Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   22.11.2013 10:18
   Kliknite da pročitate celu vest

   Komisija za nazive ulica i delova naseljenih mesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je danas predlog da jedna od novih ulica u naselju Adice ponese ime legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Ukoliko gradski parlament usvoji predlog Komisije, tabla sa imenom popularnog pevača biće postavljena već početkom naredne godine, u ulici koja trenutno nosi naziv Nova 3.
   20.11.2013 13:33
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ulaganja u Staroj Pazovi: otvorene četiri industrijske zone, a niče i peta. Do polovine sledeće godine u pet novih pogona u Staroj Pazovi posao će dobiti bezmalo 2.000 radnika. Nove pogone završavaju srpske kompanije „Milšped“ i „Streit Jucit“, belgijski „Delez“, austrijski „Ajmaks“ i Italijansko-austrijska firma „Kvatro haus“.
   19.11.2013 11:33
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kuća u centru Bečeja koju je Bogdan Dunđerski zaveštao Matici Srpskoj, posleratnih godina postala je vlasništvo opštine. Veći deo koriste i održavaju štamparija, banka i advokatska kancelarija ali je stotinak kvadratnih metara ovog zdanja bilo sve samo ne deo spomenika kulture kakav bi status ova kuća morala da ima. Do kraja naredne godine deo kuće, koji je decenijama bio zapušten predstavljajući ruglo u centru grada, konačno će biti uređen i pretvoren u Medija centar.
   18.11.2013 15:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Radovi na obnovi Starog mosta preko Dunava kod Beške biće gotovi za oko dve nedelje i saobraćaj će moći da se odvija u punom profilu autoputa. Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je izjavio na međunarodnom skupu "Savremeno održavanje puteva" da je veoma važno što će konačno biti povezan Koridor 10 na potezu od Beograda do Subotice, s obzirom da se, zbog radova, saobraćaj odvija samo preko Novog mosta kod Beške.
   18.11.2013 12:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   Preduzeće "Park Palić" objavilo je konkurs za idejno urbanističko - arhitektonsko rešenje uređenja banjsko-hotelskog kompleksa - akva parka uz istočnu obalu jezera Palić. Konkurs je otvoren u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije, a prva nagrada na konkursu je više od milion dinara, prenosi Radio Televizija Vojvodine.
   16.11.2013 16:10
   Kliknite da pročitate celu vest

   Srbija će izgubiti 5,5 miliona evra donacije Evropske unije ako do 15. decembra ne bude raspisan tender za izgradnju pristupnih puteva ka Žeželjevom mostu u Novom Sadu. Prema ugovoru, most je trebalo da bude završen do 10. novembra ove godine, ali je do sada završeno manje od polovina posla. Kašnjenje na gradnji mosta ministar saobraćaja Aleksandra Antić i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ocenili su kao nedopustivo.
   15.11.2013 20:42
   Kliknite da pročitate celu vest

   Novoosnovana "Fruškogorska kooperativa" u sremskom selu Mala Remeta primer je kapitalne investicije, projekta koji je najznačajniji ne samo za voćarstvo Vojvodine, već i čitave Srbije. Intenzivna proizvodnja kvalitetnih sorti jabuka, povećanje prinosa, kvaliteta i udruživanje voćara, trendovi su u proizvodnji jabuka u zemljama Evropske unije, prenosi Radio Televizija Vojvodine.
   15.11.2013 15:54
   Kliknite da pročitate celu vest

   Sajam zapošljavanja, 34. po redu održava se u četvrtak, 28. novembra u zapadnom holu Spensa. Svoje učešće na sajmu poslodavci mogu prijaviti do 25. novembra u prostorijima Nacionalne službe za zapošljavanje (Alberta Tome 2), u kancelarijama 12 i 13 (u prizemlju). Sajam se održava od 10 do 15 časova.
   14.11.2013 15:46
   Kliknite da pročitate celu vest

   Lekari Kliničkog centra Vojvodine noćas su obavili transplantaciju organa, čime su spašena dva života. Tim hirurga KCV uradio je jednu transplantaciju bubrega, dok je drugi bubreg poslat u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Beogradu. Zahvaljujući humanosti porodica donora u proteklih 10 dana spašeno je osam života, urađene su dve transplantacije jetre i četiri presađivanja bubrega.
   12.11.2013 16:54
   Kliknite da pročitate celu vest

   Sat na Petrovaradinskoj tvrđavi, jedan od simbola Novog Sada, ponovo proradio danas u podne. Namerno je zaustavljen pre dva meseca da bi bio rekonstruisan. Sat je bio u izuzetno lošem stanju i obnova je trajala dva meseca. 800 hiljada dinara, koliko je koštala njegova rekonstrukcija, obezbedili su organizatori "Tamburica festa" a radovi su izvedeni u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture.
   08.11.2013 19:50
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Novom Sadu je otvoren najveći tržni centar u Vojvodini. Prodavci nude popuste, poklone i vaučere. Zastupljene mnoge nama već poznate robne marke, a novost je "Mango Kids". Kompanija BIG CEE otvorila je i poslednji deo svog tržnog centra u Novom Sadu, godinu dana nakon otvaranja prve faze, od kada su kupcima na raspolaganju bili prvi prodajni objekti u otvorenom delu tržnog centra.
   07.11.2013 11:16
   Kliknite da pročitate celu vest

   Prema nacrtu budžeta za 2014. godinu, Vojvodina će ponovo biti uskraćena za dobar deo koji joj iz budžeta pripada po Ustavu, i to u iznosu od 16 milijardi dinara, izjavio je danas član Odbora Skupštine Srbije za finansije Zoltan Pek. - Kada je reč o Vojvodini, nažalost, u ovom predlogu zakona Vojvodina neće dobiti onih sedam odsto što joj sledi (po Ustavu Srbije) - rekao je Pek za Radio Novi Sad.
   05.11.2013 12:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   Posle dve decenijа u Pаnčevu ponovo počinje sа rаdom kompletno renovirаn nekаdаšnji bioskop „Apolo”. Nаkon što je uložen 21 milion dinаrа u njegovo uređenje, objekаt je sаdа multifunkcionаlаn i prostire se nа 600 kvаdrаtnih metаrа. Osim zа bioskopske projekcije biće korišćen i zа koncerte, izložbe, žurke, progrаme zа mlаde i druge sаdržаje, prenosi novosadski Dnevnik.
   05.11.2013 12:11
   Kliknite da pročitate celu vest

   Cena prirodnog gasa za sve kategorije kupaca koji su priključeni na gasnu mrežu biće smanjena, a pojeftiniće i daljinsko grejanje u Zrenjaninu, najavila je danas "Gradska toplana". To preduzeće, kako je saopšteno, smanjiće cenu gasa jer će i "Srbijagas" od 1. decembra pojefitniti prirodni gas za javne snabdevače za 3,6 odsto.

   Strana 15 od 24 PrvaPrva 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21