ODBOJKA: Svetska liga 2008. - Strana 2
Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 16 do 19 od ukupno 19
  1. #16

    Odgovor: ODBOJKA: Svetska liga 2008.

    Srbija u polufinalu Svetske lige

    Odbojkaši Srbije igraće u polufinalu Svetske lige. "Plavoj četi" za prvo mesto u F grupi dovoljna su i dva seta protiv Poljaka u poslednjem kolu.

    Nakon maksimalnog poraza od Srbije na startu završnog turnira u Rio de Žaneiru, selekcija
    SAD uspela je u trileru u pet setova da savlada Poljsku - 25:18, 23:25, 27:25, 18:25, 16:14.

    Amerikanci su tako barem privremeno preuzeli vodeću poziciju u grupi sa tri boda i set količnikom 3:5, Srbija uoči poslednjeg ima dva boda, a Poljaci jedan.

    Izabranicima Igora Kolakovića sada je potrebno da u petak uzmu dva seta Poljacima i zaposednu čelo grupe i tako eventualno izbegnu domaćina Brazil, koji će gotovo sigurno osvojiti grupu E.
    U drugom meču igranom u četvrtak pobedu, prvu na završnom turniru, upisali su i Rusi. "Zbornaja komanda" je savladala reprezentaciju Japana sa maksimalnih 3:0 (25:14, 26:24, 25:16) i sada ih samo čudo (pobeda Japanaca protiv "karioka") može ostaviti bez polufinala.

    Završni turnir Svetske lige 2008:

    Sreda:
    Grupa E: Brazil - Rusija 3:0 (25:23, 25:18, 25:15), slobodan Japan
    Grupa F: Srbija - SAD 3:0 (25:23, 25:19, 25:17), slobodna Poljska

    Četvrtak:
    Grupa E: Japan – Rusija 0:3 (14:25, 24:26, 16:25), slobodan Brazil
    Grupa F: Poljska – SAD 2:3 (18:25, 25:23, 25:27, 25:18, 14:16, slobodna Srbija

    Petak: Brazil - Japan, Poljska - Srbija

    Tabela grupe E: Rusija 3, Brazil 2, Japan 0
    Tabela grupe F: SAD 3, Srbija 2, Poljska 1

    (MONDO)

    Korać preterano ... Ćale ga i dan danas zove 'bele staze' - komentarisao davno skijanje - tako mu se zvala emisija.
    I odma čim mu čuje glas utiša ton skoro do daske da samo šišmiši mogu čuti
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  2. #17

    Odgovor: ODBOJKA: Svetska liga 2008.


    SL: Odbojkaši Srbije u polufinalu!


    Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale završnog turnira u Rio de Žaneiru.


    Naša reprezentacija je u drugoj utakmici grupe F ubedljivom pobedom nad Poljskom od 3:0 (25:16, 25:18, 25:21) obezbedila plasman među četiri najbolja tima. U borbi za finale srpski igrači igraće sa Rusijom u subotu od 18 časova i 15 minuta. U drugom polufinalu sastaće se domaća ekipa Brazila i SAD.

    Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Bojan Janić i Ivan Miljković sa po 15 poena. Kod Poljaka najbolji je bio Sebastijan Sviderski sa 13 poena.

    Naša reprezentacija igra odlično na turniru u Rio de Žaneiru i ima skor od dve pobede bez izgubljenog seta. Maksimalan učinak ima još jedino ekipa Brazila koja je savladala Japan rezultatom 3:0 (25:16, 25:23, 25:15) u grupi E.


    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  3. #18

    Odgovor: ODBOJKA: Svetska liga 2008.

    Ni treća sreća, zlato Amerima!

    Ni treća nije sreća... Posle SRJ, SCG, prvi put je Srbija igrala finale Svetske lige, međutim, ni pod tim nazivom nije uspela da osvoji zlato.

    Odbojkaši SAD "iskopali" su ga u Dvorani "Marakanazinjo" u Rio De Žaneiru - 3:1 (26:24, 23:25, 25:23, 25:22). To im je prvo, u prvom finalu 19. izdanja SL.

    Da je neko ponudio našem sastavu srebrnu medalju pre puta na Final 6 u Brazil, verovatno bi većina to i prihvatila, ali ostaje žal za prvim zlatom, upravo iz razloga što je naš tim do finalnog meča igrao atomsku odbojku, u kojoj su između ostalih "poginuli" i Amerikanci na otvaranju turnira sa 3:0.

    Možda je i taj rezultat bio zamka u koju su iskusni "jenkiji" uhvatili mladi Kolakovićev tim. Slično se dogodilo i u meču za treće mesto, kada je Rusija pobedila Brazil sa 3:1, iako ih je isti tim pobedio sa 3:0 na otvaranju turnira.

    Ovo je treća srebrna medalja u SL za reprezentacije različitih imena, u kojima su nastupali srpski odbojkaši (SRJ, SCG, Srbija).

    Ipak, posle svega viđenog u četiri meča u Rio De Žaneiru (tri pobede i poraz), moramo biti zadovoljni pred početak Olimpijskih igara u Pekingu, gde niko sebe neće moći da smatra izrazitim favoritima protiv Grbića, Miljkovića, Gerića i ostalih mladića u timu Igora Kolakovića.

    Na početku meča naši su bili izrazito nervozni, naročito primači Nikić i Janić. Videlo se da u ovom mladom timu samo Grbić i Miljković ne prezaju od finalnih utakmica, jedini ih imaju "mali milion". To je iskusni američki tim iskoristio i poveo sa 6:2.

    Upitao je tada selektor "orlove" - šta vam je!? Trgao ih je i na prvi tehnički tajm-aut otišli smo sa poenom prednosti. Do drugog, imali smo četiri - 16:12, a onda došli i na dva poena od osvajanja prvog seta - 23:21.

    Kada se činilo da ćemo osvojiti i četvrti set protiv tima SAD u nekoliko dana, izgubili smo prvi set na turniru! Od 21:23, Ameri su očas posla, pre svega dobrim servisima i blokom, došli do 24:23. Iskoristili su, međutim, drugu - 26:24 posle 27 minuta velikih oscilacija u igri našeg tima.

    Drugi set bio je "egal" do prvog tehničkog tajm-auta (7:8 ), posle čega je usledio period loše igre Srbije. Kolaković je tada promenio primače Nikića i Janića, pokušao sa Kovačevićem i Bojovićem, ali su Amerikanci svejedno došli do velike prednosti do drugog tehničkog - 12:16.

    Bez dobrog prijema, bez servisa Bjelice i njegovih blokova sa Podraščaninom u paru, ostajali smo u igri samo i isklučivo zahvaljujući rutinskim akcijama Grbića i Miljkovića. Ivan Grozni je do rezultata 18:18 u drugom setu ostvario 18 poena, a ostatak našeg tima 13!?

    To nam se, UMALO, osvetilo u finišu trećeg seta, jer našim protivnicima nije trebalo mnogo da shvate gde bi trebalo da postavljaju blok. Servis im je i dalje sjajno funkcionisao i to je utišalo, do tog trenutka gromoglasnu brazilsku publiku, koja je svaki potez Amerikanaca pratila sa "uuuu", a svaki naš poen slavila, kao da igramo u žuto-zelenim dresovima.

    Ni DJ u dvorani, koji je non-stop vrteo refren Luisove pesme "Slike u oku", nije uspeo da pokrene naš tim, koji je delovao prilično mlako, tiho, neenergično... Ni senka ekipe, koja je igrom kao u transu pobedila Rusiju dan ranije sa 3:0 u polufinalu.


    Malo je jedan Miljković

    Municije je ostalo samo u oružju Ivana Miljkovića, ali je pri rezultatu 21:23 za naše rivale, u nedostatku napada, proradila odbrana. Blokom smo dobili izgubljeno, na način na koji smo izgubili dobijeno pola sata pre toga - 25:23 za 1:1 u setovima!

    I DJ je to znao da proslavi - pustio je kafanski hit Tome Zdravkovića "Navik`o sam ja na noćni život, danju spavam a ludujem noću, od mene je i Bog dig`o ruke, baš me briga živim kako hoću", a nadovezao se sa Rolingstonsima i "Satisfaction".

    Dok su se Brazilci pitali šta slušaju, počeo je treći set, u kojem je zaigrala opet startna postava: Grbić, Miljković, Bjelica, Podraščanin, Janić, Nikić i libero Samardžić.

    Opet su Amerikanci bili žustriji, jači "na lopti" kada se šetala po mreži i zaradili rano vođstvo od 5:2, odnosno 5:8 do prvog tehničkog tajm-auta. Zbog čega, nije poznato, ali "jenkiji" su delovali motivisanije i staloženije od naših momaka...

    Kada je Grbić dobio podršku ostalih napadača, preuzeli smo inicijativu u igri, proradio je blok, usled čega smo došli do obećavajućih 20:18. I, kao i u prvom setu, usledila je serija protivnika od 6:1, za 24:23. Prvu set loptu Amerikanci su iskoristili tako što je smeč bukvalno dokačio vrh prsta Marka Podraščanina u bloku.

    Lopta bi i bez toga završila u autu, ali se sve odigralo tik ispred nosa glavnog sudije, kojem taj detalj nije promakao - 23:25 za 1:2.

    Četvrti set počeo je gromovima Ivana Miljkovića, što iz igre, što iz servisa za 5:2. Vodili smo i sa 11:7, 15:11 i PONOVO kobnih 20:18... Deja-vu! Servis, servis, blok, blok Amerikanaca i prva meč lopta pri rezultatu 24:22.

    Upravo je taj poen najproblematičniji na meču, jer je lopta od našeg bloka munjevito pala u "metar" protivnika. Sudija i Amerikanci su strasno pokazali da je aut, dok je usporeni snimak potvrdio da je lopta pala na liniju.

    U odbojci ne postoji provera sudijske odluke na usporenom snimku, kao u američkom fudbalu, tako da su reprezentativci SAD dobili meč loptu. Odmah su je i iskoristili, uz srećnu okolnost, odnosno servis od vrh mreže Stenlija, koji je poremetio naš prijem, tako da je napad bio potpuno neadekvatan - 1:3...

    Sat i 54 minuta trajao je meč u Riju, u kojem je za pobedu nedostajao ozbiljniji učinak ostatka tima. Grbić i Miljković ovog puta nisu mogli sami. Na kraju podatak, da je Ivan Miljković završio meč sa 28 poena, dok su svi ostali sakupili - 41.

    Najbloker Marko, a poenter Ivan

    Zajedno sa zlatnom medaljom, našim odbojkašima je izmaklo i pola miliona dolara. "Milionče" su osvojili Amerikanci, kao pobednici najprofitabilnijeg odbojkaškog takmičenja na planeti.

    Upola manje osvojio je naš tim, koji je kakvu-takvu utehu pronašao u dva individualna priznanja, koja su dobili Marko Podraščanin i Ivan Miljković.

    Prvi je proglašen za najboljeg blokera Final 6 turnira u Rio De Žaneiru, drugi za najboljeg poentera. Normalno, nijedan od njih nije sa osmehom primio nagradu, koju bi sigurno menjao za najsjajnije odličje cele ekipe.

    "Tužan sam jer smo izgubili finale, ali u drugu ruku, veoma sam srećan zbog našeg nastupa u Brazilu. Nije mnogo ljudi verovalo da ćemo uspeti da se plasiramo na Final 6, a mi smo igrali finale. Nažalost, tada smo napravili previše grešaka da bismo dobili meč", sumirao je utiske naš selektor Igor Kolaković.

    Kapiten Nikola Grbić, u svom verovatno poslednjem nastupu u Svetskoj ligi, nije uspeo da se okiti prvim zlatom.

    "Tim SAD je igrao bolje i potpuno je zaslužio titulu. Ipak, srećan sam zbog načina na koji smo igrali tokom celog takmičenja. U svakom slučaju, ponosan sam na naše ostvarenje", rekao je Grbić.

    Olimpijski šampioni iz 1984. i 1988. godine, Amerikanci, osvojili su prvo zlato u prvom finalu Svetske lige, od kada je ona uvedena 1990. godine. Italijani ostaju najtrofejniji, sa osam zlata, Brazil ima sedam, dok Rusija, Kuba, Holandija i, od nedelje, SAD imaju po jedan trijumf.

    Najbolji smečer turnira je Brazilac Dante, server Žiba, libero Amerikanac Lamburn, a tehničar takođe Amerikanac Bol, kojem je pripala i titula MVP turnira.


    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  4. #19

    13 Odgovor: ODBOJKA: Svetska liga 2008.

    Nema veze,dobicemo ih na Olimpijskim igrama !!
    Ako vam je dobro ... onda nista!
      Vrh

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

  1. ODBOJKA(m): OI Peking 2008.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 20.08.2008, 18:50
  2. ODBOJKA(ž): OI Peking 2008.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 19.08.2008, 16:05
  3. Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 24.03.2008, 19:34
  4. VATERPOLO: Svetska liga 2007.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 13.08.2007, 01:57
  5. ODBOJKA: Svetska liga 2007.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 16.07.2007, 05:02

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •