US Open 2008. - Strana 2
Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 45
  1. #16

    Odgovor: US Open 2008.

    Konacno se zavrsila Olimpijada i onaj njihov Filips televizor sa medaljama za kornfleks kutije pa svi na miru mozemo da gledamo kako Srbi igraju tenis.Danas je bio najlepsi dan u zadnjih par godina,a Nole I Jelena su ga ucinili jos lepsim.Ako da bog i srce junacko,Boze Pravde uskoro i u NY
    Not all treasure is silver and gold, mate.
      Vrh

  2. #17

    Odgovor: US Open 2008.

    Novak pobedio Čilića posle 4 sata
    Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala US Opena, pobedom nad Hrvatom Marinom Čilićem, sa 3:1, po setovima 6:7 (7:9), 7:5, 6:4,7:6 (7:0). Meč je trajao skoro 4 sata, a Đoković je, posle gubitka prvog seta, u taj-brejku, uspeo da se vrati i nakon velike borbe izbori do sada najteže ostvarenu pobedu u ovogodišnjem izdanju njujorškog gren slema.


    Đokovićev sledeći rival biće 15. nosilac, Španac Tomi Robredo, koji je u 3. kolu savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu, sa 3:0, po setovima 7:6, 6:2, 6:3

    Duel Đokovića i Čilića ispunio je visoka očekivanja, a Đoković je posle velike borbe uspeo da slomi otpor 24. tenisera sveta. 19-godišnji Čilić je nedavno u Nju Hejvenu osvojio prvu ATP titulu i u Njujorku je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

    Sa druge strane, Novak je bio daleko od impresivne igre koja ga je prošle godine dovela do finala, u pojedinim trenucima je previše grešio, ali je, ipak, odigrao dovoljno dobro za pobedu nad Čilićem.


    Da će meč biti neizvesan i naporan pokazao je već prvi set. Pripao je Čiliću posle taj-brejka i čak 70 minuta igre. Prethodno su obojica bili sigurni na servisu, nije bilo ni brejka, pa čak ni brejk prilike, a Čilić je slavio u taj-brejku sa 9:7.

    Đoković je, ipak, brzo uzvratio i u drugom setu napravio brejk već u prvom gemu, da bi zatim propustio još jednu dodatnu brejk priliku. Prednost je čuvao do 10. gema, kada je Čilić iskoristio grešku srpskog asa i izjednačio na 5:5. Đoković je imao šansu da spasi dve brejk lopte, ali je kod druge poslao loptu u aut kod praktično već dobijenog poena.

    Ipak, na drugoj strani, i Čilić je pokazao dosta nesigurnosti i brzo počeo da gubi samopouzdanje na servisu, njegovom najjačem oružju. Već u sledećem gemu uzvratio je uslugu, poslavši loptu u mrežu kod brejk šanse za Đokovića. Srpski teniser ponovo je prešao u prednost i ovog puta iskoristio svoj servis za set, posle skoro 10-minutnog gema i poravnao na 1:1 u setovima.

    Treći set počeo je identično za Đokovića, koji ponovo osvaja gem na servis protivnika, a zatim sprečava tri brejk šanse Čilića. U trećem gemu imao je 40:0, ali je hrvatski teniser vezao pet osvojenih poena i zaustavio seriju Đokovića. Usledila su dva vezana brejka, Čilić je izjednačio na 2:2, a Đoković vratio prednost, koju je ovog puta uspeo da sačuva za konačnih 6:4 u trećem setu.


    U četvrtom, Đoković je vodio sa 4:3 posle tri vezana brejka, od toga dva srpskog tenisera, a zatim brzo poveo i sa 5:3. Čilić je u finišu samo na trenutak odložio pobedu vicešampiona US Opena, novim ribrejkom za 5:5, kada je Đoković propustio dve meč lopte, ali svetski broj 3 u taj-brejku nije ostavio ni promil šanse rivalu. Bilo je 7:0.

    Đokovićev sledeći rival, Tomi Robredo u Njujorku igra odličan tenis. U 3. kolu, Španac je savladao finalistu Otvorenog prvenstva Australije Žoa Vilfreda Congu, sa 3:0, po setovima 7:6, 6:2, 6:3, a prethodno je bio bolji i od nekadašnjeg šampiona US Opena, Marata Safina, sa 3:1.

    Đoković je do sada igrao četiri puta sa Robredom i ima tri vezane pobede, uključujući i jednu na tvrdoj podlozi, prošle sezone u Roterdamu.

    Španac je u Njujorku postavljen za 15. nosioca, ove sezone ima jednu titulu u Bastadu i još jedno finale, u Varšavi, a na US Openu nikada nije otišao dalje od 4. kola



    ***

    ja gledah jutros do 7 sati samo cu da kazem da mi nije zao sto sam gledala i da je bio veoma dobar mec i oboje su pruzili veoma dobre partije.. svaka cast Noletu na pobedi
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  3. #18

    01 Odgovor: US Open 2008.

    Djokovic - Robrredo 3:2
    Ako vam je dobro ... onda nista!
      Vrh

  4. #19

    Odgovor: US Open 2008.

    Novak dobio Robreda u maratonu!

    Srpski teniser Novak Đoković pobedio je 15. nosioca Tomija Robreda rezultatom 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3 u osmini finala US opena.

    Treći igrač sveta je, baš kao i u meču sa Čilićem, izgubio prvi set, ali je onda brilijirao i u naredna dva prepustio suparniku samo pet gemova. Imao je Novak brejk prednosti u četvrtom setu, ali je potom posustao i dozvolio Robredu da izbori peti set. Brejk u petom gemu odlučujućeg seta odlučio je pobednika. U četvrtfinalu Novak će igrati sa boljim iz duela Endi Rodik – Fernando Gonsales.


    Robredo je od starta odlično i jako servirao, pa je Novak, i pored solidnog ’čitanja’, imao problema sa riternom. Ipak, prvi do brejk šanse dolazi Srbin, kada je Robredo vezao dve greške iz forhenda u petom gemu. Španac se tada izvukao iz neprilike dobrim servisima i održao egal.

    Ništa nije slutilo na brejk u devetom gemu, a onda je Novak naglo popustio u servisu i duplom greškom omogućio rivalu brejk loptu. Usledio je solidan servis Đokovića, ali loš rad nogu posle tog udarca učinio je da Novak ne odgovori adekvatno na ritern rivala i pošalje loptu u mrežu. Robreto je u sledećem gemu rutinski odserivraoza vođstvo od 1:0.

    Đoković je posle spasene brejk lopte na početku drugog seta zaigrao mnogo bolje. Servis, doduše, i dalje nije bio na maksimalnom nivou, ali su igra sa bazne linije i ritern vidno poboljšani. To, ali i očekivani pad u igri Španca, rezultirali su izjednačenjem u setovima.

    Novak je prilikom jednog proklizavanja povredio desnu butinu, ali ga ozleda srećom nije osujetila da igra onako kako bi želeo.

    Treći set ličio je dosta na svog prethodnika. Đoković je rano napravio brejk i suvereno ga čuvao do kraja seta. Robredo je osvojio samo tri poena na Novakov servis, previše je grešio, a Srbin je pojačavao tempo kada je to bilo potrebno.

    Treći igrač sveta je na idealan način počeo i četvrti set, pošto je odmah napravio brejk. Činilo se da Novak lagano ide ka trijumfu, ali je u šestom gemu Robredo vratio brejk – Đoković je odservirao sasvim pristojan ’kik’ i izašao na mrežu, ali Španac se maestralno izmakao i forhendom napravio ’viner’.

    Iako je bilo evidentno da je Đoković umoran i da ima problema sa disanjem, on je bio bliži brejku. U devetom gemu nije materijalizovao jednu, a u 11. tri brejk lopte; Robredo je na brejk prilikama besprekorno servirao.

    Slično nepisanom fudbalskom pravilu ’kada ne iskoristite svoje šanse...’, Robredo je u ključnom dvanestom gemu napravio brejk. Prvu set loptu Đoković je spasao preciznim forhendom, ali je iz istog udarca omanuo na drugoj, pa je Robredo izjednačio na 2:2.

    U odlučujući set Robredo je ušao fizički nadmoćan, pošto je orno skakutao po terenu, dok se Novak ’vukao’ pokušavajući da dođe do daha. Znalo se da će servis biti vrlo bitan udarac.

    Srećom, početni udarac je služio Novaka kada je bilo najbitnije i veće opasnosti po servis-gemove nije bilo. Sa druge strane, Đoković je u petom gemu sjajnim bekhendom iz riterna trasirao put ka, ispostaviće se, prelomnom brejku. Robredo je potom dva puta pogrešio u nadigravanju sa osnovne linije i bilo je 3:2 za Novaka.

    Đoković je bez problema držao svoj servis do kraja, a u devetom gemu je napravio još jedan brejk i završio meč posle 3 časa i 44 minuta igre.


    Đoković: "Premoren sam, ali srećan"
    Od našeg izveštača iz Njujorka Nikole Olića.

    Srpski teniser Novak Đoković bio je premoren, ali vrlo zadovoljan posle pobede nad Tomijem Robredom u osmini finala US opena. „Verovatno jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri. To kažem zbog fizičkog stanja u toku duela. Kroz šta sam sve prolazio samo ja znsm, ali jako mi je drago što sam dobio još jedan meč u pet setova. Možda će mi škoditi fizički, ali psihološki će sigurno pozitivno uticati na nastavak turnira“, rekao je treći teniser planete.


    „Nezogdan protivnik je Robredo, pre meča sam bio svestan činjenice da ću imati duge razmene udaraca. Zato sam bio malo nervozan jer sam znao da nisam bas 100% spreman posle meča sa Čilićem. Posle meča u neelj uuveče nisam mogao odah da zaspim zobg adrenalina i svega što meč nosi sa sobom. Kada sam se probudio, osetio sam da mi mišići nisu unajboljem stanju isve to je imalo uticaja. Ali uspeo sam da izguram, da dam sve od sebe u petom setu i vrlo sam srećan. Idemo dalje“, dodao je Đoković.

    Novak je potom izneo plan priprema za četvrtfinale.

    „Moram mnogo da se odmaram i da unosim što više tečnosti radi oporavka organizma. Bio sam kod doktora i on me je posavetovao da što manje vremena provodim na Suncu, što ću svakako poslušati“.

    Đoković kaže da nije bio sigran da li će mu telo izdržati posle četvrtog seta.

    „Posle četvrtog seta zaista sam sumjao u ishod, nisam znao da li ću moći da nastavim da igram na visokom nivou. Imao sam osećaj da je Tomi bolje spreman fizički od mene i još je dobio na samopouzdanju posle dobijenog četvrtog seta. Ipak, uspeo sam da ostanem koncentrisan i da biram prava rešenja na terenu, što mi je donelo trijumf“.

    Novak će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Endi Rodik – Fernando Gonsales.

    Ispali Vemić i Soareš

    Srpski teniser Dušan Vemić završio je učešće na US openu u konkurenciji muških dublova.

    On i Brazilac Bruno Soareš izgubili su u četvrtfinalu od Argentinaca Huana Monaka i Maksima Gonsalesa rezultatom 6:2, 6:7, 6:3. Vemić i Soareš imali su iscrpljujući meč u ponedeljak na utorak, kada su posle tri taj brejka dobili Tursunova i Kunjicina. Monako i Gonsales će u polufinalu igrati sa 7. nosiocima Lukašom Dlouhim i Leanderom Paesom, koji su dobili Lindšteda i Nieminena sa 6:3, 6:7, 6:3.


    Srbija je tako ostala na dva predstavnika, i to u singlu – Novaka Đokovića i Jelenu Janković.

    Podsetimo. Nenad Zimonjić je u ponedeljak završio učešće u muškom dublu, a i u miksu.

    Vemić i Soareš su najveći uspeh zabeležili na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada su ispali u polufinalu od Kuevasa i Orne.

    ***

    zao mi zbog Vemica, bas.. sad u dublu nemamo predstavnika
    Noleeeee triler, jbt, triler
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  5. #20

    Odgovor: US Open 2008.

    Jelena u polufinalu protiv Dementijeve.

    Jankovic - Bammer 2:1 ( 6:1 ; 6:3 ) 1h 30'


    http://www.usopen.org
    Poruku je izmenio GostBG, 03.09.2008 u 03:31
    Ako vam je dobro ... onda nista!
      Vrh

  6. #21

    Odgovor: US Open 2008.

    Jelena Janković u polufinalu!

    Jelena Janković plasirala se u polufinale US Opena.
    Srpska teniserka je u četvrtfinalu pobedila Austrijanku Zibil Bamer u dva seta 6:1, 6:4, posle tačno sat i po igre. U borbi za mesto u finalu rivalka drugoj igračici sveta biće Jelena Dementijeva, koja je pobedila Pati Šnider.


    Jankovićeva je protiv 29. nositeljke poslednjeg gren slema sezone lako došla do pobede.

    Jelena je u prvom setu u potpunosti dominirala, sprečivši Bamer da osvoji ijedan gem na sopstveni servis.

    Prva tri gema donela su izjednačenu borbu, u kojoj je Bamer uspevala da se suprotstavi igračici broj dva, ali je ostatak seta ličio na malo ozbiljniji trening za našu igračicu.

    Jelena je igrala rutinski, ne rizikujući previše i izazivajući rivalku da pravi greške, što je ova i činila. U celom prvom setu Jankovićeva je imala svega četiri neiznuđene greške.

    Drugi set počeo je brejkom u korist Austrijanke, a Jelena je odmah uzvratila, posle najdužeg gema u celom meču.

    Austrijska teniserka uspela je da drži ravnotežu tokom većeg dela drugog seta, čak je jednom i osvojila gem na svoj servis, ali kada je bilo najvažnije, Jelena je bila psihički jača. Meč je okončan duplom greškom austrijske teniserke.

    Jelena je napravila čak 8 brejkova iz 19 brejk-lopti, a protivnici je omogućila 8 prilika, od kojih je ona polovinu iskoristila.

    U celom meču Jankovićeva je načinila samo 14 neiznuđenih grešaka, naspram čak 40 Zibil Bamer, što je posledica uporne i disciplinovane igre srpske teniserke.

    Sledi polufinalni duel sa olimpijskom pobednicom Dementijevom. Dve Jelene igrale su do sada sedam puta, Srpkinja vodi 4-3, a Dementijeva je dobila do sada poslednji meč (u Berlinu ove godine). Na betonu igrale su 5 puta (3-2 za JJ).

    Pre poraza u Berlinu Jankovićeva je od Dementijeve od US Opena 2006. dobila tri uzastopna meča sa ukupno 8 izgubljenih gemova. U oba dosadašnja gren slem okršaja srpska teniserka bila je uspešnija.


    ***

    svaka cast Jeleni, svaka cast ali mislim da Jelena mozda ne bi bila toliko dobra da Bamer nije gresila tako mnogo.. 40 neiznudjenih gresaka je mnoooogo za 17 gemova.. ali svaka cast, pobedi se ne gleda u zube i sad.. na Dementijevu drzimo fige Jeco
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  7. #22

    Odgovor: US Open 2008.

    Nole ide na Rodika, Federer se namučio

    Rus Igor Andrejev otkrio je ranjivu stranu Rožea Federera, ali je Švajcarac zahvaljujući čeličnoj volji, ipak, izašao trijumfalno iz maratona u pet setova i nastavio seriju pobeda u Njujorku.

    "Bio je ovo težak meč. Počeo je po danu, a završen je noću, što nikada nije lako. Uslovi su bili teški, vetar nam je dosta zadavao problema, ali na kraju sam zadovoljan ukupnom predstavom", rekao je Federer nakon troipočasovnog duela koji ga je ostavio u trci za petu titulu na US Openu.

    U četvrtfinalu nekada suvereno prvi, a sada drugi teniser sveta igraće protiv Luksemburžanina Žila Milera, koji se pobrinuo za iznenadjenje dana savladavši u četiri seta petog nosioca Nikolaja Davidenka.

    "Obično sam ovu drugu nedelju US Opena gledao sa troseda kod kuće. Nisam očekivao da ću do ovde dogurati", rekao je novinarima 130 teniser sveta, koji je prvi Luksemburžanin u četvrtfinalu jednog gren slema, ujedno i najslabije rangirani igrač u završnici jednog od četiri najveća svetska turnira od 1999. godine.

    Plasman medju osam izborio je i osmi nosilac Endi Rodik. Amerikanac je u tri seta isprašio Čileanca Fernanda Gonzalesa i u četvrtfinalu igraće protiv Novaka Djokovića koji je u maratonu nadigrao Fernanda Verdaska.

    Rodik je očigledno u dobroj formi, pošto je prošao ozbiljne pripreme za US Open, preskočivši Olimpijske igre i nastupajući na manjim turnirima u SAD prošlog meseca.

    "Osećam se odlično, a Novak trenutno ima oko 16 povreda", rekao je Rodik, analizirajući svoje šanse protiv Djokovića.

    U preostala dva četvrtfinala sastaju se prvi reket sveta Rafael Nadal i Amerikanac Mardi Fiš, odnosno Britanac Endi Marej i Argentinac Huan Martin del Potro.

    REZULTATI
    (2) Rože Federer - (23) Igor Andrejev 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 6:3.
    (8 ) Endi Rodik (SAD) - (11) Fernando Gonsales (Čile) 6:2, 6:4, 6:1
    Žil Miler (Luksemburg) - (5) Nikolaj Davidenko (Rusija) 6:4, 4:6, 6:3, 7:6 (12:10)
    (3) Novak Djoković (Srbija) - (15) Tomi Robredo (Španija) 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3

    (MONDO)
    _____________

    "Ne pada sneg da pomori svet, već da svaka zverka ostavi svoj trag."
    (Beli je svakako naj.... )
      Vrh

  8. #23

    Odgovor: US Open 2008.

    Nole je igrao protiv Verdaska? ven? Ja to nEsam gled'o, gled'o sam ga protiv Robreda
    Mislim da Novak ima generalno lepe sanse protiv Rodika, iako je premoren.. dva meca po 4 sata je mnooogo.. ali u svakom slucaju, drzimo fige, moze on da dobije Rodika
    ne bih da ureknem Noleta, ali ako Rodiku ne bude isao servis, Nole to moze da dobije iz rukava iako ja navijah da igra protiv Gonzalesa.. ali sta je tu je..
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  9. #24

    13 Odgovor: US Open 2008.

    Nole protiv Verdaska ?? Mozdajeste,na US Open 2009 !
    Bice gusto protiv Rodika! Zadnji mec sa Rodikom Nole je izgubio,a i sada je
    Rodik "pocistio" 3:0 Gonzalesa,koji je klasa od igraca(11.-ti na listi).
    Pored svega,Nole pobedjuje samo ako se povreda noge ne vrati.
    Ako vam je dobro ... onda nista!
      Vrh

  10. #25

    02 Odgovor: US Open 2008.

    Novak Djokovic u polufinalu protiv Federera.

    Posto je pobedio Endija Rodika sa 3:1 (6:2;6:3;3:6;7:6) Nole je u polufinalu
    Ako vam je dobro ... onda nista!
      Vrh

  11. #26

    Odgovor: US Open 2008.

    Đoković u polufinalu!

    Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u polufinale US Opena, pobedom nad Amerikancem Endijem Rodikom, sa 3:1, po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (5). U reprizi prošlogodišnjeg meča za titulu, Đoković će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom.


    Meč je počeo savršeno za Đokovića, koji je najpre uzeo prvi gem bez izgubljenog poena, da bi zatim, fenomenalnim lob udarcem, iskoristio prvu brejk priliku i oduzeo Rodiku servis.

    Ipak, četiri greške u sledećem gemu donele su Amerikancu ribrejk, ali je Đoković uzvratio već u sledećem, poveo sa 3:1, a zatim još jednim servis-gemom bez izgubljenog poena došao do 3 gema prednosti. Rodik u tim trenucima nije imao rešenje za Đokovića. Amerikanac je u osmini finala, protiv Fernanda Gonzalesa, izgubio samo 9 poena na svoj servis tokom celog meča, a Đokoviću je to pošlo za rukom već u trećem servis-gemu Rodika. Srpski teniser još jednim brejkom ubrzo rešava prvi set, posle samo 26 minuta, 6:2.

    Odnos snaga ostao je nepromenjen i u drugom setu. Đoković je dominirao, brejkom u osmom gemu poveo sa 5:3 i u sledećem uspešno servirao za set, 6:3.

    Ipak, posle nekoliko vezanih grešaka, svetski broj 3 dozvolio je Rodiku da se vrati u meč, a Amerikanac oberučke prihvatio šansu. Početak trećeg seta nije ukazivao da će se bilo šta na terenu promeniti. Đoković je dobio još jedan servis-gem bez izgubljenog poena, ali je popustio na sledećem servisu. Dupla servis-greška i dve neiznuđene greške Đokovića donose Rodiku vođstvo od 3:1, a brejk prednosti Amerikancu je bio dovoljan za treći set, 6:3.

    Kada se posle vođstva od 2:0 u setovima činilo da je Novak jednom nogom već u polufinalu, Rodik je uspeo da se vrati, povrati samopouzdanje i 'probudi' publiku, koja je na sve načine u četvrtom setu 'gurala' svog favorita ka izjednačenju.

    Nekoliko razornih udaraca, uključujući i sjajan bekhend viner niz liniju doneli su Rodiku brejk prednosti, 4:3. Ipak, Amerikanac nije izdržao pritisak, dok je Đoković u tim trenucima pokazao nešto od magije koja ga je prošle godine odvela na korak do titule.

    Rodik je servirao za set, poveo sa 30:0, ali uz seriju grešaka, uključujući i sedmu duplu servis-grešku dozvolio Đokoviću da dođe do brejk lopte, a srpski teniser još jednim predivnim lobom izjednačuje na 5:5.

    Treći set rešen je u taj-brejku. Đoković je imao prednost od početka, a dve vezane greške Rodika u ključnim trenucima donose Đokoviću set i meč. Duel je trajao 2 sata i 34 minuta.


    ***

    sta reci gledala i sve nokte pojela, ne mogoh sebi da dodjem od srece jeste da je ovo bilo tek cetvrtfinale, ali Noleeeeeeee veoma lep mec, znala sam da ce biti tesko protiv Rodika prvenstveno zbog njegovog razornog servisa, ali ne da se Nole.. iako je padao na momente, mec je zasluzeno njegov ali oni lobovi.. 3 cak, predivno bre
    Sokice, ako si gledala mec, znas kako mi je
    Noleeeeeeeee
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  12. #27

    Odgovor: US Open 2008.

    JJ u finalu!

    Jelena Janković igraće u svom prvom gren slem finalu. Ona je u polufinalu US opena savladala Elenu Dementijevu - 6:4, 6:4.

    Vodila se rovovska borba na terenu stadiona "Artur Eš", poeni su kao po pravilu bili dugi, iscrpljujući...

    Posle lošeg početka (u prvom gemu Ruskinja napravila brejk), Srpkinja je kod 2:4 zaigrala agresivnije i "vezala" četiri gema, uz dva brejka. Tako je osvojila prvi set 6:4.

    U drugom setu od 1:1 do 3:3 teniserke nisu uspele da dobiju gem na svoj servis. Onda je to "pošlo za rukom" Jeleni, a zatim i Dementijevoj - 4:4, pa ponovo Srpkinji.

    JJ je ponovo napravila brejk kada je bilo najvažnije. Na 5:4, na servis protivnice, iskoristila je drugu meč loptu.

    "Ovde sam već peti ili šesti put, a prvi put sam u finalu. Osećaj je neverovatan", obratila se Jeleni publici posle meča zahvaljujući se Dementijevoj, trenerima...

    Mondo









    Starsice, potpuno te razumem, što se tiče Noletovog meča...

    A Jeca me je obradovala...mnogo...
    Poruku je izmenio irnik, 05.09.2008 u 23:49
      Vrh

  13. #28

    Odgovor: US Open 2008.

    Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    Đoković u polufinalu!



    Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u polufinale US Opena, pobedom nad Amerikancem Endijem Rodikom, sa 3:1, po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (5). U reprizi prošlogodišnjeg meča za titulu, Đoković će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom.




    Meč je počeo savršeno za Đokovića, koji je najpre uzeo prvi gem bez izgubljenog poena, da bi zatim, fenomenalnim lob udarcem, iskoristio prvu brejk priliku i oduzeo Rodiku servis.



    Ipak, četiri greške u sledećem gemu donele su Amerikancu ribrejk, ali je Đoković uzvratio već u sledećem, poveo sa 3:1, a zatim još jednim servis-gemom bez izgubljenog poena došao do 3 gema prednosti. Rodik u tim trenucima nije imao rešenje za Đokovića. Amerikanac je u osmini finala, protiv Fernanda Gonzalesa, izgubio samo 9 poena na svoj servis tokom celog meča, a Đokoviću je to pošlo za rukom već u trećem servis-gemu Rodika. Srpski teniser još jednim brejkom ubrzo rešava prvi set, posle samo 26 minuta, 6:2.



    Odnos snaga ostao je nepromenjen i u drugom setu. Đoković je dominirao, brejkom u osmom gemu poveo sa 5:3 i u sledećem uspešno servirao za set, 6:3.



    Ipak, posle nekoliko vezanih grešaka, svetski broj 3 dozvolio je Rodiku da se vrati u meč, a Amerikanac oberučke prihvatio šansu. Početak trećeg seta nije ukazivao da će se bilo šta na terenu promeniti. Đoković je dobio još jedan servis-gem bez izgubljenog poena, ali je popustio na sledećem servisu. Dupla servis-greška i dve neiznuđene greške Đokovića donose Rodiku vođstvo od 3:1, a brejk prednosti Amerikancu je bio dovoljan za treći set, 6:3.



    Kada se posle vođstva od 2:0 u setovima činilo da je Novak jednom nogom već u polufinalu, Rodik je uspeo da se vrati, povrati samopouzdanje i 'probudi' publiku, koja je na sve načine u četvrtom setu 'gurala' svog favorita ka izjednačenju.



    Nekoliko razornih udaraca, uključujući i sjajan bekhend viner niz liniju doneli su Rodiku brejk prednosti, 4:3. Ipak, Amerikanac nije izdržao pritisak, dok je Đoković u tim trenucima pokazao nešto od magije koja ga je prošle godine odvela na korak do titule.



    Rodik je servirao za set, poveo sa 30:0, ali uz seriju grešaka, uključujući i sedmu duplu servis-grešku dozvolio Đokoviću da dođe do brejk lopte, a srpski teniser još jednim predivnim lobom izjednačuje na 5:5.



    Treći set rešen je u taj-brejku. Đoković je imao prednost od početka, a dve vezane greške Rodika u ključnim trenucima donose Đokoviću set i meč. Duel je trajao 2 sata i 34 minuta.




    ***



    sta reci gledala i sve nokte pojela, ne mogoh sebi da dodjem od srece jeste da je ovo bilo tek cetvrtfinale, ali Noleeeeeeee veoma lep mec, znala sam da ce biti tesko protiv Rodika prvenstveno zbog njegovog razornog servisa, ali ne da se Nole.. iako je padao na momente, mec je zasluzeno njegov ali oni lobovi.. 3 cak, predivno bre



    Sokice, ako si gledala mec, znas kako mi je


    Noleeeeeeeee



    Kada ce Nole igrati sa Federerom?
    neunistiva zlojebaba!
      Vrh

  14. #29

    Odgovor: US Open 2008.

    Kada ce Nole igrati sa Federerom?
    Sutra, negde oko 21 h po našem vremenu... rapored još nije izašao
    će nalepimo kada ga izbace

    ********************

    tek da ne mogu više da kažu da nije ušla ni u jedno finale Grand Slema
    ovom pobedom je JJ došla na virtuelno prvo mesto WTA liste, a u slučaju da Safina u drugom polufinalnom duelu pobedi Serenu Vilijams, JJ će od sledeće nedelje ponovo i biti na njemu bez obzira na ishod finalnog meča

    A evo zašto je ušla z finale, u meču dve igračice koje najčešće osvajaju gemove na servis protivnice, Jankovićeva je uspela da napravi dva više

    • Break Points Won Leaders
      01.J.Jankovic SRB 6 33
      02.E.Dementieva RUS 6 29
      03.D.Safina RUS 5 24
      04.S.Bammer AUT 5 23
      04.F.Pennetta ITA 5 23
      06.V.Williams USA 5 21
      06.A.Mauresmo FRA 4 21
      06.M.Bartoli FRA 4 21
      09.S.Williams USA 5 20
      10.P.Schnyder SUI 5 18
      10.N.Li CHN 4 18
      10.A.Radwanska POL 4 18
      Vrh

  15. #30

    Odgovor: US Open 2008.

    pa jelena jeca je u finalu,nasa glawata teniserka je u finaluuu
      Vrh

Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Australija open !!!
    Autor zjovan29 u forumu Spomenar
    Odgovora: 94
    Poslednja poruka: 29.01.2012, 22:32
  2. US Open 2010.
    Autor Sunflower u forumu Spomenar
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 15.09.2010, 21:57
  3. US Open 2009
    Autor starsica u forumu Spomenar
    Odgovora: 163
    Poslednja poruka: 15.09.2009, 13:50
  4. Australian Open 2008.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 55
    Poslednja poruka: 27.01.2008, 22:25
  5. US Open 2007.
    Autor DarkRed u forumu Spomenar
    Odgovora: 45
    Poslednja poruka: 12.09.2007, 23:47

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •