Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   19.08.2013 14:15
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ponovo uspostavljen redovan putnički saobraćaj na pruzi Subotica-Sombor, nakon sanacije koloseka između Tavankuta i Bajmoka, koji je bio oštećen u krađi. Kako su saopštile Železnice Srbije, saobraćaj na pruzi Subotica-Sombor od jutros se nesmetano odvija i svi vozovi za prevoz putnika na ovoj relaciji kreću po redu vožnje. Železnički saobraćaj na ovoj deonici bio je u prekidu od 13. avgusta.
   17.08.2013 14:56
   Kliknite da pročitate celu vest

   Zа sаnаciju Muškog štrаndа nа Pаliću biće uloženo pet milionа dinаrа, o čemu su ugovor potpisаli grаdonаčelnik Subotice Modest Dulić i pokrаjinski sekretаr zа privredu, zаpošljаvаnje i rаvnoprаvnost polovа Miroslаv Vаsin. Novаc je odobren nа osnovu аplikаcije lokаlne sаmouprаve nа konkurs vredаn 30 milionа dinаrа, nаmenjen plаnskom uređenju turističkih temаtskih celinа, koji je rаspisаo Pokrаjinski sekretаrijаt zа privredu, zаpošljаvаnje i rаvnoprаvnost polovа.
   16.08.2013 14:36
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pre desetak dana porodica Šubara iz Paragova kupila je, u lokalnom marketu, pakovanje palente u kome je pronašla mrtvu pernatu životinju za koju ni sami ukućani nisu sigurni da li je vrabac ili pile. Da stvar bude gora, domaćica Nada Šubara, dok je pakovanje bilo puno, nije ni primetila problem. Dva puta je pravila proju, koju su svi ukućani jeli, pa i deca, ali je sve postalo jasno kad je htela da napravi gibanicu.
   16.08.2013 09:57
   Kliknite da pročitate celu vest

   Mali džeparac ili loša plata za Novosađane ne mogu da budu izgovor da provedu popodne ispred televizora, uverila se ekipa “24 sata”. Sa 50, 100, 250 ili 500 dinara, pred njima se otvaraju sjajni načini da upotpune svoje popodne. Dovoljno je 50 dinara u džepu i jedan telefonski poziv da obezbedite sebi 40 minuta i vodiča kroz Prirodnjački muzej. Važno je samo da sačekate prvu grupnu posetu.
   15.08.2013 08:48
   Kliknite da pročitate celu vest

   Ugovor o izgradnji novog železničko-drumskog mosta preko Dunava, na mestu gde je pre 14 godina porušen Žeželjev most je pred raskidanjem. Izvođač radova, špansko-italijanski konzorcijum „Azvi - Tadei - Horta - Koslada“ i investitor „Železnice Srbije“ jedni druge optužuju za kašnjenje i svako traži naplatu svojih troškova. „Železnice Srbije“ (ŽS), koje su preuzele sva prava i obaveze oko izgradnje mosta, polovinom jula su izvođaču radova podnele odštetni zahtev za nadoknadu štete od pet miliona evra zbog kašnjenja posla za oko 18 meseci.
   12.08.2013 13:14
   Kliknite da pročitate celu vest

   Voda u kanalu DTD, deonica Bogojevo - Bečej nikada nije bila čistija i bez ikakvih posledica može i da ugasi žeđ. Ovo tvrde radnici „Voda Vojvodine“ sa plovnog begera „Tamiš„ koji su svakodnevno na kanalu, a potkrepljuju analizama kanalske vode koje se svakodnevno obavezno rade. Branko Ćetković, šef radilišta „Voda Vojvodine“ u blizini Odžaka, kaže da prirodni procesi izvanredno funkcionišu.
   12.08.2013 07:37
   Kliknite da pročitate celu vest

   Grad Subotica će u septembru raspisati konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću, najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić. Dulić je izjavi Tanjugu naveo da je početak izgradnje akva-parka planiran je za narednu godinu. On je rekao da bi prema već donetim urbanističkim planovima ova investicija bila realizovana na parceli površine devet hektara, na potezu od hotela Prezident do Muškog štranda.
   09.08.2013 11:45
   Kliknite da pročitate celu vest

   Prema odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji je, ratifikacijom u parlamentu Litvanije u junu ove godine, praktično stupio na snagu, Srbija će do 2017. morati da izmeni svoje zakone i omogući da stranci slobodno mogu da kupuju njene oranice. Stranci su, uprkos zakonskim ograničenjima, na mala vrata već ušli na srpske njive i, prema istraživanju "Večernjih novosti", u Vojvodini poseduju najmanje 23.850 hektara najbolje zemlje.
   09.08.2013 11:44
   Kliknite da pročitate celu vest

   Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin posetio je Neštin, u opštini Bačka Palanka, gde su otvoreni razgovori o mogućnosti uspostavljanja skele koja bi saobraćala preko Dunava do pristana u Bačkoj Palanci. Ulaskom Republike Hrvatske u Evropsku uniju usložena je procedura prelaska granice za meštane Neština. Prelazak granice je moguć samo uz važeće putne isprave čija je cena za izradu ove godine znatno viša.
   09.08.2013 11:37
   Kliknite da pročitate celu vest

   Na konkursu Grada Novog Sada za sufinansiranje naučnoistraživačkih programa iz oblasti ekologije, od 59 projekata, najviše su dobila udruženja bizarnih interesa. Podeljeno nešto više od 20 miliona dinara, a novac iz gradskog budžeta dobila je i organizacija Centar za razvoj prava muškaraca heteroseksualnog opredeljenja "Negovanje tradicije", koji je za projekat "Fotografija i ekologija" inkasirao 300.000 dinara, prenosi Blic.
   07.08.2013 08:31
   Kliknite da pročitate celu vest

   Nа području grаdа Zrenjаninа biće i treći zаštićeni prirodni rezervаt. Osim Specijаlnog rezervаtа prirode “Stаri Begej – Cаrskа bаrа” i Okаnj bаre kod Elemirа, pod zаštitom držаve nаći će se i jezero Rusаndа, potvrdio je zа “Dnevnik” grаdonаčelnik Zrenjаninа Ivаn Bošnjаk. On je kаzаo dа se trenutno trаži uprаvljаč nаd ovom zаštićenom zonom i dа su svi složni dа tа ulogа bude poverenа Specijаlnoj bolnici zа rehаbilitаciju “Rusаndа” u Melencimа, kojа imа nаjveće kаpаcitete.
   07.08.2013 07:41
   Kliknite da pročitate celu vest

   Počelа je rekonstrukcijа kikindske Suvаče - suvog mlinа nа konjski pogon, koji je sаgrаđen 1899. godine. Revitаlizаcijа i rekonstrukcijа rаdi se u sklopu Ljubljаnskog procesа i nosi nаziv ”Rehаbilitаcijа kulturnog nаsleđа zаpаdnog Bаlkаnа”. Vrednost investicije je milion dinаrа od čegа je 800 hiljаdа dinаrа obezbeđeno iz Evropske unije, а 200 hiljаdа iz budžetа opštine Kikindа.
   06.08.2013 17:10
   Kliknite da pročitate celu vest

   Skupština Novog Sada će u septembru razmatrati predlog odluke kojom su predviđeni ukidanje kategorije noćnih klubova i kraće radno vreme za kafiće. To znači da bi ugostiteljski objekti vikendom radili najkasnije do jedan sat posle ponoći u zoni stanovanja, a do 22h radnim danima. Konačna verzija predloga Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Novom Sadu trebalo bi da se, u septembru, nađe na dnevnom redu sednice Skupštine Grada Novog Sada.
   05.08.2013 11:16
   Kliknite da pročitate celu vest

   Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu biće završena do kraja godine, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Obnova će se odvijati u tri faze, a očekuje se da će veći deo biti restauriran do 9. novembra kada se obeležava oslobođenje grada Novog Sada. Članica gradskog veća za kulturu Milanka Brkić je navela da je obnova Beogradske kapije prvi korak u obnovi kulturnih sadržaja Novog Sada i da će ceo projekat koštati 36 miliona dinara.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25