Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   09.09.2013 10:54
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pomalo stidljivo, ali pre svega na visini zadatka, bečejski srednjoškolci su dočekali prvi čas seksualnog vaspitanja. Sve što ih je zanimalo o seksualnim odnosima, od sada će pitati u učionici, umesto na internetu. Projektom je obuhvaćeno 10 škola u celoj Vojvodini. Ukupno 1200 đaka će ove školske godine na dobrovoljnoj bazi pohađati ovaj predmet, a nastavnici će biti volonteri edukatori.
   08.09.2013 12:47
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Zrenjaninu je svečano otvorena fabrika "Cico Kolekšn" (Cico Collection) za proizvodnju muških i ženskih farmerki, u koju je do sada uloženo tri miliona evra. U fabrici će tokom ove godine biti zaposleno 168 radnika, a njihov broj 2017. dostići oko 1.500 radnika, najavio je direktor Predrag Mihajlović. Vrpcu su u pogonima kompanije "Cico Kolekšn" presekli suvlasnici Siniša Novaković, poreklom iz Zrenjanina, koji sada živi u Štutgartu, i Volfgang Rajzerer iz Bajern Rozenhajma u Nemačkoj.
   06.09.2013 12:40
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na prostoru Novosadskog sajma bi, u okviru proširenja i unapređivanja njegove delatnosti, iduće godine trebalo da bude izgrađen akvapark sa velnes i spa centrom. "Našu osnovnu delatnost, priređivanje sajmova i izložbi, planiramo da proširimo tako što ćemo jedan deo pretvoriti u akvapark, spa i velnes centar, koji će biti dostupni građanima Novog Sada, Vojvodine, Srbije...", rekao je generalni direktor te sajamske kuće Dragan Lukač.
   04.09.2013 11:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   Požar u diskoteci "Kontrast" prouzrokovali su kratki spojevi na električnim provodnicima usled mehaničkog oštećenja izolacije, a uzrok oštećenja ne može se utvrditi, izjavio je u nastavku suđenja četvorici optuženih za tragediju u diskoteci, veštak Nacionalno-kriminalističko-tehnološkog centra MUP-a Lazar Nešić. To su potvrdile i njegove kolege Miloš Vukadinović i Zoran Mišković.
   04.09.2013 11:35
   Kliknite da pročitate celu vest

   Restauracija fasadnog dela školske zgrade Srpske pravoslavne bogoslovije “Svetog Arsenija” u Sremskim Karlovcima je završena, a sredstva je obezbedio Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine uz finansijsku podršku Vlade Srbije, saopštio je biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću. Karlovačka bogoslovija je najstarija duhovna škola na Balkanu, a restaurisanjem fasade vraćen je sjaj zgradi, koja je jedna od najlepših u Vojvodini.
   04.09.2013 11:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   Više od 40 odsto stanovništva Vojvodine snabdeva se vodom koja sadrži veću koncentraciju arsena od dozvoljene, rečeno je na konferenciji "Kvalitet voda" na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Na području Bačke i Banata, oko 800.000 stanovnika, snabdeva sa vodom koja sadrži više od 10 mikrograma arsena po litru. Prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ona sme da sadrži do 10 mikrograma arsena, rečeno je na konferenciji.
   04.09.2013 09:30
   Kliknite da pročitate celu vest

   Meštani Bača i susednog Vukovara već dva meseca ne koriste skelu na Dunavu, pomoću koje je put iz Srbije u Hrvatsku bio kraći. Uspostavljene veze između stanovnika ove dve pogranične opštine dovedene su u pitanje, jer su umesto prelaska jednog kilometra preko reke, usmereni na daleko duži put preko zvaničnog graničnog prelaza Bogojevo, uz obaveznu kontrolu pasoša i strože mere prelaska državne granice.
   03.09.2013 15:25
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kаo u celoj Srbiji i u stаropаzovаčkoj opštini je 2. septembrа školsko zvono oznаčilo početаk nove rаdne godine zа аrmiju đаkа kojа ove godine broji 6.935 učenikа. Od togа je 5.378 osnovаcа u 10 osnovnih i 1.557 srednjoškolаcа u tri srednje škole. Predsednik opštine Stаrа Pаzovа Đorđe Rаdinović je sа sаrаdnicimа nаjpre pozdrаvio prvаke u OŠ „Slobodаn Sаvković” u Stаrim Bаnovcimа, а potom i u OŠ “Heroj Jаnko Čmelik” u Stаroj Pаzovi, poželevši im dа vredno uče i druže se.
   03.09.2013 10:20
   Kliknite da pročitate celu vest

   Železničkа infrаstrukturа u odžаčkoj opštini, rаzvijаlа se još u prvoj polovini 19. vekа zа prevoz pre svegа robe. Poljoprivredni proizvodi koje su tаdа bogаti pаori proizvodili, stizаli su nа tržištа gotovo cele Evrope. Industrijske koloseke je posedovаlа fаbrikа kаnаpа još početkom 20. vekа zа dovoz sirovine, аli i trаnsport gotovih proizvodа. Železnički putnički sаobrаćаj, povezivаo je skoro svа mestа oko Odžаkа.
   02.09.2013 21:47
   Kliknite da pročitate celu vest

   Posle letnje pauze i vrlo uspešne prve sezone “Državnog posla” koju su gledaoci mogli da prate na RTV, a koji je preko YouTube kanala stigao i do publike u celoj Srbiji i šire, ova popularna serija se od danas vraća na male ekrane. Okosnicu radnje će i dalje činiti naša svakodnevica, aktuelne društvene i političke teme obrađene na način svojstven Čvarkovu, Torbici i Boškiću.
   29.08.2013 12:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   Predsednik Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Zoran Sefkerinac najavio je danas blokadu putnih pravaca od Pančeva do Beograda ukoliko ih niko iz Vlade Srbije ne primi na razgovor. Zahtevi paora predati na pisarnici Vlade. Ratari iz Zrenjanina proveli su noć u traktorima i danas su nastavili, juče započetu, blokadu Fabrike ulja "Dijamant".
   29.08.2013 12:11
   Kliknite da pročitate celu vest

   U selu Mesić udaljenom desetak kilometara od Vršca, slikar Đura Pavkov planira da podigne bajkoviti park kulture. - Osmislio sam da desetak zemalja izgradi male kuće koje su specifične za njihovo podneblje, a čije bi amasade učestvovale u projektu i izboru arhitekte. Te kućice bi se koristile za rad umetnika baš iz tih zemalja koji bi svake godine učestvovali na umetničkih koloniji. Park bi se vremenom širio i nastajalo bi “dečje selo iz bajke”, koje bi činilo još desetak bajkovitih kuća - objašnjava Pavkov.
   28.08.2013 14:05
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Novom Sadu na Bulevaru Jaše Tomića, otvoren je novi „Mekdonalds“ restoran, drugi u tom gradu, a 19. po redu u Srbiji gde ova kompanija posluje već 25 godina. Restoran iz ovog lanca brze hrane, koji zapošljava 55 radnika, otvorili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Kompanije „Mekdonalds Srbija“ Tomaž Rogač.
   27.08.2013 09:26
   Kliknite da pročitate celu vest

   Od danas počinju strože kontrole teškog teretnog saobraćaja kroz Irig, a nakon prošlonedeljne blokade puta M21. To je deo zahteva meštana i Opštine Irig nadležnima, kako bi se smanjila šteta koja prouzrokuje visoka frekvencija teretnog saobraćaja kroz to mesto. Sutra će se održati i sastanak u Vladi Vojvodine kako bi se definisali dalji koraci ka ispunjenju najznačajnijeg zahteva, a to je izgradnja obilaznice u Irigu, koja je jedino trajno rešenje problema.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25