E, to vec pravim "odokativno"
U vodu stavim samo malo soli, ne soda bikarbonu..... nem'pojma za proporcije (mere).
E, to vec pravim "odokativno"
U vodu stavim samo malo soli, ne soda bikarbonu..... nem'pojma za proporcije (mere).
evo ovako.... upute direktno s golije:
- zzuto kukuruzno brashno, so, voda i soda bikarbona
- umesi se tvrdo kao podloga za chizkejk (ona plazma)
- slozzi se u dobro podmazanu tepsiju i ostavi da stoji bar pola sata da se zapochne kvasanje
- peche se na tihoj vatri
- obavezno se pre stavljanja u rernu mokrom rukom predje povrshinski sloj da ne bi mnogo pusao prilikom pechenja.
- kad se potpuno ohladi ili kad stoji jedan dan, tvrdo je ali mozze da je jede ako se potopi u mleko i to.....
eto.
& underpaid......
Don't make me beg, but...plecka...kolenica...
Treba mi recept za jogurt
Ja mogu da ti dam bakin, al' nisam sigurna bas kako ide, pa cu sutra da je pitam i ovde ti shornem.
Sigurna sam da uzimas mleko, je l', al' baka ga razblazi sa pavlakom ili kiselim mlekom, zavisi da li zelis da bude slanije (mozes i sama da ga osolis), pa ga tako razblazenog razdvoji po casama i tutne u rernu da se greje. E sad, ostale detalje cu sutra da je pitam, pa cu ti reknem
Krek, krek.. Ne gudra
Mozhe
Nemoj samo da mi sutra kazhesh..."ej, baka ti poruchila da je najbolji recept da odesh do prodavnice i kupish jogurt"
... nisam sigurna da chesh po bilo kom receptu da dobijesh taj jogurt koji se tebi pije... :-( ... ali squaw je stavila negde odlichan recept za kiselo mleko.. u onim malim imlekovim zemljanim posudama... i ja sam ga tako pravila i odlichan je...
& underpaid......
Ma, razmishljala sam i tome da napravim Skvojkino kiselo, pa da ga razblazhim...ali probala sam sa kupovnim i nije to to.
Iako si mi rekla neshto chega sam se i plashila, ipak tnx maski :-(
A možeš li ti doći do mlijeka koje u sebi nema ove šklj aditive?
Što bi se reklo pravo iz kravU.
Ja sam pitala mamu...za recept, evo šta ona reče:
Prokuhati mlijeko, skinuti sa "vatre" , pustiti da malkice stane i umiješati supenu kašiku pavlake, promiješati sve...razliti u posude, tj. u ona pakovanja od jogurta, utopliti i sutra imaš joRgut.
Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
Chupe, kaze baka ovako:
Litra mleka se skuva i napomenula je da, sto je toplije mleko, to ce jogurt biti kiseliji. Na tu skuvanu litru, dodas uvr' kasiku pavlake zato sto je najgusca, ali mozes i kiselo mleko, ali odna dodas oko jednu i po kasiku. To izmesas u nekoj posudi, pa mozes i ne moras da ga razdvajas po posudama. Rernu ugrejes na 50 stepeni i kad stavis tu smesu unutra, iskljucis je i treba jogurt da odstoji par sati unutra. Kaze baka da ne moras da je iskljucis, al' ona pravi tako. Kad odstoji par sati u rerni, tutnes ga u friz da se stvrdne i to je to.
I da, rekla ti je da manes te vantazije i da dodjes kuci di ima jogurta
Krek, krek.. Ne gudra
@ Suchice,
To nisam probala. Shto ne znachi da necu
@stars
To nisam probala. Shto ne znachi da necu.
Kazhi baki da mi se svidja kako razmishlja i podrzhavam je apsolutno i bezuslovno!
Hvala zhemske