Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   17.07.2013 11:35
   Kliknite da pročitate celu vest

   Klaster kreativnih industrija Vojvodine (KVIK) organizuje nacionalno takmičenje za najbolji kreativni biznis plan, "Kreativni biznis kup Srbije" s ciljem jačanja preduzetničkih kompetencija u kreativnim industrijama i promovisanja kreativnih veština kao ključnih osnova za razvoj uspešnog biznisa. Pobednik iz Srbije učestvovaće u "Creative Business Cup" internacionalnom takmičenju za izbor najboljeg kreativnog preduzetnika na svetu.
   15.07.2013 11:29
   Kliknite da pročitate celu vest

   Podsticaji pokrajine projektima za prevenciju nasilja i diskriminacije kao i aktivnostima najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, ozvaničeni su danas potpisivanjem ugovora u prostorijama Vlade Vojvodine. Na konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije bilo je prijavljeno 43 projekta a finansijska sredstva, od ukupno četiri miliona dinara, dodeljena su za njih 16.
   14.07.2013 10:40
   Kliknite da pročitate celu vest

   Gradska biblioteka u Novom Sadu bogatija je za 14.000 knjiga. Potpisivanjem Ugovora o prenosu javne svojine na pokretnim stvarima na Grad Novi Sad, bez naknade, između 1. Brigade kopnene vojske i Grada Novog Sada, bibliotečka građa rasformirane biblioteke Garnizona Novi Sad, naime, predata je na korišćenje Gradskoj biblioteci, prenose Novosti.
   14.07.2013 08:35
   Kliknite da pročitate celu vest

   Somborac Dragomir Mraović (26), po zanimanju tehničar finalne obrade drveta, bavi se neobičnim i retkim zanimanjem, i pravi je majstor za hladno ispravljanje limova automobila i to tehnikom masiranja, čije je umeće priznato i na međunarodnom takmičenju. Za ovo zanimanje je retko ko čuo u Srbiji, ali je zato u evropskim zemljama veoma traženo, prenose Novosti.
   14.07.2013 07:17
   Kliknite da pročitate celu vest

   Predstavnici sremskih sela Neštin i Vizić, u bačkopalanačkoj opštini, na sastanku sa republičkom poslanicom Vesnom Jovicki zatražili su da za oko 50 đaka, koji škole pohađaju u Bačkoj Palanci, pasoše plati opština iz budžeta i da se država uključi u rešavanje problema koji opterećuje oko 1.500 građana u ovom delu Fruškogorja. Oni su objasnili da prosečno dnevno pogranični službenici udare četiri puta pečat na pasoš đaka i da se on “potroši” za pola godine.
   13.07.2013 09:19
   Kliknite da pročitate celu vest

   Asocijacija poljoprivrednika i Klub "100P plus" zahtevali su danas od Vlade Srbije da hitno isplati subvencije od 6.000 dinara po hektaru, regres za gorivo za prolećnu setvu i ostale neisplaćene subvencije iz 2012. godine. Asocijacija i Klub su u saopštenju zatražili da se rebalansom budžeta ne dozvoli umanjenje za agrar i ukazali da su investicije u poljoprivredi više nego neophodne.
   12.07.2013 12:40
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vlada Vojvodine usvojila je Predlog odluke o obrazovanju Pokrajinskog saveta nacionalnih zajednica, povremenog radnog tela koje će brinuti o očuvanju, unapređenju i zaštiti nacionalnih, verskih, jezičkih i kulturnih posebnosti pripadnika nacionalnih zajednica u Vojvodini. Taj savet će pratiti i razmatrati ostvarivanje prava nacionalnih zajednica i stanje međunacionalnih odnosa u Vojvodini i predlagati mere za unapređenje ravnopravnosti pripadnika nacionalnih zajednica.
   11.07.2013 13:37
   Kliknite da pročitate celu vest

   Od kako je gradski azil zatvoren, psi lutalice su sve veći problem na subotičkim ulicama. Od početka godine komunalnoj policiji prijavljeno je 200 slučajeva napada pasa lutalica, a samo tokom vikenda prijavljeno je 20 slučajeva, gde su primećeni čopori pasa na ulicama. Broj prijava udvostručen. Traže odštetu, procedura za isplatu oštrija, prenose "Novosti".
   10.07.2013 11:57
   Kliknite da pročitate celu vest

   I pored toga što je na prethodnim Svetskim igrama za osobe niskog rasta osvojio četiri medalje za Srbiju, Somborac Milan Grahovac ostao je bez pomoći države. Da su vremena teška, jesu, ali da u Srbiji ne može da se nađe novac da se na šampionat planete pošalje naš čovek koji treba da brani titulu prvaka sveta, u to je malo teško poverovati, prenosi Telegraf.
   07.07.2013 13:17
   Kliknite da pročitate celu vest

   Opština Temerin biće bogatija za dva velika sportska rukometna terena, na kojima će biti zastupljena i košarka i odbojka, kao i za dva opremljena dečja igrališta, u čiju će izgradnju biti uloženo ukupno sedam miliona dinara. Ovo je rezultat saradnje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i same Opštine, uz jednako finansijsko učešće obeju strana.
   06.07.2013 17:07
   Kliknite da pročitate celu vest

   NUNS i NDNV ukazuju da je rebalans republičkog budžeta za 2013. godinu diskriminišući po Javni servis Vojvodine i pozivaju Vladu da opredele sredstva i za vojvođanski javni servis. U pokrajini kažu da nemaju novca za finansiranje javnog servisa. Zakon o radiodifuziji je jasan - rad javnih servisa finansira iz TV pretplate. U slučaju finansiranja javnog servisa Vojvodine još uvek važeći zakon kaže da toj kući pripada 70 odsto prihoda od naplaćene pretplate u pokrajini.
   05.07.2013 09:15
   Kliknite da pročitate celu vest

   Inovator iz Sivca Stanko Mandić dobio je 80.000 evra za izradu dva prototipa kombinovane ratarske mašine, koja se kači iza plugova obrtača. Donaciju za izradu Mandićevog kultivatora, koji posle samo jednog prelaska preko njive ore njivu, sitni zemlju, ravna i stabilizuje podlogu, razbacuje mineralno đubrivo i obavlja setvu odobrila je ekspertska komisija Fonda za inovacionu delatnost u Beogradu, čiji su finansijeri EU i Svetska banka.
   04.07.2013 10:27
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nastavak suđenja okrivljenima za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci Kontrast u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi neće biti održan 9. jula zbog izveštaja sudskih veštaka, saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu. Kako se navodi, razlog za odlaganje glavnog pretresa za 2. septembar je ostavljanje dodatnog roka sudskom veštaku za izradu nalaza i mišljenja sa dodatnog veštačenja koje je obavljeno prošlog meseca na mestu nesreće.
   03.07.2013 10:56
   Kliknite da pročitate celu vest

   Najmanje tri kriminalne grupe u Novom Sadu, prema nezvaničnim saznanjima, bave se reketiranjem lokala, a u svakoj od njih je bar po jedan pripadnik policije ili Žandarmerije. Nedavna hapšenja policajaca za koje se ispostavilo da su „honorarno“ radili i kao kriminalci, motivisalo je pojedine novosadske ugostitelje i privatnike da progovore o njihovoj prisilnoj saradnji s pojedinim pripadnicima novosadske policije, prenosi "Blic".

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25