Close

    • Vojvođanski paprikaš

      Sastojci
      1 domaca susena kobasica ili meso po zelji
      1.5 kg krompira-crvenog
      2 komada lovorovog lista
      3 velika crna luka
      so, bag zacin ili vegeta
      1 kasika crvene slatke mlevene paprike
      1 paradajz
      1 paprika
      voda
      Priprema
      * Crni luk iseckati sitno, u serpu uliti toliko ulja da mozemo izdinstati luk.
      * Poklopimo i izdinstamo, pre nego sto je luk sasvim omeksao ubacimo na komade isecenu suvu kobasicu.Poklopimo i dinstamo jos neko vreme.
      * Nakon toga, dodamo crvenu mlevenu slatku papriku i proprzimo je par minuta, dodamo so, bag zacin ili vegetu, moze i malo bibera ko voli, lovorov list.
      * Krompir operemo i isecemo na uzduzne deblje trouglove.
      * Dodamo i njega, nalijemo vode toliko da ogrezne krompir.
      * Ubacimo ceo opran paradajz i jednu papriku.
      * Promesamo i sad ono najvaznije!
      *Jako je bitno da se paprikas krcka na tihoj vatri sve dok se ne skuva.
      * Ne sme se mesati, samo po potrebi protresti.
      * Desetak minuta pred kraj kuvanja ostaviti malo otklopljeno kako bi suvisna voda odvrila i da bi ostala samo gusta corba.

      Posluživanje

      Paprikas sluziti topao uz salatu po zelji kao sto je:zelena friska salata, kupus salata, tursija, paradajz i druge. Uz paprikas najcesce idu noklice tj. knedlice nacinjene od jaja, brasna i vode, koje se skuvaju u slanoj vodi i nakon toga dodaju paprikasu. Prijatno!
      arnomark je lajkovao/la.
      Ovaj članak je originalno objavljen na forumu u temi: Vojvođanska kuhinja autor streethorn Pogledaj originalnu poruku

      Podeli vest sa prijateljima:

       
      Komentari 1 komentar
      1. Avatar od  arnomark
        arnomark -
        Bravo!
      Komentari Pošaljite komentar

      Untitled Document