Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   05.02.2014 11:22
   Kliknite da pročitate celu vest

   Rekordni udаri vetrа zаbeleženi su nа području Vršcа u noći između petkа i subote. U 1.45 košаvа je dostizаlа 168 kilometаrа nа sаt, što merni instrumenti do sаdа nikаd nisu zаbeležili. U grаdu pod kulom bilo je sličnih orkаskih nаletа 1979 godine, kаko je zаpisаno, košаvа je duvаlа preko 150 kilometаrа nа sаt, аli, pričаju stаriji, аpаrаti tаdа nisu merili iznаd te brojke.
   05.02.2014 11:14
   Kliknite da pročitate celu vest

   Anketirani potrošači u četiri grada u Vojvodini, Novom Sadu, Subotici, Vršcu i Inđiji nisu u potpunosti zadovoljni uslugama komunalnih preduzeća, najviše pohvala dobila su preduzeća za pogrebne usluge, a najviše zamerki bilo je na parking, objavila je danas Asocijacija potrošača Srbije APOS.
   04.02.2014 12:09
   Kliknite da pročitate celu vest

   Posle višednevnog nevremena sa radom počinju osnovne i srednje škole u Zrenjaninu kao i vrtići i Predškolske ustanove. Vanredna situacija trajala je tri dana. Sinoć je postao prohodan magistralni put Beograd Zrenjanin, na deonici Perlez-Stajićevo. Apeluje se na vozače da voze sporije i oprezno. Otvorene su i deonice Vatin-Vršac-Pančevo, kao i Pančevo-Kovin-Kovin most.
   04.02.2014 09:58
   Kliknite da pročitate celu vest

   Direktorka Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) Nataša Đereg upozorila je da su se snežni nanosi na putevima u Vojvodini mogli izbeći da su nadležni na vreme vodili računa o tome da se zasade drvoredi na kritičnim tačkama na putevima. "Nažalost, kod nas su među donosiocima zakona i odluka prisutni oni koji nemaju svest o važnosti vetrozaštitnih pojaseva", kazala je Nataša Đereg agenciji Beta.
   03.02.2014 11:30
   Kliknite da pročitate celu vest

   Drama sa zavejanim ljudima koja je trajala tri dana u Vojvodini, polako se okončava. Vanredna situacija je i dalje je na snazi u Zrenjaninu i Pančevu. U tim gradovima deca danas ne idu u školu, a vrtići su zatvoreni. Iz smetova na auto-putu Novi Sad - Subotica evakuisani su svi putnici i automobili, ali iz sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i dalje apeluju na građane da bez preke potrebe ne kreću na put.
   02.02.2014 17:49
   Kliknite da pročitate celu vest

   Dok su atomobili bili zavejani na putu Stajićevo- Perlez u nedelju, a vlasnici vozila jedva evakuisani, lopovi su iskoristili priliku i obili nekoliko vozila. Automobili su obijeni u noći između subote i nedelja, a sa nekih su skinuti i točkovi, prenosi Beta. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predarg Marić kaže za B92 da to govori o našem mentalitetu.
   02.02.2014 13:53
   Kliknite da pročitate celu vest

   Gradski krizni štab za vanredne situacije doneo je odluku i da u ponedeljak i utorak ne rade osnovne i srednje škole na teritoriji Pančeva. Zbog nepovoljnih meteoroloških uslova i Štab za vanredne situacije Grada Zrenjanina doneo je odluku da sutra ne bude održana nastava u osnovnim i srednjim školama na teritoriji tog grada.
   01.02.2014 20:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   Stotine i stotine putnika zateklo se, u petak i subotu, zarobljeno na putevima u Bačkoj koju je orkanski vetar pretvorio u ledeni kavez smetova. Angažovani na raščišćavanju smetova imali su sizifovski posao, jer je vetar istovremeno stvarao nove nanose. Mnogi su u kilometarskim kolonama na putevima u ataru Vrbasa, Kule i Malog Iđoša satima čekali na pomoć.
   01.02.2014 14:00
   Kliknite da pročitate celu vest

   Predstavnici šest opština Severnobanatskog upravnog okruga, privrednici kao i predstavnici civilnog sektora bili su učesnici javne rasprave posvećene Nacrtu programa razvoja AP Vojvodine za period do 2020. godine. Kako je prilikom rasparve u Kikindi naglašeno, taj važan strateški dokument sadrži četiri osnovna prioriteta - ljudski resursi, razvoj infrastrukture, održivi ekonomski rast i izgradnja institucionalnih kapaciteta.
   31.01.2014 13:18
   Kliknite da pročitate celu vest

   Snežni nanosi na putu kod Zrenjanina, oko Stajićeva, gde je u blokadi oko 50 vozila, veći su od dva metra, pa mehanizacija putara ne može da ih ukloni i probije se do zavejanih, zbog čega je Sektor za vanredne situacije zatražio pomoć vojske, kaže načelnik Uprave za vatrogasni spasilačke jedinice Goran Nikolić. Saobraćaj na toj deonici u potpunoj je blokadi od sinoć u 21 čas, a vetar nanosi i snežne smetove.
   30.01.2014 13:57
   Kliknite da pročitate celu vest

   U okviru projekta "Baština - po dužini i širini" završeno je fotografisanje značajnijih spomenika, crkava, objekata pod zaštitom i baštine na teritoriji Grada Sombora. U svih 15 somborskih sela načinjeno je više stotina fotografija krstova, spomenika na grobljima, kapela, crkava, svetilišta, kuća pod zaštitom države, spomen ploča i drugih objekata koji čine kulturno-istorijsku baštinu somborskog kraja.
   30.01.2014 09:30
   Kliknite da pročitate celu vest

   Prvi supermarket "Karfura" u Srbiji biće otvoren u Novom Sadu, kažu u kompaniji CMB Bugarska, koja je vlasnik franšize čuvenog francuskog trgovinskog lanca. U kompaniji CMB Bugarska su za portal Si njuz potvrdili da planiraju otvaranje prodajnog objekta u Novom Sadu, ističući da trenutno ne mogu da iznose više detalja o ovom projektu.
   26.01.2014 13:33
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Novom Sadu održan protest individualnih potrošača prirodnog gasa koji su nezadovoljni visinom decembarskih računa i kvlitetom gasa. Protest je održan ispred poslovnog centra NIS-a u gde je sedište i Javnog preduzeća "Srbijagas", a skup je organizovalo Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet". Protestu je prisustvovalo nekoliko stotina građana koji su tražili da se računi za gas individualnih potrošača za decembar redukuju, jer smatraju da su neopravdano visoki.
   20.01.2014 11:17
   Kliknite da pročitate celu vest

   Tehnolog alkoholnih pića Šandor Komaromi (64) iz Petrovaradina nikada nije odustao od želje da iz svog kazana s prijateljima nazdravlja kvalitetnim domaćim viskijem. Zahvaljujući takvoj hedonističkoj upornosti, u Srbiji se na tržištu nedavno prvi put pojavio domaći viski, proizveden od domaćih sastojaka koji po kvalitetu, kako tvrde upućeni, ne zaostaje za škotskim ili irskim, prenosi B92.

   Strana 10 od 19 PrvaPrva 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16