Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   21.09.2013 12:45
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ekipa novosadskog Dnevnika istraživala je dostupnost rаdio i TV stаnicа u Vojvodini i primetila da se ona rаzlikuje od mestа do mestа. Pojedine opštine imаju tu sreću dа mogu dа prte preko sto domаćih i strаnih progrаmа, dok druge, ukoliko nisu priključene nа kаblovsku mrežu ne mogu dа prаte čаk ni RTS. To je slučаj u Šidu, gde se uglаvnom jedino mogu prаtiti TV stаnice iz susedne Hrvаtske.
   19.09.2013 12:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   Centar "Zdravka" Društva za borbu protiv raka Sombor počeo je sa radom 18. septembra, samo dan nakon njegovog svečanog otvaranja. Akcija "Zdravka", koja traje već deset godina, i dalje će živeti u selima, za sve one koji nisu u mogućnosti da putuju do grada, stručnjaci će dolaziti u njihovo okruženje, a u centru "Zdravka" odvijaće se aktivnosti namenjene obolelima koji žive u gradu, najpre namenjene ženama koje rade po ceo dan i ne stižu do lekara, a treba im neka pomoć ili savet.
   16.09.2013 15:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   JGSP "Novi Sad" tokom ove nedelje odlučuje kome će poveriti izradu sistema za elektronsku naplatu karata u prevozu, piše portal 24 sata. Tender je raspisan, a za uvođenje sistema izdvojeno je 135 miliona dinara. Planirano je da ipak kompletan sistem naplate ostane u vlasništvu Gradskog saobraćajnog preduzeća, čime će se izbeći, kako kaže Milan Balać, direktor GSP "Novi Sad", da prihode ubira neko drugo preduzeće.
   11.09.2013 12:26
   Kliknite da pročitate celu vest

   Novi Sad bi uskoro trebalo da dobije najsavremenije međunarodno turističko pristanište u Evropi površine 450 kvadratnih metara, koje će imati menjačnicu, prodavnicu i restoran. "Gradsko zelenilo" postiglo je dogovor sa gradom da iz kapitalnih investicija početkom sledeće godine bude izdvojeno 30 miliona dinara za završetak nadogradnje korita pristana. Polovina novog pristana, odnosno njegovo korito odavno je izgrađeno u Bačkom Monoštoru.
   10.09.2013 12:11
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Senti su se svečano, nakon više godina, ponovo čule orgulje koje su u ovu varoš donesene pre više od jednog veka. Svečanosti su pored Senćana, predstavnika opštine, prisustvovali i gosti iz pokrajinske vlasti i iz Mađarske. U crkvi Srca Isusovog u Senti održana je svečana misa u čast osveštenja, restaruriranih orgulja koje su ovde postavljene još davne 1896. godine a izgrađene godinu dana ranije u čuvenoj majstorskoj radionici Franca Rigera u Krnovu u Češkoj.
   09.09.2013 13:17
   Kliknite da pročitate celu vest

   Povereništvo Pokreta "Dveri" u Novom Sadu uputilo je pismo direktorima novosadskih škola sa zahtevom da daju nalog da se sa škola uklone zastave AP Vojvodine, saopšteno je iz tog Pokreta. U saopštenju se navodi da je praksa isticanja zastava AP Vojvodine na školama, naporedo sa zastavom Republike Srbije uvedena pre nekoliko godina i da je to, kako se kaže, "učinjeno kao izlazak u susret sugestijama i pritiscima tadašnje političke garniture na vlasti u Novom Sadu".
   09.09.2013 10:54
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pomalo stidljivo, ali pre svega na visini zadatka, bečejski srednjoškolci su dočekali prvi čas seksualnog vaspitanja. Sve što ih je zanimalo o seksualnim odnosima, od sada će pitati u učionici, umesto na internetu. Projektom je obuhvaćeno 10 škola u celoj Vojvodini. Ukupno 1200 đaka će ove školske godine na dobrovoljnoj bazi pohađati ovaj predmet, a nastavnici će biti volonteri edukatori.
   08.09.2013 12:47
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Zrenjaninu je svečano otvorena fabrika "Cico Kolekšn" (Cico Collection) za proizvodnju muških i ženskih farmerki, u koju je do sada uloženo tri miliona evra. U fabrici će tokom ove godine biti zaposleno 168 radnika, a njihov broj 2017. dostići oko 1.500 radnika, najavio je direktor Predrag Mihajlović. Vrpcu su u pogonima kompanije "Cico Kolekšn" presekli suvlasnici Siniša Novaković, poreklom iz Zrenjanina, koji sada živi u Štutgartu, i Volfgang Rajzerer iz Bajern Rozenhajma u Nemačkoj.
   06.09.2013 12:40
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na prostoru Novosadskog sajma bi, u okviru proširenja i unapređivanja njegove delatnosti, iduće godine trebalo da bude izgrađen akvapark sa velnes i spa centrom. "Našu osnovnu delatnost, priređivanje sajmova i izložbi, planiramo da proširimo tako što ćemo jedan deo pretvoriti u akvapark, spa i velnes centar, koji će biti dostupni građanima Novog Sada, Vojvodine, Srbije...", rekao je generalni direktor te sajamske kuće Dragan Lukač.
   04.09.2013 11:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   Požar u diskoteci "Kontrast" prouzrokovali su kratki spojevi na električnim provodnicima usled mehaničkog oštećenja izolacije, a uzrok oštećenja ne može se utvrditi, izjavio je u nastavku suđenja četvorici optuženih za tragediju u diskoteci, veštak Nacionalno-kriminalističko-tehnološkog centra MUP-a Lazar Nešić. To su potvrdile i njegove kolege Miloš Vukadinović i Zoran Mišković.
   04.09.2013 11:35
   Kliknite da pročitate celu vest

   Restauracija fasadnog dela školske zgrade Srpske pravoslavne bogoslovije “Svetog Arsenija” u Sremskim Karlovcima je završena, a sredstva je obezbedio Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine uz finansijsku podršku Vlade Srbije, saopštio je biro pokrajinske vlade za odnose s javnošću. Karlovačka bogoslovija je najstarija duhovna škola na Balkanu, a restaurisanjem fasade vraćen je sjaj zgradi, koja je jedna od najlepših u Vojvodini.
   04.09.2013 11:32
   Kliknite da pročitate celu vest

   Više od 40 odsto stanovništva Vojvodine snabdeva se vodom koja sadrži veću koncentraciju arsena od dozvoljene, rečeno je na konferenciji "Kvalitet voda" na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Na području Bačke i Banata, oko 800.000 stanovnika, snabdeva sa vodom koja sadrži više od 10 mikrograma arsena po litru. Prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ona sme da sadrži do 10 mikrograma arsena, rečeno je na konferenciji.
   04.09.2013 09:30
   Kliknite da pročitate celu vest

   Meštani Bača i susednog Vukovara već dva meseca ne koriste skelu na Dunavu, pomoću koje je put iz Srbije u Hrvatsku bio kraći. Uspostavljene veze između stanovnika ove dve pogranične opštine dovedene su u pitanje, jer su umesto prelaska jednog kilometra preko reke, usmereni na daleko duži put preko zvaničnog graničnog prelaza Bogojevo, uz obaveznu kontrolu pasoša i strože mere prelaska državne granice.
   03.09.2013 15:25
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kаo u celoj Srbiji i u stаropаzovаčkoj opštini je 2. septembrа školsko zvono oznаčilo početаk nove rаdne godine zа аrmiju đаkа kojа ove godine broji 6.935 učenikа. Od togа je 5.378 osnovаcа u 10 osnovnih i 1.557 srednjoškolаcа u tri srednje škole. Predsednik opštine Stаrа Pаzovа Đorđe Rаdinović je sа sаrаdnicimа nаjpre pozdrаvio prvаke u OŠ „Slobodаn Sаvković” u Stаrim Bаnovcimа, а potom i u OŠ “Heroj Jаnko Čmelik” u Stаroj Pаzovi, poželevši im dа vredno uče i druže se.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25