Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   03.12.2013 10:16
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kada traktor pri dubokom oranju izbaci nešto zemlje, šuta, delove kostiju ili komadiće keramike, ratari na severu Bačke znaju da se nalaze na mestu gde su pre hiljadu godina živeli njihovi preci. Tako nešto se desilo u Kaponji, zaseoku sela Tavankut nadomak Subotice, kada je plug izbacio veliki kamen i cigle i arheolozima napravio novi posao, prenose Novosti.
   03.12.2013 09:58
   Kliknite da pročitate celu vest

   Novosađanka Vera Krgović (52) rešila je da iskoristi pogodnosti novog nameta gradske vlasti - odžačarine, i pozvala odžačare iz JKP Stan da joj očiste dimnjak. Međutim, doživela je neprijatno iznenađenje, jer su odžačari odbili da se popnu na krov, uz obrazloženje da se ne bi osećali bezbedno na njemu. Kako kaže, oni su joj objasnili da su dobili napismeno odluku rukovodioca da se ne penju na krov, ako nije obezbeđen.
   30.11.2013 13:10
   Kliknite da pročitate celu vest

   Svetska tamburaška federacija dodelila je čuvenom vojvođanskom kantautoru Zvonku Bogdanu najviše priznanje ove asocijacije – titulu doživotnog počasnog predsednika. Titula je Bogdanu dodeljena pred koncert u Subotici i to zbog njegovih zasluga u promociji tamburaške muzike u svetu.
   29.11.2013 10:36
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pokrajinski javni servis "Radio-televizija Vojvodine" danas proslavlja svoj Dan. Pre 64 godine Radio Novi Sad počeo je sa emitovanjem programa, Televizija mu se pridružila pre 38 godina, dok će internet redakcija, ove godine, obeležiti sedam godina postojanja. U NATO bombardovanju srušena zgrada TVNS nije obnovljena 15 godina, a jedan od najčešćih izgovora svih nadležnih od 2000. godine do danas bio je da je navodno sporno vlasništvo nad zemljištem na Mišeluku.
   26.11.2013 11:31
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, a od republičkih organa očekuje da obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
   25.11.2013 11:28
   Kliknite da pročitate celu vest

   Futožanin Rajko Gligorić pokloniće 30 tona kupusa siromašnima, ali pod uslovom da dođu organizvano i da sami naseku koliko im treba. Na ovakav potez se odlučio jer mu se, kako kaže, ne isplati da plati radnike i da potom kupus prodaje nakupcima. Više voli da pokloni sirotinji nego preprodavcima: Rajko Gligorić. Prema njegovim rečima, za jutro zemlje pod kupusom treba uložiti oko 1.000 evra, a za toliko ne može da se proda iako je reč o nadaleko čuvenom proizvodu.
   22.11.2013 12:28
   Kliknite da pročitate celu vest

   Porodica Dangubić iz Gajdobre (vlasnici i u Evropi poznate firme za proizvodnju elektrogalanterije „Aling konel“) izgradili su u ovom mestu centar za reciklažu plastičnog otpada, najmoderniji u regionu. Vizija vlasnika bila je da će Srbija vrlo brzo, zbog sebe, ali i kao uslov za ulazak u EU, urediti sistem prikupljanja i prerade te vrste ambalaže i da će se ulaganje vrlo brzo isplatiti.
   22.11.2013 12:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   IT park u Inđiji trebalo bi da dobije prve stanare za tri do četiri meseca, kaže za "Politiku" predsednik "Embasi grupe" Džitu Virvani. Informaciono-tehnološki i biznis park, prva takva investicija indijske "Embasi grupe” u Evropi i najveće ulaganje Indije u Srbiji, otvoren je juče u Inđiji. Kompanija je podigla kompleksno zdanje od deset hiljada kvadratnih metara koje može da primi 1.500 zaposlenih.
   22.11.2013 09:18
   Kliknite da pročitate celu vest

   Komisija za nazive ulica i delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je danas predlog da jedna od novih ulica u naselju Adice ponese ime legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Ukoliko gradski parlament usvoji predlog Komisije, tabla sa imenom popularnog pevača biće postavljena već početkom naredne godine, u ulici koja trenutno nosi naziv Nova 3.
   20.11.2013 12:33
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ulaganja u Staroj Pazovi: otvorene četiri industrijske zone, a niče i peta. Do polovine sledeće godine u pet novih pogona u Staroj Pazovi posao će dobiti bezmalo 2.000 radnika. Nove pogone završavaju srpske kompanije „Milšped“ i „Streit Jucit“, belgijski „Delez“, austrijski „Ajmaks“ i Italijansko-austrijska firma „Kvatro haus“.
   19.11.2013 10:33
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kuća u centru Bečeja koju je Bogdan Dunđerski zaveštao Matici Srpskoj, posleratnih godina postala je vlasništvo opštine. Veći deo koriste i održavaju štamparija, banka i advokatska kancelarija ali je stotinak kvadratnih metara ovog zdanja bilo sve samo ne deo spomenika kulture kakav bi status ova kuća morala da ima. Do kraja naredne godine deo kuće, koji je decenijama bio zapušten predstavljajući ruglo u centru grada, konačno će biti uređen i pretvoren u Medija centar.
   18.11.2013 14:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Radovi na obnovi Starog mosta preko Dunava kod Beške biće gotovi za oko dve nedelje i saobraćaj će moći da se odvija u punom profilu autoputa. Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je izjavio na međunarodnom skupu "Savremeno održavanje puteva" da je veoma važno što će konačno biti povezan Koridor 10 na potezu od Beograda do Subotice, s obzirom da se, zbog radova, saobraćaj odvija samo preko Novog mosta kod Beške.
   18.11.2013 11:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   Preduzeće "Park Palić" objavilo je konkurs za idejno urbanističko - arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa - akva parka uz istočnu obalu jezera Palić. Konkurs je otvoren u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije, a prva nagrada na konkursu je više od milion dinara, prenosi Radio Televizija Vojvodine.
   16.11.2013 15:10
   Kliknite da pročitate celu vest

   Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije ako do 15. decembra ne bude raspisan tender za izgradnju pristupnih puteva ka Žeželjevom mostu u Novom Sadu. Prema ugovoru, most je trebalo da bude završen do 10. novembra ove godine, ali je do sada završeno manje od polovina posla. Kašnjenje na gradnji mosta ministar saobraćaja Aleksandra Antić i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ocenili su kao nedopustivo.

   Strana 10 od 19 PrvaPrva 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16