Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   05.11.2013 12:11
   Kliknite da pročitate celu vest

   Cena prirodnog gasa za sve kategorije kupaca koji su priključeni na gasnu mrežu biće smanjena, a pojeftiniće i daljinsko grejanje u Zrenjaninu, najavila je danas "Gradska toplana". To preduzeće, kako je saopšteno, smanjiće cenu gasa jer će i "Srbijagas" od 1. decembra pojefitniti prirodni gas za javne snabdevače za 3,6 odsto.
   04.11.2013 12:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Obnovljeni plаto ispred hrаmа Svetog Vаznesenjа Gospodnjeg u Čurugu svečаno je otvoren u nedelju, u prisustvu velikog brojа zvаnicа i stаnovnikа ovog mestа. Čuružаni su dobili trg, nа kаkvom bi im, svаkаko, pozаvideli i stаnovnici mnogih grаdovа. Rаdovi su zаpočeti u mаju, а opštinа Žаbаlj je zа njih je izdvojilа oko sedаm milionа dinаrа. Ipаk, projekаt uređenjа nа početku nije nаišаo nа odobrаvаnje meštаnа, jer su višegodišnjа stаblа lipe posečenа, prenosi Dnevnik.
   04.11.2013 09:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Novom Sadu kriminalci oružje kupuju u podzemlju, a običan svet to čini na Najlon pijaci. Crno tržište oružja funkcioniše "po preporuci". Oružje stiže iz Bosne i sa Kosova.Osim raznih rariteta, kradene markirane odeće po niskim cenama, alata, vozila i svih mogućih predmeta potrebnih za kuću, na Najlon pijaci u Novom Sadu građani kupuju i – oružje.
   03.11.2013 13:46
   Kliknite da pročitate celu vest

   Više od 30.000 ljudi u Novom Sadu je nezaposleno, a trećinu čine mladi. Među 5.500 visokoobrazovanih koji čekaju posao, čak je 11 doktora nauka. Neka akademska zanimanja su veoma tražena, pa posao mogu dobiti biohemičari, radiolozi, oftalmolozi. Tamara Štetin (27) je završila psihologiju pre dve godine, ali ne može da nađe posao u struci. Išla je nekoliko puta na razgovor za posao, ali nisam primljena.
   31.10.2013 13:42
   Kliknite da pročitate celu vest

   Opština Titel predstavila je na Međunarodnom sajmu investicija “Investekspo” u Novom Sadu, projekat navodnjavanja Titelskog brega, za sada najveću investiciju te vrste u Srbiji, vrednu oko 15 miliona evra. Predsednik Opštine Titel Dragan Božić je napomenuo da bi ostvarivanjem te investicije bilo obezbeđeno navodnjavanje 8.500 hektara prvoklasnog poljoprivrednog zemljišta.
   29.10.2013 12:53
   Kliknite da pročitate celu vest

   Slika putnika koji jure na voz da bi stigli na posao ili fakultet iz Beograda u Novi Sad, i obrnuto, mogla bi da se vidi već za tri godine, piše list "24 sata". Naime, tada će pruga između naša dva najveća grada, najavljuju u Železnicama Srbije, biti osposobljena za prosečne brzine od 120 kilometara na čas, što znači da će biti potrebno svega 40 minuta putovanja potpuno novim vozovima, koji će početi da pristižu već naredne godine.
   29.10.2013 12:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   U najvećem vojvođanskom porodilištu, novosadskoj Betaniji, očekuju da će do kraja godine biti rođeno više od 6.500 beba, najmanje 150 više nego prošle godine. Zaključno sa septembrom na svet je došlo 4.720 mališana. Tokom poslednjih 20 godina u Betaniji, u kojoj se ne porađaju samo novosadske mame, već porodilje iz svih krajeva Vojvodine, broj porođaja kretao se između 5.900 i 6.400. Ove godine, navijaju lekari, vredne mame i tate napraviće prevrat - biće rođeno više 6.500 beba.
   27.10.2013 17:48
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na pet lokacija u Bačkoj Palanci biće postavljene najsavremenije pokretne kamere visoke rezolucije čiji snimci će biti prosleđeni u kontrolni centar koji će ih pratiti 24 sata. Sa centrom će biti povezani policija, vatrogasci, Hitna pomoć, koji će od sada moći mnogo brže da reaguju. Posao je poveren slovenačkoj firmi „Varnost“, koja je takve projekte do sada radila samo u inostranstvu, pa će Bačka Palanka biti među prvim gradovima u Srbiji gde će ovakav bezbedonosni sistem biti instaliran.
   25.10.2013 11:44
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nakon što su ove nedelje u zrenjaninskom naselju 4. juli uočene lisice, nadležne službe poručuju da su preduzete sve neophodne mere u skladu sa zakonskim propisima, kako bi one bile uklonjene. Za sada nije uhvaćena nijedna lisica, a od kada su prvi put uočene, u utorak uveče, niko ih više nije primetio u tom delu grada. Ukoliko primete lisice, građani treba da pozovu komunalnu policiju ili zoohigijensku službu.
   24.10.2013 09:18
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pančevo je prvi grad u Srbiji koji će koristiti solarnu energiju i vetrogeneratore u oblasti saobraćaja, jer je u tom gradu pušteno u rad "Ostrvo za održivi saobraćaj" koje se sastoji od fotonaponskih panela i fotonaponskog uređaja za napajanje, povezanog na bateriju za punjenje automobila i bicikala, pustili su u rad gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov, ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco i savetnica za zaštitu životne sredine provincije Ravena Mara Ronkuci.
   21.10.2013 12:51
   Kliknite da pročitate celu vest

   Sajam zapošljavanja biće održan 23. oktobra u Zrenjaninu, a prema do sada pristiglim prijavama, poslodavci su iskazali potrebu za 117 radnika. Traženi su radnici na radnim mestima: radnici u proizvodnji, pomoćni radnici, rukovaoci građevinskim mašinama, vozači, prodavci, prodavci-kasiri, mesari, kuvar, konobar, pica-majstor, saradnici za prodaju, agenti prodaje, komercijalista, knjigovođa, diplomirani inženjeri poljoprivrede-smer fitomedicina.
   20.10.2013 15:47
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nepoznati počinioci ukrali su spomenik "Ptica slomljenih krila" u Subotici, a policija intenzivno traga za počiniocima. Kako je saopšteno iz Subotičke policije, prijavljen je nestanak bronzanog spomenika "Ptica slomljenih krila", postavljenog u spomen parku pored Senćanskog groblja u Subotici. Na mestu događaja, uviđaj su obavili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici i pripadnici Policijske uprave u Subotici, dodaje se u saopštenju.
   18.10.2013 15:58
   Kliknite da pročitate celu vest

   Novosadski mostovi su generalno u dobrom stanju, procenjuju u Zavodu za izgradnju grada, ali to se ne odnosi na izuzetno loše stanje Sentandrejskog mosta i Varadinskog, kojem još nije rešeno ni pitanje vlasništva. Nadležni u ZIG-u naglašavaju da je Sentandrejskom mostu, koji je izgrađen pre 49 godina, potrebna hitna rekonstrukcija. Poslednja analiza mosta urađena je 2008. godine i još tada je utvrđeno da se most nalazi u lošem stanju.
   15.10.2013 15:42
   Kliknite da pročitate celu vest

   Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je predlog odluke o uspostavljanju saradnje između tog banatskog grada i italijanskog Barija u kulturi, sportu, privredi i drugim oblastima od zajedničkog interesa. Odbornicima Gradske skupštine upućen je predlog da potvrde odluku i da ovlaste gradonačelnika Ivana Bošnjaka da potpiše sporazum o saradnji dva grada.

   Strana 15 od 24 PrvaPrva 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21