Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   09.08.2013 11:44
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin posetio je Neštin, u opštini Bačka Palanka, gde su otvoreni razgovori o mogućnosti uspostavljanja skele koja bi saobraćala preko Dunava do pristana u Bačkoj Palanci. Ulaskom Republike Hrvatske u Evropsku uniju usložena je procedura prelaska granice za meštane Neština. Prelazak granice je moguć samo uz važeće putne isprave čija je cena za izradu ove godine znatno viša.
   09.08.2013 11:37
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na konkursu Grada Novog Sada za sufinansiranje naučnoistraživačkih programa iz oblasti ekologije, od 59 projekata, najviše su dobila udruženja bizarnih interesa. Podeljeno nešto više od 20 miliona dinara, a novac iz gradskog budžeta dobila je i organizacija Centar za razvoj prava muškaraca heteroseksualnog opredeljenja "Negovanje tradicije", koji je za projekat "Fotografija i ekologija" inkasirao 300.000 dinara, prenosi Blic.
   07.08.2013 08:31
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nа području grаdа Zrenjаninа biće i treći zаštićeni prirodni rezervаt. Osim Specijаlnog rezervаtа prirode “Stаri Begej – Cаrskа bаrа” i Okаnj bаre kod Elemirа, pod zаštitom držаve nаći će se i jezero Rusаndа, potvrdio je zа “Dnevnik” grаdonаčelnik Zrenjаninа Ivаn Bošnjаk. On je kаzаo dа se trenutno trаži uprаvljаč nаd ovom zаštićenom zonom i dа su svi složni dа tа ulogа bude poverenа Specijаlnoj bolnici zа rehаbilitаciju “Rusаndа” u Melencimа, kojа imа nаjveće kаpаcitete.
   07.08.2013 07:41
   Kliknite da pročitate celu vest

   Počelа je rekonstrukcijа kikindske Suvаče - suvog mlinа nа konjski pogon, koji je sаgrаđen 1899. godine. Revitаlizаcijа i rekonstrukcijа rаdi se u sklopu Ljubljаnskog procesа i nosi nаziv ”Rehаbilitаcijа kulturnog nаsleđа zаpаdnog Bаlkаnа”. Vrednost investicije je milion dinаrа od čegа je 800 hiljаdа dinаrа obezbeđeno iz Evropske unije, а 200 hiljаdа iz budžetа opštine Kikindа.
   06.08.2013 17:10
   Kliknite da pročitate celu vest

   Skupština Novog Sada će u septembru razmatrati predlog odluke kojom su predviđeni ukidanje kategorije noćnih klubova i kraće radno vreme za kafiće. To znači da bi ugostiteljski objekti vikendom radili najkasnije do jedan sat posle ponoći u zoni stanovanja, a do 22h radnim danima. Konačna verzija predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Novom Sadu trebalo bi da se, u septembru, nađe na dnevnom redu sednice Skupštine Grada Novog Sada.
   05.08.2013 11:16
   Kliknite da pročitate celu vest

   Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu biće završena do kraja godine, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Obnova će se odvijati u tri faze, a očekuje se da će veći deo biti restauriran do 9. novembra kada se obeležava oslobođenje grada Novog Sada. Članica gradskog veća za kulturu Milanka Brkić je navela da je obnova Beogradske kapije prvi korak u obnovi kulturnih sadržaja Novog Sada i da će ceo projekat koštati 36 miliona dinara.
   02.08.2013 11:03
   Kliknite da pročitate celu vest

   Hrast lužnjak, star oko 400 godina, koji se nalazi na obali Tise u mestu Kumane kraj Novog Bečeja, teško je oštećen u nevremenu zbog čega će nad njim morati da bude urađen svojevstan hirurški zahvat, saopštila je Opština Novi Bečej. Taj hrast koji je spomenik prirode pod zaštitom države, visok je oko 40 metara - kao zgrada od 10 spratova, i ima obim stabla od 7,3 metra.
   29.07.2013 14:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na prugama u Novom Sadu i okolini postoji 260 putnih prelaza i svi su, tvrde u "Železnicama Srbije", obezbeđeni. U ovom preduzeću ističu da neobezbeđenih prelaza jednostavno nema, a takozvane "divlje" nisu oni izgradili i napravili, pa vozači drumskih vozila na sopstveni rizik prelaze na tim mestima. To je, sigurno, jedan od razloga što su se na ovim pružnim prelazima od 2001. do 2013. godine dogodile 62 nesreće, u kojima je poginulo 13, a povređeno 15 osoba.
   29.07.2013 14:02
   Kliknite da pročitate celu vest

   Posle poništenja privatizacije veterinarske stanice i njenog vraćanja pod okrilje grada Novog Sada, posao prikupljanja i zbrinjavanja pasa i mačaka lutalica trebalo bi da obavlja ta ustanova. Koordinator kabineta gradonačelnika Novog Sada Živan Kolarski ističe da, nakon što brokeri budu prebacili akcije veterinarske stanice na vlasnički račun Novog Sada, sledi pravljenje javnog gradskog preduzeća koje će moći u punom kapacitetu da obavlja taj posao sakupljanja pasa i mačaka lutalica.
   29.07.2013 13:55
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vojvođanski ornitolozi načinili su podvig u zaštiti modrovrane (zlatovrane, Coracias garrulus). Ova atraktivna ptica, jedna od retko zapanjujućih prizora u ptičijem svetu, gotovo je iščezla iz starih vrbaka i šumaraka na pustarama. Teško se nosila sa nemilosrdnom sečom starih stabala, u čijim dupljama se gnezdila, nestajanjem pašnjaka na kojima se hranila. Populacija modrovrane našla se na rubu potpunog nestanka.
   28.07.2013 08:52
   Kliknite da pročitate celu vest

   Zbog nedostatka goriva „Kulatrans“ ne saobraća do Novog Sada i Beograda. Ako vozila stanu, opštinari kažu da će angažovati novog prevoznika. Drumski prevoznik „Kulatrans“, zbog nedostatka goriva, sa 15 letnjih linija pao na - četiri, a zapretila je i opasnost da potpuno obustavi saobraćaj. Račun preduzeća je u blokadi, a novac za nabavku goriva ne može da se sakupi od prodaje karata, jer je zbog letnjeg raspusta znatno opao broj putnika.
   26.07.2013 13:00
   Kliknite da pročitate celu vest

   U naredne tri godine u Zrenjaninu će godišnje 11.700 žena moći da se uradi kontrolni pregled na rak grlića materice, za šta je na današnjoj sednici Gradskog veća odlučeno da se obezbedi 756.869 dinara iz gradskog budžeta. Član Veća zadužen za zdravstvo Boban Đukanović rekao je za agenciju Beta da je lokalna samouprava prihvatila plan i program razvoja zdravstvene zaštite koji predviđa skrining testovi za sve vrste karcinoma grlića materice, dojke i debelog creva.
   24.07.2013 09:48
   Kliknite da pročitate celu vest

   Železnice Srbije će danas u Novom Sadu pustiti u redovan putnički saobraćaj novi dizel-motorni voz ruske proizvodnje, na pruzi Novi Sad - Odžaci - Sombor - Subotica. Reč je o uključivanju u saobraćaj poslednje garniture, od ukupno 12 vozova, koje su srpske železnice kupile od ruske kompanije "Metrovagonmaš", sredstvima iz kredita međunarodne železničke banke Eurofime, u vrednosti 43 miliona švajcarskih franaka.
   22.07.2013 13:12
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pre pet godina kao državi projekat započeta je gradnja Sportske hale u Inđiji, u sklopu izgradnje objekata potrebnih za međunarodnu sportsku smotru mladih "Univerzijada 2009". Udareni su temelji, a potom su usledili česti obilasci i slikanja ministara iz Vlade Srbije i čelnika Vlade Vojvodine, uz obećanja kako nema problema da se obezbedi 600 miliona dinara za izgradnju.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25