Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   30.09.2013 13:52
   Kliknite da pročitate celu vest

   Učenici Poljoprivredne škole u Zrenjaninu ove sezone će prvi put proizvoditi povrće u školskom plasteniku, koji će se prostirati na 100 kvadratnih metara. Poljoprivredna škola i Poljoprivredna stručna služba u Zrenjaninu počinju danas ostvarivanje projekta "Proizvodnja povrća u kontrolisanim uslovima zaštićenog prostora", u okviru kojeg će se učenici brinuti o plasteniku u toj školi koja obrađuje 160 hektara oranica.
   30.09.2013 12:44
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nova zgrada Rektorata Univerziteta u Novom Sadu u ulici Zorana Đinđića, otvorena je danas u 11 časova. Zgradu je otvorio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Gradnja Rektorata počela je pre 17 godina, a iako je njeno otvaranje najavljivano više puta tokom nekoliko prethodnih godina, ono se dogodilo tek danas. Prethodno je Univerzitet najavio da će Rektorat svečano biti otvoren krajem juna, ali je ceremonija prolongirana sve do početka ove školske godine.
   26.09.2013 10:28
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da su inspekcijske kontrole utvrdile da je ove godine u Srbiji, geneteski modifikovana (GMO) soja bila posejana na 23 hektara. Pregledano je oko 1.300 parcela, a prisustvo GMO soje je potvrđeno u 42 od 45 uzetih uzorka. U Ministarstvu poljoprivrede su naglasili da je sva količina te soje uništena pre nego što je sazrela i bila spremna za žetvu, prenosi novosadski Radio 021.
   26.09.2013 10:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Stanovnici Zrenjanina na flaširanu vodu dnevno troše 20.000 evra, jer vlast ne rešava problem sa snabevanjem pijaćom vodom, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora opozicione Demokratske stranke (DS) Bratislav Tomić. On je na konferenciji za novinare rekao da to znaci za Zrenjaninci godišnje na flasiranu vodu troše i do 28 miliona evra, podsećajući da je od 2004. godine zabranjeno da se pije voda iz gradskog vodovoda.
   25.09.2013 21:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Srednjobanatskom okrugu se privodi kraju žetva suncokreta na površini od oko 45.000 hektara, sa prosečnim rodom od tri tone po hektaru, saopšteno je danas iz Poljoprivredne stručne službe u Zrenjaninu. To je nadprosečan rod koji su banatski ratari predali u silose na čuvanje, iako još nije poznata cena te uljarice o kojoj paori nedeljama pregovaraju s prerađivačima i zbog čega su nedavno protestovali uz traktorsku blokadu kapija Fabrike ulja "Dijamant" u Zrenjaninu i uljare "Banat" u Novoj Crnji.
   24.09.2013 11:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nа sаstаnku koji je održаn u Regionаlnoj privrednoj komori Sombor, а kojem su prisustvovаli dr Zorа Mijаčević s Veterinаrskog fаkultetа u Zemunu, Brаnislаv Rаketić iz Ministаrstvа poljoprivrede, šumаrstvа i vodoprivrede, kаo i Zorаn Drаgojević iz Zаvodа zа intelektuаlnu svojinu Srbije, predstаvljenа je registrаcijа oznаke geogrаfskog poreklа somborski sir, kаo ime poreklа.
   24.09.2013 11:08
   Kliknite da pročitate celu vest

   Dvа fruškogorskа selа, Vizić u opštini Bаčkа Pаlаnkа i Erdevik u opštini Šid, konаčno će biti povezаnа putem, o čemu je zvаničnim dopisom JP „Putevi Srbije” obаvestilа opštine. Posle mnogo pregovorа i obećаnjа, meštаni Vizićа i Neštinа, obrаdovаni su ovom vešću, jer dа bi došli do svoje opštine morаju prolаziti nekoliko kilometаrа kroz Hrvаtsku i preko četiri grаničnа prelаzа.
   23.09.2013 12:08
   Kliknite da pročitate celu vest

   Javno preduzeće „Informatika” neovlašćeno od građana naplaćuje osiguranje stanova i kuća u okviru objedinjene naplate, upozorava Aniko Muškinja Hajnrih, pokrajinska ombudsmanka. Čini se da je ovom izjavom okončana afera oko nametanja osiguranja građanima koji komunalne račune mogu da plate samo preko “Informatike”.
   23.09.2013 11:42
   Kliknite da pročitate celu vest

   Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine obezbedio je još 85 miliona dinara za završetak radova na izgradnji starog, zaštićenog dela zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Kako je Tanjugu izjavio gradonačelnik Subotice Modest Dulić, ovim je ispunjeno obećanje čelnika Fonda da će u ovoj godini biti obezbeđeno 150 miliona dinara za radove na pozorištu.
   23.09.2013 11:14
   Kliknite da pročitate celu vest

   Biciklistički put uz Begej od Zrenjanina do Temišvara biće izgrađen u sklopu zajedničkog projekta Grada Zrenjanina i partnera iz Rumunije, Uprave za vode Banata i Temišvarske županije. Budući biciklistički put od 75 kilometara biće najkraća veza Zrenjanina i Temišvara, a celom dužinom će ići uz kanal Begej. Izgradnja biciklističkog puta deo projekta za razvoj prekograničnog turima, uz finansijsku podršku fonda IPA, programa prekogranične saradnje CBC Rumunija-Srbija.
   22.09.2013 11:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Opštini Plandište Naftna Industrija Srbije (NIS) počela je izgradnju prvog vetroparka u Srbiji "Plandište" u koju će, prema rečima generalnog direktora NIS-a, Kirila Kravčenka, biti uloženo 160 miliona evra. Radove na izgradnji otvorili su prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i Kravčenko, koji je rekao da će se realizacijom projekta baviti zajedničko preduzeće NIS Elektrovind, u kome NIS ima 50 odsto vlasničkog udela, dok je ostatak u vlasništvu privatnih investitora.
   21.09.2013 11:45
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ekipa novosadskog Dnevnika istraživala je dostupnost rаdio i TV stаnicа u Vojvodini i primetila da se ona rаzlikuje od mestа do mestа. Pojedine opštine imаju tu sreću dа mogu dа prte preko sto domаćih i strаnih progrаmа, dok druge, ukoliko nisu priključene nа kаblovsku mrežu ne mogu dа prаte čаk ni RTS. To je slučаj u Šidu, gde se uglаvnom jedino mogu prаtiti TV stаnice iz susedne Hrvаtske.
   19.09.2013 11:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   Centar "Zdravka" Društva za borbu protiv raka Sombor počeo je sa radom 18. septembra, samo dan nakon njegovog svečanog otvaranja. Akcija "Zdravka", koja traje već deset godina, i dalje će živeti u selima, za sve one koji nisu u mogućnosti da putuju do grada, stručnjaci će dolaziti u njihovo okruženje, a u centru "Zdravka" odvijaće se aktivnosti namenjene obolelima koji žive u gradu, najpre namenjene ženama koje rade po ceo dan i ne stižu do lekara, a treba im neka pomoć ili savet.
   16.09.2013 14:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   JGSP "Novi Sad" tokom ove nedelje odlučuje kome će poveriti izradu sistema za elektronsku naplatu karata u prevozu, piše portal 24 sata. Tender je raspisan, a za uvođenje sistema izdvojeno je 135 miliona dinara. Planirano je da ipak kompletan sistem naplate ostane u vlasništvu Gradskog saobraćajnog preduzeća, čime će se izbeći, kako kaže Milan Balać, direktor GSP "Novi Sad", da prihode ubira neko drugo preduzeće.

   Strana 15 od 24 PrvaPrva 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21