusa i Simonea Bolelija.

    Janko je bio dominantan u prvom setu i nije dozvolio 193 cm visokom Stahovskom da stvori brejk priliku. Sa druge strane, realizovao je dve od pet i došao do očekivanog vođstva.

    Ukrajinac uzvraća udarac u nastavku i u petom gemu oduzima servis Tipsareviću. Servis je znatno slabije služio našeg igrača u drugom setu i to je bio glavni razlog rezultatskog zaostatka. Janko je u osmom gemu imao jedinu pravu priliku da se vrati u igru, ali je Stahovski dobrim servisima neutralisao dve brejk lopte.

    Stahovski, koji uglavnom učestvuje na čelindžerima i fjučersima, rafalno počinje odlučujući set i dolazi do vođstva od 4:0. Janko je igrao katastrofalno i nije dobio nijedan poen na drugi servis (0 od 7). Do kraja meča svako je bez problema čuvao servis, pa je 22-godišnji Stahovski napravio najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

    Turnir u Zagrebu igra se za nagradni fond od 370 hiljada evra, a pobedniku će pripasti 59 hiljada i 175 bodova.

    (b92)
      Vrh

  3. #18

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    DUBAI: Zimonjić i Nestor u drugom kolu

    Nenad Zimonjić i Danijel Nestor uspešno su prebrodili prvu rundu na turniru u Dubaiju. Srpsko-kanadski par na startu takmičenja savladao je Čeha Tomasa Berdiha i Finca Jarka Nijeminena sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

    U drugom kolu Zimonjić i Nestor igraće sa boljim iz meča Igor Andrejev/Pol Anri-Matje - Rohan Bopana/Aisam-Ul-Hak.

    Turnir u Dubaiju igra se od 3. do 8. marta za nagradni fond od 1.426.000 dolara.

    Janko stao u prvom kolu

    Janko Tipsarević poklekao je već na prvoj prepreci u Dubaiju. Na startu turnira, koji se igra za ukupni nagradni fond od 1.426.000 dolara, srpski teniser poražen je od Španca Felisijana Lopeza rezultatom 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

    U duelu dva tenisera koja zauzimaju susedna mesta na ATP listi (Janko je 40, a Lopez 41. teniser sveta) brejk šanse bile su prava retkost. I Janko i Felisijano ljubomorno su čuvali svoje servise, dozvolivši rivalu tek po jednu brejk šansu u prva dva seta. Španac je svoju jedinu priliku materijalizovao u prvom, a Janko u poslednjem gemu drugog seta.

    Skoro po identičnom scenariju odigrao se i treći set u kojem je igrač koji prima servis, takodje, samo dva puta bio u situaciji da osvoji gem. Nažalost oba puta, u sedmom gemu, priliku je dobio Lopez, koji je iskoristio drugu brejk loptu i otvorio sebi put do pobede, koja je nakon 110 minuta igre bila konačna.

    U drugom kolu Španac će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju osmi nosilac Tomaš Berdih iz Češke i Francuz Gael Monfis.

    Učešćem na turniru u Dubaiju Tipsarević je inkasirao 9.490 dolara, medjutim, nije uspeo da osvoji nijedan ATP poen.

    ...


    DUBAI: Nole rutinski do drugog kola


    Novak Djoković rutinski je odradio posao na startu turnira u Dubaiju. Najbolji srpski teniser u dva seta (6:4, 6:3) za sat i 18 minuta nadigrao je Marina Čilića, nekada drugog juniora sveta, a trenutno 45. igrača sa ATP liste.

    Brejk u petom gemu, koji je dobio sa "nulom", bio je dovoljan Novaku za osvajanje prvog seta, da bi u drugom 19-godišnji Hrvat dva puta prepuštao svoj servis svetskom reketu broj 3, drugi put u poslednjem gemu meča. Na drugoj strani Novak je suvereno vladao terenom kada je imao prednost početnog udarca, dajući u proseku Čiliću tek po poen u gemu (38/51).

    Djoković, treći nosilac u Dubaiju, u narednom kolu sastaće se sa francuskim veteranom Fabrisom Santorom, koji je u ponedeljak pobedio Rusa Mihaila Južnjijeg sa 2:0 (6:4, 6:3). Djoković i Santoro - 47. na ATP listi, do sada su odigrali samo jedan meč na Master turniru u Parizu 2007. godine i tada je slavio Francuz.

    Pobedu je ostvario i drugi teniser sveta Španac Rafel Nadal. Posle mnogo problema Rafa je na startu turnira pobedio Nemca Filipa Kolšajbera - 3:6, 6:1, 6:4 i tako nastavio pohod ka čelu ATP liste sa kojeg bi plasmanom u finale mogao da svrgne Rožea Federera, koji je na startu turnira iznenadjujuće poražen od Britanca Endija Mareja.

    Na turniru u Dubaiju, koji se igra za nagradni fond od 1.426.000 dolara, u ostalim mečevima igranim u utorak postignuti su sledeći rezultati:

    Felisijano Lopez (Španija) - Janko Tipsarević (Srbija) 6:3, 4:6, 6:4
    Olivije Rohus (Belgija) - Jarko Nieminen (Finska) 6:1, 6:2
    Pol-Anri Matje (Francuska) - Jozef Siriani (Australija) 6:4, 6:4
    (8 ) Tomaš Berdih (Češka) - Gael Monfils (Francuska) 6:3, 6:2
    Mihail Ledovskih (Rusija) - Mahmod Nader Al Baluši (UAR) 6:1 6:1

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  4. #19

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    ATP DUBAI: Nole lako sa veteranom Santoroom

    Prvi set glatko, drugi ne baš, tek Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju. Naš teniser nadigrao je veterana Fabrisa Santoroa - 2:0 (6:3, 7:6) za sat i 38 minuta tenisa u prestonici Emirata.

    Srbinu je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk, pri rezultatu 2:1. Ostatak seta odigrao je rutinski, osvojio 94 odsto poena na prvi servis i ostavio 15 godina starijeg Francuza bez prilike za brejk.

    Santoro (35) koji je rodjen na Tahitiju, a profesionalno počeo da se bavi tenisom kada je Djoković imao dve godine, zaigrao je mnogo bolje u drugom setu i čak četiri puta dolazio u priliku da "brejkne" trećeg tenisera sveta.

    Ipak, uspelo mu je to samo jednom, pri rezultatu 3:1, ali je naš as odmah uzvratio istom merom, tako da je set otišao u taj-brejk gde 47. teniser sveta nije imao šanse. Rezultat je bio 7:3 za Djokovića.

    Đoković je nakon meča izjavio da je veoma srećan jer mu se ispunila želja da se revanšira Francuzu za poraz pretrpljen na turniru Masters serije krajem prošle godine u Parizu.

    "Dobro sam počeo meč, pošto sam bio izuzetno motivisan da mu vratim za prošlogodišnji poraz u Parizu. Bio sam maksimalno spreman, psihički i fizički", rekao je Đoković.

    Dejvis kup reprezentativac Srbije dodao je da je ključ pobede bio u strpljivoj i mirnoj igri.

    "Fabris nema nijedan posebno kvalitetan udarac, međutim, igra konstantno i ne pravi puno grešaka. Najvažnije je bilo da ostanem smiren i strpljiv", rekao je Nole i posebno se zahvalio srpskim navijačima na podršci, uz želju da i narednih dana budu uz njega.

    On će se u četvrtfinalu u četvrtak sastati sa Rusom Igorom Andrejevim, koji je u sredu pre podne savladao sedmog nosioca Rišara Gaskea sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

    Rezultati drugog kola:

    (3) Novak Djoković - Fabris Santoro 2:0 (6:3, 7:6)

    Endi Marej - Fernando Verdasko 2:1 (6:3, 3:6, 7:6)

    (5) Nikolaj Davidenko - Jan Hernih 2:0 (6:1, 6:4)

    (4) David Ferer - Olivije Rohus 2:1 (3:6, 7:5, 6:1)

    Felisijano Lopez - (8 ) Tomaš Berdih 2:0 (6:2, 7:5)

    Igor Andrejev - (7) Rišar Gaske 2:0 (6:3, 6:4)

    (2) Rafael Nadal - Mihail Ledovski 2:0 (6:4, 6:0)

    (6) Endi Rodik - Pol-Anri Matje 2:0 (6:3, 6:4)

    Parovi četvrtfinala:

    Djoković - Andrejev, Ferer - Lopez, Marej - Davidenko, Nadal - Rodik.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  5. #20

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Đoković lagano do četiri najbolja!

    Novak Đoković bez izgubljenog seta plasirao se u polufinale jakog ATP turnira u Dubaiju (tvrda podloga, 1,4 miliona dolara). Nakon pobeda nad Marinom Čilićem (HRV, 45. ATP) i Fabrisom Santorom (FRA, 47. ATP), Đoković je danas deklasirao Igora Andrejeva.

    Naš najbolji teniser je je ruskog reprezentativca, trenutno 34. na svetu, porazio sa i više nego ubedljivih 6-2 6-1, posle manje od sat vremena igre! Andrejev se u meču "držao" tek u prvih par gemova, da bi potom naš teniser potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke.
    U borbi za drugo finale ove godine, Novak Đoković će igrati protiv Amerikanca Endija Rodika (6. ATP), koji je u četvrtfinalu briljirao protiv drugog igrača sveta Rafaela Nadala, pobedivši ga sa 7-6 6-2!

    Rodik je u duelu sa Špancem odservirao 17 aseva, od kojih jedan brzinom od čak 241 kilometara na sat! Inače Amerikancu koji je ranije ove nedelje objavio raskid saradnje sa Džimijem Konorsom, ovo je najveća pobeda prema renkingu protivnika posle više od četiri godine!

    Đokoviću i Rodiku ovo će biti drugi međusobni susret, kako su se sastali prošle sezone na ATP turniru Masters serije u Torontu. Naš teniser je tada na putu do titule Amerikanca porazio u četvrtfinalu sa 7-6(4) 6-4.

    (tenissrbija)
      Vrh

  6. #21

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Nestor i Zimonjić bez finala

    Dejvis kup reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić i Kanadjanin Danijel Nestor poraženi su u polufinalu dubla na turniru u Dubaiju od Čeha Martina Dama i Pavela Viznera sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6. Zimonjić i Nestor bili su postavljeni za prve nosioce na turniru, ali u duelu sa češkim dublom nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita.

    Dam i Vizner su u prvom setu dva puta uspeli da naprave brejk, a koliko je srpsko-kanadski par igrao loše, najbolje svedoči podatak
    od samo šest odsto osvojenih poena na prvi servis rivala.

    Drugi set bio je mnogo neizvesniji, pošto su oba para napravila po jedan brejk, a pobednik je odlučen u taj-brejku.

    Česi su bolje počeli ovaj deo meča, poveli sa 5:2 i 6:3, ali su Zimonjić i Nestor uspeli da izjednače na 6:6. Srpski i kanadski
    teniser, ipak, nisu mogli više od toga, Vizner i Dam osvojili su naredna dva poena i plasirali se u finale.

    Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 1,42 miliona dolara, a Zimonjiću i Nestoru za plasman u polufinale pripalo je po
    12.400 dolara.
    (B92)
    Poražen i Đoković

    Posle poraza Jelene Janković u Bangaloreu, i Nenada Zimonjića u konkurenciji parova u Dubaiju, u istom gradu, u singl konkurenciji, poražen je i Novak Đoković (3. ATP).

    Najboljeg tenisera u ovoj godini, u polufinalu turnira u Dubaiju, porazio je Amerikanac Endi Rodik (6. ATP), rezultatom 2-0, po setovima 7-6(5) 6-4 i tako mu se osvetio za prošlogodišnji poraz u Montrealu (7-6 6-4). Rodik je kao i u četvrtfinalnom duelu protiv Rafaela Nadala (Španija, 2. ATP), briljirao na svoj servis, dok Đoković za poraz može da okrivi nešto lošiju igru na mreži!

    U prvom setu nije bilo brejkova! Dok Rodik nije imao niti jednu šansu da to uradi (Novak u jednom momentu imao 16/16 na prvi servis), naš teniser je propustio dve. I u taj-brejku bilo je neizvesno. Rodik je došao do prednosti od 5-2, ali je onda naš teniser došao do 5-4. Imao je Rodik dva servisa za rešavanja prvog seta u svoju korist, ali je Đoković uspeo da osvoji jedan od ta dva poena i kod 6-5 servirao za ostanak u setu. Nažalost, ruka je zadrhtala i Endi Rodik dolazi do vođstva od 1-0.

    I drugi set je počeo bez brejkova. Jedino oduzimanje servira dogodilo se pri rezultatu 4-3 u korist američkog tenisera. Došao je do dve brejk lopte Rodik, naš teniser ih obe spasio, ali nije uspeo i treću. Dvadesetpetogodišnji Rodik bez većih problema sačuvao je svoj servis i došao do još jedne velike pobede u Dubaiju!


    Amerikanac, trenutno šesti na svetu, u borbi za drugu titulu sezone (prvu osvojio u San Hozeu) sastaće se sa najprijatnijim iznenađenjem turnira - Felisijanom Lopesom (41. ATP) iz Španije. Lopes je u prvom polufinalu dana gubio sa 5-2 u trećem setu protiv Rusa Nikolaja Davidjenka (4. ATP), ali je uspeo da preokrene rezultat i trijumfuje sa 4-6 6-4 7-5!

    Što se tiče našeg najboljeg tenisera, njega očekuje manji bodovni napredak, ali i ostanak na trećoj poziciji. Ono što sada sledi jesu turniri Masters serije u Indijan Velsu i Ki Biskejnu, gde našeg tenisera očekuje prvi veliki ispiti "branjenja" poena, kako je prošle godine na ovim velikim turnirima igrao finale, odnosno podigao titulu!
    (tenissrbija)
    Baš loš dan za naše tenisere, no nije ni loše, mnogo više bodova se dobija na turnirima masters serije, tako da se sve to da ispraviti
    ... ko zna zašto je to dobro
      Vrh

  7. #22

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    IW: Težak žreb za Janka i Novaka


    Glavni žreb za Pacifik Life Open koji se održava u Indian Velsu objavljen je i za tenisere. Boje Srbije u singlu braniće Novak Đoković i Janko Tipsarević, dok će Dušan Vemić kroz kvalifikacije pokušati da stigne do glavnog žreba.

    Novak je kao treći nosilac na turniru slobodan u 1. kolu, dok će u 2. kolu ići na pobednika meča izmedju Andreasa Seppija i tenisera iz kvalifikacija. Naredni teniser koji se nalazi Novaku na putu do odbrane finala, je uvek nezgodni Filip Kolšrajber, a ukoliko i njega prođe, u šta ne treba sumnjati, u 4. kolu Novak bi mogao da se sastane sa Giljermom Kanjasom koji je prošle godine na ovom turniru pobedio Federera. U 1/4 finalu Novak bi najverovatnije igrao sa Davidom Fererom, dok je u polu-finalu mogući rival Rafael Nadal. U Novakovom delu žreba od favorita nalaze se i Lopez, Tsonga, Blejk i Gaske.

    Janko Tipsarević će u 1. kolu igrati protiv Nikolasa Massu-a. Ukoliko prodje prvo kolo, Janka u 2. kolu čeka Tomi Robredo koji je slobodan u prvom kolu, a u 3. kolu mogući protivnik mu je Ljubičić. Ako stigne do 4. kola Janko će najverovatnije igrati sa Rogerom Federerom. U tom delu žreba nalaze se i Endi Marej, Rodik, Nalbandijan, Davidenko i Južni.

    Janko i njegov prvi protivnik na turniru, Nikolas Masu, do sada su se sastali samo 2004. godine na Roland Garrosu i tada je Čileanac, koji je trenutno 102. teniser sveta, bio uspešniji, 3:1.


    Mečevi 1. kola glavnog dela žreba trebalo bi da se igraju od srede.

    Titulu u muškoj konkurenciji brani Rafael Nadal. Ovogodišnjem pobedniku će pripasti 500 ATP bodova i ček na 555 000 dolara. Prenos mečeva u muškoj konkurenciji iz Indijan Velsa najavio je Sportklub.

    Mečevi kvalifikacija su u toku, a u toku noći između utorka i srede na teren će i Dušan Vemić koji igra protiv Mccluna iz Amerike koji je u kvalifikacijama turnira zahvaljujući specijalnoj pozivnici.

    (svettenisa)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  8. #23

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Čileanac koban za Tipsarevića


    Janko Tipsarević poražen je posle velike borbe na startu Indijan Velsa (tvrda podloga, 3,5 miliona dolara). Drugoplasiranog tenisera Srbije na ATP listi posle velike borbe pobedio je Čileanac Nikolas Masu!

    Olimpijski šampion iz Atine, danas tek 102. teniser sveta, trijumfovao je nakon više od tri sata neverovatne borbe. Boljom igrom u samoj završnici, Nikolas Masu pobedio je Tipsarevića rezultatom 6-4 3-6 7-6(3)!


    Početak prvog seta obeležili su brejkovi. Čileanac je prvi došao do osetnije prednosti kako je poveo sa 4-2. Tu prednost Masu nije ispuštao do kraja prvog seta koji rešava u svoju korist sa 6-4.

    U drugom setu obrnuta situacija. Ovaj put je naš teniser bio sigurniji na svoj servis i dolazi do izjednačenja u setovima - 6-3!

    Treći set doneo je pravu dramu. Čileanac dolazi do meč lopte pri vođstvu od 5-4, ali na servis Tipsarevića. Janko uspeva da se izvuče iz neugodne situacije, ali u nju upada ponovo kod 6-5 za Masua. I tu je Nikolas Masu mogao da reši meč. Imao je nekoliko meč lopti. Međutim, Tipsarević se ne predaje i posle velike borbe dolazi do taj-brejka. U teniskom "ruletu" nažalost bolji je bio Masu. Pravi mini-brejk pri rezultatu 1-1, a potom i dolazi do 4-1. Na kraju, u taj-brejku 7-4 u korist Masua za veliku pobedu.


    Janko Tipsarević je na turniru u kalifornijskoj pustini "branio" treće kolo, što mu je tada bio jedan od najvećih uspeha u karijeri!

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  9. #24

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    INDIJAN VELS: Đoković siguran

    Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo takmičenje na turniru u Indijan Velsu, pošto je u drugom kolu savladao Italijana Andreasa Sepija sa 6:3, 7:6 (7:3).

    Nole, kojeg je prošle godine u finalu ovog turnira zaustavio Rafael Nadal, napravio je brejk već u četvrtom gemu (3:1) i stekao ključnu prednost. Nakon toga uspešno je očuvao svoj servis i slavio u prvom setu sa 6:3.

    Isti recept treći igrač sveta primenio je i u nastavku meča. Vrebao je svoju šansu i u petom gemu uhvatio je protivnika u raskoraku - 3:2.

    Tu prednost sačuvao je do 10 gema, kada je uporni Sepi uspeo da vrati brejk i izjednači na 5:5. Ipak, mnogo bolje rangirani Đoković odmah se iskupio, ponovo oduzeo servis protivniku, ali zatim, izgubio naredni gem, što je meč odvelo u taj-brejk.

    Nole je, ko zna koji put, potvrdio da je kralj taj-brejkova - on je poveo sa 4:2, a zatim brzo osvojio još tri poena i posle 98 minuta igre upisao pobedu.

    Najbolji srpski teniser tako je uspešan skor u duelima sa Sepijem povećao na 3:0.

    Đoković, koji je u Indijan Velsu imenovan za trećeg nosioca, za ulazak u četvrtfinale igraće protiv pobednika duela između Belgijanca Ksavijera Malisea i Nemca Filipa Kolšrajbera.

    Nole se sa Maliseom, koji na ATP listi zauzima 350. poziciju, ali ni sa Kolšrajberom, 27. sa svetske liste, do sada nije susretao u karijeri.

    Turnir u Indijan Velsu, prvi u seriji Masters turnira, igra se za ukupni nagradni fond od 3,6 miliona dolara.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  10. #25

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    I Đoković ubedljiv!

    Novak Đoković samouvereno gazi ka odbrani prošlogodišnjeg uspeha na Indijan Velsu (tvrda podloga, 3,5 miliona dolara). Najbolji teniser Srbije se u osminu finala ovog turnira iz Masters serije plasirao nakon ubedljive pobede protiv Nemca Filipa Kolšrajbera (27).

    Đoković je na terenu proveo tek nešto više od sat vremena, upisavši pobedu rezultatom 2-0, po setovima 6-3 6-2. Beograđanin je kolegi iz Nemačke, koji ove sezone pruža odlične rezultate, nije dozvolio niti jednu brejk šansu, što dovoljno govori o njegovoj dominaciji u ovom meču.

    "Čini mi se da imam novi kvalitet u svojoj igri. Konačno sam shvatio kako treba da igram uvodne mečeve na turnirima. Dobro je što se nisam previše umorio protiv Kolšrajbera, iako nisam igrao najbolje što umem. Moram racionalno da trošim energiju", istakao je naš teniser.


    U osmini finala popularnog Noleta očekuje duel sa Giljermom Kanjasom iz Argentine, trenutno 16. igračom sveta. Njih dvojica su se jedini put do sada sastali pre skoro tačno godinu dana, u finalu ATP turnira Masters serije u Ki Biskejnu, kada je Đoković slavio sa 6-3 6-2 6-4.

    "Kanjas je tip igrača koji vam nikada nijedan poen neće pokloniti. Za svaki poen protiv njega treba se dobro potruditi i jasno mi je da me čeka težak posao", prognozirao je Đoković.

    (tenissrbija)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  11. #26

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    IV: Đoković u četvrtfinalu



    Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u četvrtoj rundi savladao Argentinca Giljerma Kanjasa sa lakih 2:0 (6:2, 6:3), u meču koji je trajao sat i 24 minuta. Protivnik trećeg reketa sveta u borbi za polufinale biće Švajcarac Stanilas Vavrinka koji je bio bolji od Hjung Taik Lija iz Koreje sa 6:1, 5:7, 6:4.

    Đoković je protiv 16. igrača sveta odigrao još jedan sjajan meč, i čini se da je ponovo na nivou igara iz Melburna. Srpski teniser je napravio tri brejka, spasao je svih pet brejk lopti, a podatak da je Kanjas pri svom drugom servisu od 26 poena osvojio samo šest, dovoljno govori o kvalitetu igre Đokovića.

    Novak je već u drugom gemu meča napravio brejk, i ubrzo je poveo sa 4:1 posle nekoliko fenomenalnih poena. Kanjas je u tim trenucima bio potpuno zbunjen, a u šestom gemu srpski teniser je propustio novu brejk priliku posle milimetarskog auta.

    U narednom gemu Đoković je ubacio samo dva prva servisa, ali je nekako uspeo da spasi jednu brejk loptu i povede sa 5:2. Usledio je servis gem Kanjasa koji je srpski teniser dobio bez izgubljenog poena za 6:2 u prvom setu.

    Početak drugog seta protekao je bez brejka sve do šestog gema kada đoković lako pravi brejk za 4:2. U narednom gemu Kanjas je potpuno neočekivano dobio dve vezane brejk lopte, ali se Đoković tada skoncentrisao, odervirao jedan as i dobio taj gem za 5:2.

    Kanjas je uspeo da se izbori za još dva gema, i u desetom je imao dve vezane brejk lopte. Đoković prvu spašava posle sjajno skraćene loptice, dok je drugu neutralisao forhend vinerom, i pobednik je bio odlučen.

    Protivnik u četvrtini finala biće Švajcarac Vavrinka sa kojim se Đoković do sada sastao četiri puta i rezultat u pobedama je 2:2.

    Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od tri miliona i 589 hiljada dolara, a titulu brani Španac Rafael Nadal.

    (B92)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  12. #27

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Đoković u finalu Indijan Velsa



    Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Masetrsa u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu savladao drugog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, u meču koji je trajao sat i 27 minuta. Đokovićev protivnik u borbi za novi trofej biće pobednik drugog polufinala u kojem igraju Amerikanac Mardi Fiš i Rodžer Federer.

    Đoković sada u duelima sa Nadalom ima skor od šest poraza i tri pobede, ali čini se da će se taj skor ubrzo promeniti. Najbolji igrač sveta u prva dva meseca 2008. godine nadigrao je Nadala, i potpuno zasluženo se našao u finalu, čime je izjednačio rezultat postignut prošle godine kada ga je u borbi za trofej pobedio upravo Nadal. Srpski teniser još uvek nije izgubio set na ovom turniru.

    Meč je počeo sigurnim servisima oba tenisera, ali bilo je vidljivo da je naš teniser nervozniji na startu. To je potvrđeno u trećem gemu kada je Nadal uspeo da napravi brejk i povede sa 2:1. Novak se tada potpuno opustio, i to je odmah urodilo plodom.

    Već u narednom gemu naš teniser vraća brejk, i dobija naredni gem za 3:2. U šestom gemu Đoković je posle 0-30 sa četiri neiznuđene greške dozvolio Nadalu da se vrati i izjednači na 3:3. Taj propust nije ostavio traga na Đokoviću pošto je sledeći gem dobio bez izgubljenog poena.

    Pri vođstvu od 4:3, činilo se da će Nadal lako izjednačiti pošto je imao 40-15, ali Đoković uspeva da se vrati, iskoristi drugu brejk loptu, povede sa 5:3, a u narednom gemu i potvrdi taj brejk za 6:3 u prvom setu.

    U pauzi između dva seta Nadalu je ukazana medicinska pomoć zbog žuljeva, a zanimljivo je da je Novak Špancu predao meč polufinala Vimbldona zbog iste povrede.

    Drugi deo počinje bez brejka, a možda i ključni detalj desio se u četvrtom gemu. Novak je imao 40-0, dozvolio je Nadalu da dođe do brejk lopte, ali je i spasao i došao do 2:2. U sledećem gemu Nadal je, vidno nervozan, napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolio Đokoviću da povede sa 3:2.

    Beograđanin je taj poklon oberučke prihvatio poveo je sa 4:2, i tada je bilo jasno da Špancu nema povratka u ovaj meč. U naredna dva gema Đoković, uz još jedan brejk, lako završava posao i dolazi do četvrtog finala Mastersa u karijeri.

    Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od tri miliona i 589 hiljada dolara.

    (B92)
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  13. #28

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Nole - Pao je i Nadal!

    Nole razbio Nadala a Fiš - Federera!



    Mardi Fiš kao pirana izgrizao je najboljeg tenisera sveta u polufinalu Indijan Velsa. Rodžer Federer surovo je izbačen sa prvog Mastersa u sezoni, u subotu kasno uveče.

    Amerikanac, 98. igrač na svetu, prvi put je pobedio Švajcarca u šest duela. I to kako - 2:0 (6:3, 6:2), za sat i tri minuta na centralnom terenu u Ki Biskejnu.

    Fiš je osvojio 90 odsto poena na ubačen prvi i 70 odsto na ubačen drugi servis, uz osam asova protiv igrača koji je u karijeri zaradio skoro 40 miliona dolara, tako da će se u finalu sastati protiv Novaka Djokovića.

    Taj meč trebalo bi da počne u nedelju u 22.00 časa po našem vremenu. Fiš i Djoković boriće se za 500 ATP poena i 555.000 dolara.
    (RTS2 će od 22.00h prenositi finale Indijan Velsa)

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  14. #29

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.


    I Noletu trofej u Indijan Velsu

    Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Indijan Velsu, pošto je u finalu savladao Amerikanca Mardija Fiša sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:3. Meč na drugom najvećem terenu na svetu trajao je dva sata i četiri minuta. Trećem teniseru sveta ovo je osma titula u karijeri, a druga u 2008. godini.

    Srpski teniser u finalu nije briljirao, ali je i pored toga uspeo da savlada igrača koji je na ovom turniru pobedio Hjuita, Nalbandijana i Federera. Ovo je bio treći duel Đokovića i Fiša, i srpski teniser ima stoprocentan učinak.

    Đoković je i šesti meč na ovom turniru počeo sa servis gemom bez izgubljenog poena. Srpski teniser dobio je 12 od prvih 15 poena i posle samo osam minuta igre bilo je 3:0. Ipak, bilo je nerealno očekivati da će Novak u nastavku meča lako savladati Fiša koji je samo 24 časa pre ovog duela počistio sa terena prvi reket sveta posle nešto više od sat vremena igre.

    Amerikanac dobija naredna dva gema, vraća brejk, i potpuno se vraća u prvi set. U šestom gemu, koji je bio izuzetno nervozan, Novak propušta brejk priliku, ali mu Fiš sa dve vezane duple servis greške poklanja gem i vođstvo od 4:2. Beograđanin je u prvom setu imao puno grešaka iz bekhenda, ali je i pored toga uspeo da oduzme protivniku čak tri servisa.

    Naredni gem takođe je bio neizvestan, ali ga Đoković dobija uspešnim čelendžom. Tada je samopouzdanje našeg tenisera poraslo, što se osetilo već u sledećem gemu. Đoković sjajnim bekhendom pravi novi brejk, i dobija prvi set sa 6:2.

    Drugi set počinje znatno sigurnijim servisima oba tenisera. Prvu brejk loptu u tom delu igre imao je naš teniser u šestom gemu, i iskoristio je za velikih 4:2. Ipak, na iznenađenje svih, Amerikanac u sledećem gemu vraća brejk i ubrzo dolazi do izjednačenja (4:4).

    Đoković tada dolazi do daha i dobija naredni gem bez izgubljenog poena. U 10. gemu na servis Fiša, Đoković je imao 0-30, i veliku priliku da već tada završi meč.

    Tada Fiš počinje da igra hazarderski, potpuno je opustio ruku, i to mu se isplatilo. Amerikanac je dobio naredna tri gema, i tako izborio odlučujući set.

    Pobednik duela rešen je već u prvom gemu trećeg seta. Đoković je nastavio sa lošom igrom iz drugog seta, i Fiš je dobio tri vezane brejk prilike već na startu. Tada je naš teniser pokazao zašto ga smatraju trenutno najboljim svetskim teniserom, odservirao je tri as udarca u nizu, i poveo je u odlučujućem setu.

    Novak je taj momentum iskoristio već u narednom gemu, oduzeo je protivniku servis, a potom uz malo problema došao i do vođstva od 3:0. Fiš tada ponovo počinje da igra na sve ili ništa, ali Đoković ovoga puta nije hteo da popusti.

    Srpski teniser malo problema imao je samo u sedmom gemu kada je Fiš imao priliku na 30-30. Đoković je taj gem dobio i jednim urlikom dao do znanja da njemu pripada trofej. Amerikanac je dobrim servisima izborio još dva gema, ali je Đoković u devetom gemu odservirao za titulu i veliko slavlje.

    Đoković će posle ovog turnira biti bogatiji za 555 hiljada dolara, ali i za još 150 ATP poena. Naime, naš teniser je ulaskom u finale odbranio 350 poena iz protekle sezone, a za trijumf je nagrađen sa dodatnih 150.

    (B92)
      Vrh

  15. #30

    Odgovor: ATP turniri - sezona 2008.

    Kevin Anderson šokirao Đokovića!

    Malo poznati južnoafrički teniser Kevin Anderson priredio je prvorazrednu senzaciju, eliminisavši branioca titule, Novaka Đokovića, već u drugom kolu turnira ATP Masters serije u Majamiju!

    Trenutno 122. reket sveta slavio je posle dva sata i 21 minuta igre, rezultatom 2:1 - po setovima 7:6 (7:1), 3:6, 6:4.

    Anderson će se u narednoj rundi sastati sa Rusom Igorom Andrejevim.

    Đoković je prošle godine u Majamiju osvojio prvi veliki trofej u karijeri i započeo furiozni uspon ka samom vrhu. Tada je u četvrtfinalu razbio kompleks Rafaela Nadala, u polufinalu deklasirao Endija Mareja, a onda i Giljerma Kanjasa...

    Neočekivanim ispadanjem u petak, Nole je izgubio gotovo svih 500 ATP poena koje je branio na Floridi. Time nije ugrozio treće mesto na svetskoj rang-listi, jer je Nikolaju Davidenku "bežao" više od 2.500 bodova, ali je izgubio priključak sa vodećima, Federerom i Nadalom.

    Da sa njim neće biti šale i da nema problem sa tim što je do pre tri meseca igrao samo "fjučerse" i "čelindžere", dvadesetdvogodišnji Anderson pokazao je već u uvodnim gemovima. Sigurno je osvajao gemove na svoj servis i nije pružao Novaku priliku da stekne bilo kakvu prednost.

    Koliko je izjednačen bio prvi set, najbolje govori podatak da je jedini brejk poen imao Đoković, i to tek pri rezultatu 6:5 i 40:30. Nažalost, nije iskoristio tu šansu i odluka je morala da padne u taj-brejku.

    Srpski teniser prošle godine je sa pravom poneo titulu nezvaničnog "kralja taj-brejkova", ali ovog puta se u trinaestom gemu nije mogao prepoznati. Osvojio je jedan jedini poen, a i na tome može da se zahvali Andersonu, pošto je ovaj pri vođstvu od 1:0 načinio dvostruku servis grešku.

    Drugi set doneo je nagoveštaj da će stvari doći na svoje mesto. Rezultatska klackalica (1:1, 2:2) prekinuta je u petom gemu, kada je Novak konačno stigao do brejka. Anderson je vodio 40:30, ali srpski teniser osvaja naredna tri poena i okreće na 3:2.

    To mu je dalo sigurnost, pa je u devetom gemu "overio" set još jednom oduzevši servis protivniku. Imao je nerešen rezultat i psihološku prednost, međutim, Anderson i dalje nije imao šta da izgubi.


    Od 2:0 u 2:4 i krah...

    Odlučujući set počeo je idealno, brejkom i vođstvom Đokovića od 2:0.

    Šta se u narednih petnaestak minuta događalo sa trećim teniserom sveta, biće predmet analiza i komentara u periodu koji je pred nama, tek - Anderson je zaigrao kao u transu i preokrenuo na 4:2!

    Novak je dao sve od sebe. Smanjio je na 4:3 i 5:4, u poslednjem gemu je posle 40:15 izjednačio na 40:40, ali treću meč-loptu nije uspeo da odbrani.

    Srpskom tenisu u muškoj konkurenciji ostaju još dva predstavnika, ne računajući dubl majstora Nenada Zimonjića.

    Janko Tipsarević u drugom kolu će se sastati sa Špancem Fernandom Verdaskom, a Viktor Troicki sa renomiranim Amerikancem Endijem Rodikom.

    Ana Ivanović počinje nastup u Majamiju okršajem sa Francuskinjom Emili Loa, dok se Jelena Janković sastaje sa Šveđankom Sofijom Arvidson.

    Sva četiri meča naših tenisera i teniserki u singlu igraju se u subotu.

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

Strana 2 od 8 PrvaPrva 1234 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. ATP turniri, sezona 2011.
    Autor Sunflower u forumu Spomenar
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 24.09.2011, 17:48
  2. WTA turniri, sezona 2011.
    Autor Sunflower u forumu Spomenar
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 26.08.2011, 09:07
  3. WTA turniri - sezona 2009.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 47
    Poslednja poruka: 21.10.2009, 00:01
  4. WTA turniri sezona 2008
    Autor Arthur Dent u forumu Spomenar
    Odgovora: 85
    Poslednja poruka: 26.10.2008, 20:12
  5. ATP turniri - sezona 2007
    Autor vlado u forumu Spomenar
    Odgovora: 67
    Poslednja poruka: 11.12.2007, 02:47

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •