Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   07.12.2013 09:52
   Kliknite da pročitate celu vest

   Prekršajni sud u Zrenjaninu kaznio je sugrađanina Nenada Kulića sa 3.000 dinara zbog kršenja gradske Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Inspekciji je Kulića prijavio komšija jer je u dvorištu svoje kuće, u Lozničkoj ulici, držao pet odraslih pasa mešanaca, što je u suprotnosti sa odlukom. Inače, Kulić je u gradu poznat kao veliki ljubitelj životinja. Godišnje izleči i udomi više od stotinu povređenih pasa lutalica i mačaka.
   05.12.2013 15:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   Tokom 2013. godine zabeležen je znatno veći obim sušenja šuma na teritoriji Vojvodine, saopštila je Vlada Vojvodine. Kao primarni uzrok koji je doveo do ovakve pojave, navode se ekstremni klimatski uslovi tokom prethodne dve godine, odnosno sušna i vrela leta i zime sa ekstremno niskim temperaturama, navodi se u saopštenju. Vlada Vojvodine je zbog toga zadužila Javno preduzeće Vojvodinašume da odmah pristupi sanitarnim sečama označenih osušenih stabala i šuma.
   04.12.2013 11:48
   Kliknite da pročitate celu vest

   Budžetska sredstva za materijalno zbrinjavanje nezaposlenih porodilja i trudnica bez izvora prihoda, uvećana su nedavnom odlukom Gradskog veća Sombora za 5,5 milona dinara, i u ovoj godini za te namene biće izdvojeno 30 miliona. Oko 200 nezaposlenih porodilja i 100 trudnica dobijaju mesečno po 10.000 dinara, što je svojevrstan odgovor gradskh vlasti na višegodišnji trend smanjenja broja stanovnika.
   04.12.2013 11:19
   Kliknite da pročitate celu vest

   Novosađani će novu 2014. godinu dočekati uz Riblju čorbu na Trgu slobode. Sem Bore Đorđevića i ekipe, nastupiće i Lena Kovačević. Nezvanično, u Novogodišnjoj noći će se pojaviti i Sergej Trifunović sa svojim bendom Arhivska zabava prenosi novosadski portal 021. Iz Kulturnog centra Novog Sada koji je zadužen za organizaciju novogodišnjih i božićnih manifestacija se još nisu oglašavali ovim povodom.
   03.12.2013 13:00
   Kliknite da pročitate celu vest

   Problem pasa lutalica u Novom Sadu na pragu je da dobije sistemsko rešenje. Nakon što je protiv "Čistoće" podignuto gotovo 2.000 tužbi, gradska vlast najavila je osnivanje novog preduzeća koje će napuštene životinje konačno skloniti s ulice. Životinje će se u azilu zadržavati mesec dana, nakon čega će biti uspavane.
   03.12.2013 10:16
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kada traktor pri dubokom oranju izbaci nešto zemlje, šuta, delove kostiju ili komadiće keramike, ratari na severu Bačke znaju da se nalaze na mestu gde su pre hiljadu godina živeli njihovi preci. Tako nešto se desilo u Kaponji, zaseoku sela Tavankut nadomak Subotice, kada je plug izbacio veliki kamen i cigle i arheolozima napravio novi posao, prenose Novosti.
   03.12.2013 09:58
   Kliknite da pročitate celu vest

   Novosađanka Vera Krgović (52) rešila je da iskoristi pogodnosti novog nameta gradske vlasti - odžačarine, i pozvala odžačare iz JKP Stan da joj očiste dimnjak. Međutim, doživela je neprijatno iznenađenje, jer su odžačari odbili da se popnu na krov, uz obrazloženje da se ne bi osećali bezbedno na njemu. Kako kaže, oni su joj objasnili da su dobili napismeno odluku rukovodioca da se ne penju na krov, ako nije obezbeđen.
   30.11.2013 13:10
   Kliknite da pročitate celu vest

   Svetska tamburaška federacija dodelila je čuvenom vojvođanskom kantautoru Zvonku Bogdanu najviše priznanje ove asocijacije – titulu doživotnog počasnog predsednika. Titula je Bogdanu dodeljena pred koncert u Subotici i to zbog njegovih zasluga u promociji tamburaške muzike u svetu.
   29.11.2013 10:36
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pokrajinski javni servis "Radio-televizija Vojvodine" danas proslavlja svoj Dan. Pre 64 godine Radio Novi Sad počeo je sa emitovanjem programa, Televizija mu se pridružila pre 38 godina, dok će internet redakcija, ove godine, obeležiti sedam godina postojanja. U NATO bombardovanju srušena zgrada TVNS nije obnovljena 15 godina, a jedan od najčešćih izgovora svih nadležnih od 2000. godine do danas bio je da je navodno sporno vlasništvo nad zemljištem na Mišeluku.
   26.11.2013 11:31
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, a od republičkih organa očekuje da obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
   25.11.2013 11:28
   Kliknite da pročitate celu vest

   Futožanin Rajko Gligorić pokloniće 30 tona kupusa siromašnima, ali pod uslovom da dođu organizvano i da sami naseku koliko im treba. Na ovakav potez se odlučio jer mu se, kako kaže, ne isplati da plati radnike i da potom kupus prodaje nakupcima. Više voli da pokloni sirotinji nego preprodavcima: Rajko Gligorić. Prema njegovim rečima, za jutro zemlje pod kupusom treba uložiti oko 1.000 evra, a za toliko ne može da se proda iako je reč o nadaleko čuvenom proizvodu.
   22.11.2013 12:28
   Kliknite da pročitate celu vest

   Porodica Dangubić iz Gajdobre (vlasnici i u Evropi poznate firme za proizvodnju elektrogalanterije „Aling konel“) izgradili su u ovom mestu centar za reciklažu plastičnog otpada, najmoderniji u regionu. Vizija vlasnika bila je da će Srbija vrlo brzo, zbog sebe, ali i kao uslov za ulazak u EU, urediti sistem prikupljanja i prerade te vrste ambalaže i da će se ulaganje vrlo brzo isplatiti.
   22.11.2013 12:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   IT park u Inđiji trebalo bi da dobije prve stanare za tri do četiri meseca, kaže za "Politiku" predsednik "Embasi grupe" Džitu Virvani. Informaciono-tehnološki i biznis park, prva takva investicija indijske "Embasi grupe” u Evropi i najveće ulaganje Indije u Srbiji, otvoren je juče u Inđiji. Kompanija je podigla kompleksno zdanje od deset hiljada kvadratnih metara koje može da primi 1.500 zaposlenih.
   22.11.2013 09:18
   Kliknite da pročitate celu vest

   Komisija za nazive ulica i delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je danas predlog da jedna od novih ulica u naselju Adice ponese ime legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Ukoliko gradski parlament usvoji predlog Komisije, tabla sa imenom popularnog pevača biće postavljena već početkom naredne godine, u ulici koja trenutno nosi naziv Nova 3.

   Strana 10 od 19 PrvaPrva 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16