Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   29.06.2013 11:38
   Kliknite da pročitate celu vest

   Sinoć je pred punim Trgom Slobode u Novom Sadu nastupio CeeLo Green, a rečima "Srećan rođendan EXIT festivalu" počeo je koncert ove zvezde sa neprikosnovenim glasom i očaravajućom energijom. Zahvaljujući jedinstvenoj harizmi CeeLo Green-a, prvi put je EXIT Mejn stejdž sišao u grad. EXIT je prožeo Novi Sad jedinstvenim pozitivnim vibracijama koje su najbolja najava EXIT R:Evolucje u punom sjaju koja već sija sa Petrovaradinske tvrđave.
   29.06.2013 11:25
   Kliknite da pročitate celu vest

   Radnici JKP "Put" obeležili su pešački prelaz u Futoškoj ulici, kod Elektro-tehničke škole "Mihajlo Pupin", pri čemu je korišćena jedna od najsavremenijih metoda koja ima za cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević rekao je da pešački prelazi obeleženi na ovaj način pružaju mnogo veću sigurnost pre svega za pešake, ali i za ostale učesnike u saobraćaju.
   29.06.2013 11:21
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vlada Vojvodine utvrdila je predlog rebalansa pokrajinskog budžeta prema kojem je ukupan obim raspoređenih sredstava smanjen za 3,54 milijarde dinara, ili 4,4 odsto, tako da sad iznosi oko 77,33 milijarde dinara. Rebalansu budžeta pristupiće se zbog potrebe da se usklade izvori finansiranja, odnosno da se pad ustupljenih poreskih prihoda nadomesti raspoređvanjem prenetih sredstava iz ranijih godina, navedeno je u saopštenju sa pokrajinske sednice.
   27.06.2013 15:48
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Zrenjanin je iz Beograda stigla lokacijska dozvola za nastavak izgradnje obilaznice oko tog banatkog grada, koja je započeta još pre dve decenije, potvrdio je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak. On je, gostujući u emisiji radija "Zrenjanin", rekao da je danas stigla lokacijska dozvola i da to predstavlja dobar znak za investicije i ispunjavanje predizbornih obećanja gradske koalicije, koju čine SNS i SPS.
   27.06.2013 15:44
   Kliknite da pročitate celu vest

   Gradsko veće Sombora je dalo saglasnost na povećanje cena iznošenja smeća u gradu i naseljenim mestima koje primenjuje JKP "Čistoća" i to za pet odsto u odnosu na dosadašnji cenovnik. Prema novom cenovniku cena iznošenja smeća za gradska domaćinstva i skupštine zgrada iznosiće 4,00 din/m2, a za seoska domaćinstva sa tri i više članova, u kojima se smeće iznosi četiri puta mesečno nova cena je 420,00 dinara po domaćinstvu. Dvočlana domaćinstva za uslugu iznošenja smeća plaćaće 364,35, a jednočlana domaćinstva 247,27 dinara.
   27.06.2013 14:46
   Kliknite da pročitate celu vest

   Poslednjih deset godina broj ovaca i koza na našim farmama je udvostručen. Uz to, proizvođači nemaju problema sa prodajom proizvoda i najavljuju uvećanje stada. Međutim, izostaje veća podrška države. Kod nas se poslednjih godina, na žalost, malo grana poljoprivrede može podičiti ekspanzijom. Na sreću, ima i toga. Broj ovaca i koza je, u proteklih 10 godina udvostručen, tvrdi stručnjak u novosadskoj Poljoprivrednoj stanici Zoran Novaković.
   27.06.2013 11:37
   Kliknite da pročitate celu vest

   Autobusi u subotičkom javnom prevozu saobraćaju od juna bez konduktera, čime je završena i poslednja faza uvođenja sistema SuBus elektronske naplate karata. Primena novog sistema elektronske naplate karata "SuBus" počela je 1. novembra prošle godine kada je, slično beogradskom "Bus plus" sistemu, počela primena personalizivanih kartica, koje zamenjuju mesečne karte, odnosno karte za đake, radnike i penzionere.
   26.06.2013 10:24
   Kliknite da pročitate celu vest

   Do kraja jula na tržištu će se pojavi "Carska pašteta" od tolstolobika iz Ribnjaka "Ečka", proizvedena u Karneksu iz Vrbasa, najavio je danas direktor tog ribnjaka Nenad Radulović. Nova pašteta pakovaće se u dve varijante ukusa i težine - od čistog tolstolobika i sa povrćem, u ambalaži od 75 i 58 grama.
   24.06.2013 16:26
   Kliknite da pročitate celu vest

   Zbog radova na izgradnji Žeželjevog mosta, bačka strana Novog Sada i većina prigradskih naselja sa bačke i sremske strane ostaće u sredu 26. juna, bez vode. Vodovod je saopštio da će slavine ostati suve jer je zbog radova neophodno izmeštanje glavnog dovodnika sirove vode. Radovi će trajati od 7 do 22 sata, a normalizacija vodosnabdevanja očekuje se u toku noći.
   23.06.2013 12:56
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ratari u Vojvodini će u ovogodišnjoj žetvi pretrpeti znatne štete zbog polegle pšenice jer će, kako se procenjuje, tako biti izgubljeno ukupno oko 6.000 hektara, izjavio je Tanjugu profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu dr Branko Marinković. Uprkos tim problemima, mogu se očekivati solidni prinosi pšenice. Žetva, najverovatnije, neće biti rekordna, ali će biti jedna od boljih u proteklih 10 godina, istakli su eksperti.
   23.06.2013 08:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   Inđiju je sinoć pogodilo veliko nevreme, s gradom veličine jabuke. Tokom nevremena povređeno je najmanje 30 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta. Grad je u Inđiji padao u dva navrata, prvi put oko 22,15 časova, a zatim i petnaest minuta kasnije, prenosi RTS. Na snimcima koje su meštani Inđije objavili na Jutjubu, vide se ledene kugle koje su pokupili iz dvorišta, a koje jedva staju u dlan.
   22.06.2013 12:49
   Kliknite da pročitate celu vest

   U Limanskom parku biće postavljena ploča u čast proslavljenog novosadskog umetnika. Mitar Subotić Suba spada u najčuvenije alternativne umetnike sa naših prostora, a veoma je bio popularan i u Brazilu gde je živeo. Brazilci čuvaju uspomenu na Subu kao vrhunsku muzičku zvezdu, i njegova muzika i dan-danas tamo živi, 14 godina nakon njegove smrti.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25