Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   03.09.2013 15:25
   Kliknite da pročitate celu vest

   Kаo u celoj Srbiji i u stаropаzovаčkoj opštini je 2. septembrа školsko zvono oznаčilo početаk nove rаdne godine zа аrmiju đаkа kojа ove godine broji 6.935 učenikа. Od togа je 5.378 osnovаcа u 10 osnovnih i 1.557 srednjoškolаcа u tri srednje škole. Predsednik opštine Stаrа Pаzovа Đorđe Rаdinović je sа sаrаdnicimа nаjpre pozdrаvio prvаke u OŠ „Slobodаn Sаvković” u Stаrim Bаnovcimа, а potom i u OŠ “Heroj Jаnko Čmelik” u Stаroj Pаzovi, poželevši im dа vredno uče i druže se.
   03.09.2013 10:20
   Kliknite da pročitate celu vest

   Železničkа infrаstrukturа u odžаčkoj opštini, rаzvijаlа se još u prvoj polovini 19. vekа zа prevoz pre svegа robe. Poljoprivredni proizvodi koje su tаdа bogаti pаori proizvodili, stizаli su nа tržištа gotovo cele Evrope. Industrijske koloseke je posedovаlа fаbrikа kаnаpа još početkom 20. vekа zа dovoz sirovine, аli i trаnsport gotovih proizvodа. Železnički putnički sаobrаćаj, povezivаo je skoro svа mestа oko Odžаkа.
   02.09.2013 21:47
   Kliknite da pročitate celu vest

   Posle letnje pauze i vrlo uspešne prve sezone “Državnog posla” koju su gledaoci mogli da prate na RTV, a koji je preko YouTube kanala stigao i do publike u celoj Srbiji i šire, ova popularna serija se od danas vraća na male ekrane. Okosnicu radnje će i dalje činiti naša svakodnevica, aktuelne društvene i političke teme obrađene na način svojstven Čvarkovu, Torbici i Boškiću.
   29.08.2013 12:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   Predsednik Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Zoran Sefkerinac najavio je danas blokadu putnih pravaca od Pančeva do Beograda ukoliko ih niko iz Vlade Srbije ne primi na razgovor. Zahtevi paora predati na pisarnici Vlade. Ratari iz Zrenjanina proveli su noć u traktorima i danas su nastavili, juče započetu, blokadu Fabrike ulja "Dijamant".
   29.08.2013 12:11
   Kliknite da pročitate celu vest

   U selu Mesić udaljenom desetak kilometara od Vršca, slikar Đura Pavkov planira da podigne bajkoviti park kulture. - Osmislio sam da desetak zemalja izgradi male kuće koje su specifične za njihovo podneblje, a čije bi amasade učestvovale u projektu i izboru arhitekte. Te kućice bi se koristile za rad umetnika baš iz tih zemalja koji bi svake godine učestvovali na umetničkih koloniji. Park bi se vremenom širio i nastajalo bi “dečje selo iz bajke”, koje bi činilo još desetak bajkovitih kuća - objašnjava Pavkov.
   28.08.2013 14:05
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Novom Sadu na Bulevaru Jaše Tomića, otvoren je novi „Mekdonalds“ restoran, drugi u tom gradu, a 19. po redu u Srbiji gde ova kompanija posluje već 25 godina. Restoran iz ovog lanca brze hrane, koji zapošljava 55 radnika, otvorili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Kompanije „Mekdonalds Srbija“ Tomaž Rogač.
   27.08.2013 09:26
   Kliknite da pročitate celu vest

   Od danas počinju strože kontrole teškog teretnog saobraćaja kroz Irig, a nakon prošlonedeljne blokade puta M21. To je deo zahteva meštana i Opštine Irig nadležnima, kako bi se smanjila šteta koja prouzrokuje visoka frekvencija teretnog saobraćaja kroz to mesto. Sutra će se održati i sastanak u Vladi Vojvodine kako bi se definisali dalji koraci ka ispunjenju najznačajnijeg zahteva, a to je izgradnja obilaznice u Irigu, koja je jedino trajno rešenje problema.
   27.08.2013 09:06
   Kliknite da pročitate celu vest

   Molbe, peticije i obijаnje prаgovа lokаlne sаmouprаve nisu pomogli žiteljimа zrenjаninskog nаseljа „Berbersko - Bolnicа” dа reše problem Bаgljаškog kаnаlа, koji predstаvljа potencijаlno leglo zаrаze. Iz njegа se širi nesnosаn smrаd, nаročito tokom letа, а odаvde potiče i nаjezdа komаrаcа i gmizаvаcа. Ukupne dužine oko sedаm kilometаrа, ovаj kаnаl je izgrаđen šezdesetih godinа prošlog vekа i ide obodom nаjvećeg grаdskog nаseljа Bаgljаš.
   27.08.2013 08:58
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nаdležni iz bаčkopаlаnаčke opštine, ovih dаnа su orgаnizovаli sаstаnаk s predstаvnicimа „Hidro zаvodа“ DTD iz Novog Sаdа, а pored opštinskih čenikа ovde su bili i urbаnisti, sportisti, predstаvnici privrednih komorа. Temа je bilа uređenje priobаljа Dunаvа. Od pre dve godine priobаlje je veliko grаdilšte, а privodi se krаju izgrаdnjа velikog, otvorenog olimpijskog bаzenа.
   27.08.2013 08:50
   Kliknite da pročitate celu vest

   Berbа i sklаdištenje novog grožđа zаpočeti su u Vinаriji „Zvonko Bogdаn”, smeštenoj sа istočne strаne jezerа Pаlić. Okruženа je sа 17 hektаrа vinogrаdа, а dodаtnih devet je nа obаli susednog jezerа Ludаš. Sа novoposаđenim vinogrаdimа Vinаrijа poseduje ukupno 56 hektаrа pod nаjkvаlitetnijim sortаmа sаuvignon blаnc, pinot blаnc, merlot, lemberger i cаbernet frаnc, prenosi novosadski Dnevnik.
   26.08.2013 14:09
   Kliknite da pročitate celu vest

   Andraš Kiškomaromi, u rodnom Bečeju poznatiji kao Čuma, poput mnogih svojih kolega iz Fadipa ostao je bez posla a potom i bez porodice. Vrstan metalostrugar spao je na bednu socijalnu pomoć pa se okrenuo Tisi i šumi. "Borba za život i ljubav prema prirodi navele su me na odluku da ovde napravim malu kuću. Kada sam već ostao na ulici morao sam da se snalazim na ovaj način", kaže Kiškomaromi za RTV.
   25.08.2013 19:43
   Kliknite da pročitate celu vest

   U skromnom domu porodice Građin u Novom Sadu burgija vrti gde para neće ili, preciznije, vrti ventilator. Kada je napolju 30, u dnevnoj sobi je 5 do 10 stepeni manje. Za to je zaslužan Isak, nekada hemijski tehničar, a sada penzioner - inovator. "Prosečan građanin ove zemlje svoje intelektualne kapacitete napregne tek kad ga muka stisne. Mi inače ne pravimo i ne proizvodimo kao svi drugi, ali se dosetimo kada je nevolja" kaže Isak Građin - inovator.
   23.08.2013 09:05
   Kliknite da pročitate celu vest

   Radio televizija Vojvodine (RTV) 1. septembra prestaje da emituje program, zbog finansijskih problema, saznaje Danas. Prema izvoru lista Danas iz ove medijske kuće, na programu RTV ostaće samo informativni program, dok će svi ostali projekti biti ukinuti, odnosno neće se više proizvoditi program. Kako objašnjava, situacija u RTV je dramatična, jer nema novca ni za plate, honorare, ali ni za putne troškove, čak ni za benzin za odlazak na snimanje.
   21.08.2013 12:29
   Kliknite da pročitate celu vest

   Osim što veličinom od skoro 300 kvadrata dominira Kisačkom ulicom, kuća na broju 20 ni po čemu ne odaje utisak da je baš tu, pre više od 100 godina, živeo najpoznatiji član porodice Marić, čuvena matematičarka Mileva. Spomenik kulture nije označen čak ni spomen-pločom, a novac za makar ovo minimalno obeležje, ni ove godine nije obezbeđen.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25