Close

  • Vojvođanske vesti RSS Feed

   21.07.2013 08:54
   Kliknite da pročitate celu vest

   Do kraja leta u Subotici će biti postavljeno 10 novih autobuskih stajališta i 27 led displeja reda vožnje. Prema rečima rukovodioca sektora investicija u Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju grada" u Subotici Jasmina Šečića, u toku je postavljanje 10 novih autobuskih stajališta na najfrekventnijim saobraćajnicama na vangradskom području.
   20.07.2013 12:51
   Kliknite da pročitate celu vest

   Poslanici iz Novog Sada u Skupštini Srbije za poslednjih godinu dana retko su za govornicom pričali o temama koje su u vezi sa problemima svog grada, pokazalo je istraživanje Centra za regionalizam. Kako se navodi u istraživanju, novosadski poslanici više su govorili o problemima Vojvodine, a naročito problemima oko Razvojne banke Vojvodine i finansiranja pokrajinskog budžeta.
   19.07.2013 15:16
   Kliknite da pročitate celu vest

   Svoju i sudbinu više od 3.000 Novosađana, prevarenih prilikom kupovine stanova, garaža i lokala, Nenad Pejin, predsednik Udruženja oštećenih, prevarenih i ojađenih kupaca nekretnina, pretočio je u knjigu, priručnik, poučan za buduće kupce. Između korica, u svojevrsnom dokumentu o mahinacijama prilikom kupoprodaje stanova, kopirani novinski napisi o sugrađanima koji su odavno platili svoje kvadrate, ali ih još nisu dobili.
   18.07.2013 22:39
   Kliknite da pročitate celu vest

   Letnje vrućine donele su nevolje meštanima sela Jarak kod Sremske Mitrovice. Kanal Kudoš donosi užasan neprijatan miris, pa meštani zatvaraju prozore, a ako udare veće vrućine, biće prisiljeni da nose i maske, jer kanalom teku rumska fekalna kanalizacija i hemijski otpadi iz fabrike koža. Meštani Jarka nedavno su održali protestni skup upozorenja, a ako se ništa ne uradi da se selo zaštiti od ekološke katastrofe, najavljuju da će blokirati puteve, kako bi skrenuli pažnju na problem koji ih muči, prenose Novosi.
   18.07.2013 12:34
   Kliknite da pročitate celu vest

   U kikindskoj opštini proglašena je epidemija enterovirusa, a lekari tvrde da nema razloga za paniku jer virus retko ostavlja komplikacije na oboleloj osobi i prolazi spontano za oko nedelju dana. Epidemija enterovirusa proglašena je u utorak, a u proteklih mesec dana evidentirano je 75 obolelih, među kojima ima najviše dece, njih 59 i to uzrasta do pet godina. Pomoć lekara zatražile su i četiri odrasle osobe, objavljeno je na sajtu opštine Kikinda.
   17.07.2013 11:35
   Kliknite da pročitate celu vest

   Klaster kreativnih industrija Vojvodine (KVIK) organizuje nacionalno takmičenje za najbolji kreativni biznis plan, "Kreativni biznis kup Srbije" s ciljem jačanja preduzetničkih kompetencija u kreativnim industrijama i promovisanja kreativnih veština kao ključnih osnova za razvoj uspešnog biznisa. Pobednik iz Srbije učestvovaće u "Creative Business Cup" internacionalnom takmičenju za izbor najboljeg kreativnog preduzetnika na svetu.
   15.07.2013 11:29
   Kliknite da pročitate celu vest

   Podsticaji pokrajine projektima za prevenciju nasilja i diskriminacije kao i aktivnostima najmlađih tokom njihovog letnjeg raspusta, u ukupnom iznosu od deset miliona dinara, ozvaničeni su danas potpisivanjem ugovora u prostorijama Vlade Vojvodine. Na konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije bilo je prijavljeno 43 projekta a finansijska sredstva, od ukupno četiri miliona dinara, dodeljena su za njih 16.
   14.07.2013 10:40
   Kliknite da pročitate celu vest

   Gradska biblioteka u Novom Sadu bogatija je za 14.000 knjiga. Potpisivanjem Ugovora o prenosu javne svojine na pokretnim stvarima na Grad Novi Sad, bez naknade, između 1. Brigade kopnene vojske i Grada Novog Sada, bibliotečka građa rasformirane biblioteke Garnizona Novi Sad, naime, predata je na korišćenje Gradskoj biblioteci, prenose Novosti.
   14.07.2013 08:35
   Kliknite da pročitate celu vest

   Somborac Dragomir Mraović (26), po zanimanju tehničar finalne obrade drveta, bavi se neobičnim i retkim zanimanjem, i pravi je majstor za hladno ispravljanje limova automobila i to tehnikom masiranja, čije je umeće priznato i na međunarodnom takmičenju. Za ovo zanimanje je retko ko čuo u Srbiji, ali je zato u evropskim zemljama veoma traženo, prenose Novosti.
   14.07.2013 07:17
   Kliknite da pročitate celu vest

   Predstavnici sremskih sela Neštin i Vizić, u bačkopalanačkoj opštini, na sastanku sa republičkom poslanicom Vesnom Jovicki zatražili su da za oko 50 đaka, koji škole pohađaju u Bačkoj Palanci, pasoše plati opština iz budžeta i da se država uključi u rešavanje problema koji opterećuje oko 1.500 građana u ovom delu Fruškogorja. Oni su objasnili da prosečno dnevno pogranični službenici udare četiri puta pečat na pasoš đaka i da se on “potroši” za pola godine.
   13.07.2013 09:19
   Kliknite da pročitate celu vest

   Asocijacija poljoprivrednika i Klub "100P plus" zahtevali su danas od Vlade Srbije da hitno isplati subvencije od 6.000 dinara po hektaru, regres za gorivo za prolećnu setvu i ostale neisplaćene subvencije iz 2012. godine. Asocijacija i Klub su u saopštenju zatražili da se rebalansom budžeta ne dozvoli umanjenje za agrar i ukazali da su investicije u poljoprivredi više nego neophodne.
   12.07.2013 12:40
   Kliknite da pročitate celu vest

   Vlada Vojvodine usvojila je Predlog odluke o obrazovanju Pokrajinskog saveta nacionalnih zajednica, povremenog radnog tela koje će brinuti o očuvanju, unapređenju i zaštiti nacionalnih, verskih, jezičkih i kulturnih posebnosti pripadnika nacionalnih zajednica u Vojvodini. Taj savet će pratiti i razmatrati ostvarivanje prava nacionalnih zajednica i stanje međunacionalnih odnosa u Vojvodini i predlagati mere za unapređenje ravnopravnosti pripadnika nacionalnih zajednica.
   11.07.2013 13:37
   Kliknite da pročitate celu vest

   Od kako je gradski azil zatvoren, psi lutalice su sve veći problem na subotičkim ulicama. Od početka godine komunalnoj policiji prijavljeno je 200 slučajeva napada pasa lutalica, a samo tokom vikenda prijavljeno je 20 slučajeva, gde su primećeni čopori pasa na ulicama. Broj prijava udvostručen. Traže odštetu, procedura za isplatu oštrija, prenose "Novosti".
   10.07.2013 11:57
   Kliknite da pročitate celu vest

   I pored toga što je na prethodnim Svetskim igrama za osobe niskog rasta osvojio četiri medalje za Srbiju, Somborac Milan Grahovac ostao je bez pomoći države. Da su vremena teška, jesu, ali da u Srbiji ne može da se nađe novac da se na šampionat planete pošalje naš čovek koji treba da brani titulu prvaka sveta, u to je malo teško poverovati, prenosi Telegraf.

   Strana 19 od 28 PrvaPrva 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25