Close

  • Vojvođanski paprikaš

    Sastojci
    1 domaca susena kobasica ili meso po zelji
    1.5 kg krompira-crvenog
    2 komada lovorovog lista
    3 velika crna luka
    so, bag zacin ili vegeta
    1 kasika crvene slatke mlevene paprike
    1 paradajz
    1 paprika
    voda
    Priprema
    * Crni luk iseckati sitno, u serpu uliti toliko ulja da mozemo izdinstati luk.
    * Poklopimo i izdinstamo, pre nego sto je luk sasvim omeksao ubacimo na komade isecenu suvu kobasicu.Poklopimo i dinstamo jos neko vreme.
    * Nakon toga, dodamo crvenu mlevenu slatku papriku i proprzimo je par minuta, dodamo so, bag zacin ili vegetu, moze i malo bibera ko voli, lovorov list.
    * Krompir operemo i isecemo na uzduzne deblje trouglove.
    * Dodamo i njega, nalijemo vode toliko da ogrezne krompir.
    * Ubacimo ceo opran paradajz i jednu papriku.
    * Promesamo i sad ono najvaznije!
    *Jako je bitno da se paprikas krcka na tihoj vatri sve dok se ne skuva.
    * Ne sme se mesati, samo po potrebi protresti.
    * Desetak minuta pred kraj kuvanja ostaviti malo otklopljeno kako bi suvisna voda odvrila i da bi ostala samo gusta corba.

    Posluživanje

    Paprikas sluziti topao uz salatu po zelji kao sto je:zelena friska salata, kupus salata, tursija, paradajz i druge. Uz paprikas najcesce idu noklice tj. knedlice nacinjene od jaja, brasna i vode, koje se skuvaju u slanoj vodi i nakon toga dodaju paprikasu. Prijatno!
    arnomark je lajkovao/la.
    Ovaj članak je originalno objavljen na forumu u temi: Vojvođanska kuhinja autor streethorn Pogledaj originalnu poruku

    Podeli vest sa prijateljima:

     
    Komentari 1 komentar
    1. Avatar od  arnomark
      arnomark -
      Bravo!
    Komentari Pošaljite komentar

    Untitled Document