WTA turniri - sezona 2009. - Strana 2
Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 48
  1. #16

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    glavni cilj je ispunila: bila je broj jedan na kraju godine
    Ali ima jos jedan. Da osvoji grend slem turnir, a mislim da moze to, njeno je vreme sada. Za ostalo se ne brigam
    Krek, krek.. Ne gudra
      Vrh

  2. #17

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    WTA MAJAMI: Ispala i Ana!


    Teniska nedelja na Floridi bila je maksimalno neuspešna za srpski tenis.

    U ranim jutarnjim satima eliminisana je Jelena Janković, uveče Zimonjić i Nestor, a njihovim stopama krenula je onda i Ana Ivanović!

    U meču trećeg kola, više puta prekidanom zbog kiše, bolja od nje bila je Mađarica Agneš Savaj - 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:1.

    Savaj (26. nosilac) se revanširala nekada najboljoj teniserki sveta za poraz u četvrtfinalu Berlina prošle godine, a u osmini finala sastaće se sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom (11).

    S obzirom na to da je 2008. takođe eliminisana u trećem kolu, tada od Lindzi Devenport, Anu ovaj poraz neće koštati gubitka bodova ili pozicije na WTA listi - trenutno je sedma - ali je šteta što neće sa više samopouzdanja i u pozitivnijem ritmu ući u predstojeću sezonu šljake.

    Ivanovićeva je u prethodnom meču "počistila" sa terena Ukrajinku Koricevu, ali ovog puta je njena igra bila na daleko nižem nivou.

    Nekada ubojito oružje, servis, bio je ispod proseka (51 odsto ubačenog prvog servisa, 59 odsto osvojenih poena na prvi, 39 odsto na drugi servis), pa je Mađarica imala dosta prilika da diktira tempo.

    Savaj je iskoristila sedam od 13 prilika za brejk, Ana pet od sedam.

    Srpska teniserka izgubila je čak tri gema na svoj servis u prvom setu, ključni pri rezultatu 4:4, ali je u drugom bila za nijansu bolja i činilo se da će u set odluke ući sa pobedničkim impulsom.

    Međutim, Savaj je povela sa 3:0, a zatim se protiv tenisa urotila dosadna kišica. Čas je meč prekidan, čas se nastavljalo sa igrom i Ana se u takvoj situaciji nije snašla. Uspela je da vrati jedan od dva brejka i priđe na 4:1, ali je već u narednom gemu ponovo loše servirala i time dovela protivnicu na korak od trijumfa.

    Prošle nedelje vetar u Indijan Velsu, sada kiša u Majamiju, Ana Ivanović i dalje traži formu iz prve polovine prošle godine.

    (MONDO)

    Ispala i Ana
    Meč nisam gledala jer ženske ne prenose, samo muški tenis na sport tv-u...al' sudeći po komentarima komentatora koji je za vreme prenosa Rodicka i Tursunova, komentarisao igru Ane, jasno je bilo da je loše i da će izgubiti...
    No, dobra stvar je da ne gubi bodove, jer je i prošle godine dogurala do istog tako da treba samo da se sabere i ona i Jeca jer ovu godinu baš nisu sjajno započele...
      Vrh

  3. #18

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    Evo jedna lepa vest



    MARBELJA: Jelena konačno podigla pehar


    Jelena Janković je na najbolji način prevazišla prethodni loš period - osvojila je titulu u Marbelji.

    Srpska teniserka je u finalu turnira u Španiji nadigrala domaću igračicu Karlu Suarez Navaro rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i posle gotovo dva i po sata stigla do prve titule u 2009. godini.

    Jankovićeva je posle veoma dobrog početka, popustila u nastavku i dozvolila protivnici da preuzem inicijativu, ali je u odlučujućem trećem setu, ipak uspela da se vrati u igru i na kraju trijumfuje.

    Rani brejk na početku meča (3:1) omogućio je srpskoj teniserki da igra opuštenije, a dobar servis doprineo je da posle nešto više od pola časa povede 1:0 u setovima.

    Ipak, u nastavku je Jankovićeva popustila. Agilna Španjolka, potpomognuta podrškom sa tribina, uspela je posle brejka protivnice da stigne do preokreta i povede sa 4:1. Jelena je posle serije greška, uključujući i duple, do kraja tog perioda igre uspela da odgovori rivalki, ali se ispostavilo da je prednost koju je napravila Karla Suarez Navaro bila nedostižna.

    Odlična igra osokolila je domaću takmičarku i u odlučujućem trećem setu koja je na početku odmah napravila brejk (1:0), ali je Jelena tada zaigrala konačno na svom pravom nivou i u potpunosti preuzela inicijativu. Iskusnija Jankovićeva je nanizala pet gemova zaredom i stekla veliku prednost, a protivnici dozvolila još dva gema, pre nego što je upisala važnu pobedu koja joj je donela 10 titulu u karijeri.

    Jelena, koja je bila drugi nosilac turnira u Marbelji, tako je treći put u karijeri nadigrala Karlu Suarez Navaro, nakon što je slavila prošle godine na Rolan Garosu i Vimbldonu.

    Ono što raduje je i da je Jankovićeva posle slabijih partija na turnirima Masters serije u SAD u proteklih mesec dana uspela da dođe do prepoznatljive igre i to baš na turniru u Anadaluziji protiv Španjolki, narednih rivalki u mečevima Fed kupa. Upravo će protiv Karle Suarez Navaro, 34. igračice sa WTA liste, Jelena igrati krajem ovog meseca u Ljeidi u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe.

    Jeleni je za trijumf na turniru u Marbelji, koji se igrao za ukupni nagradni fond od 500.000 dolara, pripalo 280 WTA bodova i ček na 112.300 dolara.

    (MONDO)
      Vrh

  4. #19

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    jap, lepa vest

    Ako se ne varam sa tih 280 bodova se vraća na treće mesto
    ... i imaće prednost celih devet bodova ispred Elene Dementijeve
      Vrh

  5. #20

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    Počeo je i turnir u Štutgartu, gde naša J.J. brani trofej
    Počela je pobedom



    ŠTUTGART: Jelena lako preko Cibulkove


    Jelena Janković bez problema je prebrodila prvu prepreku na turniru u Štutgartu (šljaka, nagradni fond 700.000 dolara), na kojem brani trofej osvojen oktobra prošle godine.
    Ona je za sat i deset minuta tenisa savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 6:1, 6:1, a u narednoj rundi sastaće se sa Nemicom Sabine Lisicki ili švajcarskom veterankom Pati Šnider.

    "Srećna što sam ovde ponovo, prošle godine sam u Štutgartu igrala sjajan tenis. U formi sam, najvažnije mi je da igram i da uživam u tome", rekla je Jelena neposredno po završetku meča.
    Džej Džej i Cibulkova 2008. godine su se sastale tri puta, srpska teniserka ostvarila je dve pobede i jedan poraz, ali su to po pravilu bili zanimljivi i kvalitetni okršaji. Ovog puta prehlađena Jelena i povređena Cibulkova nisu prikazale igru za teniske sladokusce.

    Od prvog gema i prvog od ukupno pet brejkova Jankovićeve, bilo je jasno da Slovakinja neće biti u stanju da joj pruži ozbiljniji otpor.
    Jelena je u prvom setu imala deset viner udaraca i samo dve neiznuđene greške. Kada nije uzimala direktne poene, Cibulkova je slala lopte van igrališta i davala ih na poklon. Ona je pri rezultatu 2:1 u drugom setu zatražila lekarski tajm-aut, ali ni pauza joj nije pomogla da pronađe svoju igru.
    Jankovićeva je osvojila četiri gema zaredom, uz probleme u poslednjem, kada je iskoristila tek četvrtu meč-loptu. Ipak, za Cibulkovu bi jedan vraćen brejk u tom trenutku predstavljao samo odlaganje neminovnog…

    Jednu od liderki Fed kup tima Srbije čeka težak put do finala. Ako prebrodi drugo kolo, očekuju je Italijanka Peneta ili Ruskinja Petrova, koju je jesenas savladala u borbi za titulu. Ako i taj meč reši u svoju korist, u polufinalu će igrati sa Dinarom Safinom, odnedavno prvoplasiranom na WTA listi.
    Turnir u Štutgartu prethodnih godina je igran početkom oktobra, ali je zimus odlučeno da bude premešten u termin turnira u Berlinu, koji je izbrisan iz kalendara za 2009.

    (MONDO, foto: AP)
      Vrh

  6. #21

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    Kako kaže i sam naslov, namučila se J.J. ali je na kraju ipak pobedila...no, pobede ostaju i vode je dalje

    ŠTUTGART: Jelena se namučila za četvrtfinale


    Jelena Janković će igrati u četvrtfinalu turnira u Štutgartu. Srpska teniserka je, za razliku od duela sa Dominikom Cibulkovom, koji je lako dobila (6:1, 6:1), u meču protiv Nemice Sabine Lisicki morala dobro da se oznoji i potrudi - 7:5, 5:7, 6:3.

    Jankovićeva je krenula u ofanzivu tek nakon što je rivalka stigla do vođstva (3:2). Ona je posle toga odmah vratila brejk a zatim žestoko prionula na posao da stigne do prednosti. Svoju priliku iskoristila je tek u 12 gemu, sprečivši da set uvede u taj brejk.
    Jelena ni nakon toga nije uspevala da "diktira tempo". Lisicki, koja na WTA listi zauzima 42. mesto, pokazala se kao tvrd orah. Jelena je, uprkos ne baš sjajnom servisu, u šestom gemu oduzela servis protivnici (4:2), a onda odmah joj i dozvolila da poravna rezultat.
    Uporna Nemica je dobila na samopouzdanju, pa je brzo napravila još jedan brejk (6:5) i po identičnom scenariju svoje rivalke u prvom setu izjednačila rezultat na 1:1.
    Konačno i u trećem setu igralo se žestoko. Teniserke su čuvale svoj servis do šestom gema, kada je Jankovićeva konačno prelomila duel (4:2).
    Iako je Lisicki uzvratila u narednom gemu, Jelena je odmah napravila ribrejk i potvrdila zbog čega zauzima visoko četvrto mesto na WTA listi. Ona je nakon toga uspela da dobije i gem na svoj servis i posle dva sata i 13 minuta dobije meč.

    Jelena, koja u Štutgartu brani trofej, za ulazak u polufinale igraće sa protivnicom meča Flavija Peneta (Italija) - Nađa Petrova (Rusija).
    Nagradni fond turnira u Štutgartu je 700.000 dolara, pobednica će osim čeka na 107.000 dolara zaraditi i 470 WTA poena.

    (MONDO)
    Poruku je izmenio irnik, 01.05.2009 u 04:55
      Vrh

  7. #22

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    WTA turnir u Madridu

    Jelena u četvrtfinalu Madrida

    Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Madridu pobedom nad Ruskinjom Elenom Vesninom posle dva seta – 6:2, 6:2.
    Duel na stadionu 'Aranča Sančes' trajao je 80 minuta. Jelena je protiv 52. teniserke sveta potvrdila da se nalazi u dobroj formi, i bez većih problema je prošla među osam najboljih. Njena protivnica u borbi za plasman u polufinale biće iskusna Švajcarkinja Pati Šnider koja je u osmini finala pobedila Ruskinju Nađu Petrovu posle tesna tri seta (6:4, 6:7, 7:6).
    Jankovićeva se do sada sa Pati Šnider sastajala dva puta, i u oba slučaja je slavila – 2006. u Lincu, i godinu dana kasnije u Varšavi.
    Jelena je odlično igrala tokom većeg dela meča, a to se posebno odnosi na servis Vesnine. Srpska teniserka oduzela je Ruskinji servis čak šest puta (po tri u svakom setu).
    Srpska teniserka u prvom setu iskoristila je čak tri od četiri brejk lopte, dok je Vesnina samo jednom uspela da joj oduzme servis.
    U drugom gemu drugog seta Jankovićeva je napravila novi brejk, a zatim je povela i sa 3:0. Odličnu igru najbolja teniserka Srbije "krunisala" je novim brejkom za prednost od 5:1, ali je potom malo popustila i dozvolila Ruskinji da uzvrati brejkom.
    Ipak, već u sledećem gemu Jankovićeva je ponovo oduzela servis ruskoj teniserki i došla do zaslužene pobede.
    Turnir u Madridu u ženskoj konkurenciji igra se za ukupni nagradni fond od 3,5 miliona evra.

    B92
      Vrh

  8. #23

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    MADRID: Šnider zaustavila Jelenu


    Jelena Janković je završila učešće na turniru Masters serije u Madridu, pošto je u četvrtfinalu poražena od Švajcarkinje Peti Šnider, rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:3.
    Šniderova je u prvom setu uspela dva puta da oduzme servis srpskoj igračici, ali je Jankovićeva brzo uzvratila istom merom.
    Ona je u devetom gemu uspela da povede sa 5:4, i kada se činilo da će okončati set u svoju korist Švajcarkinja je opet napravila brejk i vratila meč u egal. Neizvesnost je potrajala još dva gema, pa je prvi deo igre odlučen u taj brejku.
    U odlučujućim trenucima Šniderova je zaigrala bolje (4:2), ali je Jankovićeva snađno odgovorila na terenu i izjednačila na 6:6. Ipak, poslednja dva poena u setu pripala su švajcarskoj teniserki.
    Jelena je u nastavku uspela da se skoncentriše i agresivnom igrom stigne do vođstva, ali je Šnider sa četiri vezana gema preokrenula rezultat (4:2). Jelena je pokušala da odgovori na njenu dobru igru, ali je prednost koju je protivnica stekla ipak bila nedostižna.
    Šniderova će u polufinalu igrati protiv najbolje na svetu, Dinare Safine, koja je eliminisala Alonu Bondarenko 6:4, 6:3.
    U drugom polufinalu snage će odmeriti Francuskinja Ameli Morezmo i Karolina Voznijacki.

    (MONDO)
      Vrh

  9. #24

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    16. avgust 2009. | 04:09 | Izvor: B92
    Jelena u finalu posle velike drame!


    Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Sinsinatiju pobedom nad Ruskinjom Jelenom Dementijevom 7:6(2), 0:6, 7:6(6).


    Jankovićeva je do finala stigla posle borbe koja je trajala dva sata i 46 minuta. Srpska teniserka je propustila tri meč lopte u desetom gemu trećeg seta, nakon čega se došlo u taj-brejk u kome je Ruskinja propustila čak četiri meč lopti, posle čega je peta teniserka sveta na kraju trijumfovala sa 8:6. Jankovićeva će se u finalu sastati sa Ruskinjom Dinarom Safinom.

    Jankovićeva je osvojila prvi gem na sopstveni servis, nakon čega su usledila četiri vezana brejka za prednost srpske teniserke od 3:2. Nakon serije brejkova, obe teniserke su osvajale poene na sopstveni servis tako da se došlo do taj brejka. Srpska teniserka je iskoristila duplu servis grešku svoje protivnice u drugom poenu taj brejka, nakon čega je ubrzo došla do četiri poena prednosti (5:1). Na kraju, Jankovićeva je asom osvojila prvi set (7:2) posle sat vremena igre.

    U drugom setu viđena je potpuno drugačija slika na terenu. Posle samo pola sata igre, Ruskinja je glatko došla do izjednačenja na meču, slaveći u drugom setu sa 6:0.

    Treći set je počeo neuporedivo bolje za srpsku teniserku. Jankovićeva je već u prvom gemu oduzela servis protivnici, a zatim u narednom odbranila tri brejk lopte za vođstvo od 2:0 u odlučujućem setu. Posle nekoliko poena koje su teniserke osvajale na svoj servis (3:2), usledila je serija od čak sedam uzastopnih brejkova!

    Jankovićeva je osvojila sedmi gem za 4:3, ali je odmah dozvolila protivnici da uzvrati brejkom. Srpska teniserka je napravila novi brejk za 5:4 i u desetom gemu ubrzo je došla do 40:0 i čak tri meč lopte. Ipak, Dementijeva je uspela da se spasi i da produži agoniju za 5:5 u trećem setu. Usledila su dva nova brejka, tako da se došlo do 6:6 i taj-brejka.

    Ruska teniserka je povela sa 2:1, a ubrzo zatim je došla do, kako se činilo, nedostižne prednosti od 6:2. Ipak, slično kao njena protivnica, ni Dementijeva nije uspela da iskoristi četiri meč lopte. Jankovićeva je strpljivo osvajala poen po poen dok nije došla do 6:6. Tada je ruska teniserka napravila 17. dvostruku servis grešku, za prednost Jankovićeve od 7:6 i odmah potom pogodila mrežu za kraj maratonske borbe i plasman srpske teniserke u finale turnira.

    Ovo je bila sedma pobeda Jelene Janković u deset međusobnih susreta sa Dementijevom.

    Jankovićeva će se u nedelju u finalu sastati sa drugom Ruskinjom, prvom igračicom sveta Dinarom Safinom koja je do finala došla glatko savladavši Italijanku Flaviju Penetu sa 6:2, 6:0.

    Jankovićeva i Safina su se do sada sastajale pet puta i ruska teniserka vodi sa 3:2 u pobedama. Poslednji susret dogodio se na Olimpijskim Igrama u Pekingu pre godinu dana kada je Safina u četvrtfinalu trijumfovala sa 6:2, 5:7, 6:3.

    Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od tri miliona dolara, od čega će pobednici pripasti 350 hiljada.
      Vrh

  10. #25

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    Prije meca:
    JJ, Mladjan i Ricardo

    Tokom meca:



    Posle meca:
    (Jelenin tata i decko)
    (Mladjan i Ricardo)



    Poruku je izmenio irnik, 16.08.2009 u 17:26
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts
      Vrh

  11. #26

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    e stwarno nisam wjerowao da JJ moze dobiti Dementijewu..jer je owa Ruskinja ludilo igrachica..nisam wjerowao! swaka cast jeco! da li je to neka nowa forma
      Vrh

  12. #27

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    Citat egzotic kaže: Pogledaj poruku
    e stwarno nisam wjerowao da JJ moze dobiti Dementijewu..jer je owa Ruskinja ludilo igrachica..nisam wjerowao! swaka cast jeco! da li je to neka nowa forma
    Ljubav čini čuda. JJ je na sedmom nebu...
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?
      Vrh

  13. #28

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    lude su obe
    30 gemova, a tek svaki drugi je osvajao onaj ko servira
    Elena je osvojila 18 gemova, a Jelena samo 12
    Dementijeva je osvojila 59 poena na svoj servis, a 57 na servis Jelene Janković
    JJ je nešto bolja. Kod nje je taj odnos 57/51
    stvarno lud meč

    PS za razliku od mečeva 1/2 finala, finalni meč se direktno prikazuje na eurosportu
    Prvi set je završen rezultatom 6:4 za Jelenu
      Vrh

  14. #29

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    ejj jelena oswojila Sinsinati breeeee..deklasirala je najodwratniju medju odwratnim DINARU SAFINU! jeco hwala ti za owaj osjecaj..prelijepo se osjecam!
      Vrh

  15. #30

    Odgovor: WTA turniri - sezona 2009.

    Pobedila Jeca i to odličnom igrom.

    Mislila sam da posle sinoćnjeg maratonskog meča (od kojeg me skoro srčka strefila), koji je prilično izmorio Jecu neće imati snage za Dinaru koja je fizički jača od nje

    Za njen uspeh velikim delom ima zasluge i Dinara koja je imala mnogo grešaka, ali je i Jeca imala dobru igru u svim elementima, servis joj je bio na vrlo zavidnom nivou, nije mnogo grešila i zasluženo je pobedila

    Šta reći, osim - bravo!!!
      Vrh

Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. ATP turniri - sezona 2009.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 156
    Poslednja poruka: 17.11.2009, 14:04
  2. ATP turniri - sezona 2008.
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 118
    Poslednja poruka: 22.11.2008, 23:09
  3. WTA turniri sezona 2008
    Autor Arthur Dent u forumu Spomenar
    Odgovora: 85
    Poslednja poruka: 26.10.2008, 20:12
  4. ATP turniri - sezona 2007
    Autor vlado u forumu Spomenar
    Odgovora: 67
    Poslednja poruka: 11.12.2007, 02:47
  5. WTA turniri sezona 2007
    Autor irnik u forumu Spomenar
    Odgovora: 35
    Poslednja poruka: 05.12.2007, 04:58

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •